הבורסה ננעלה בירידות; ת"א 25 איבד 0.26%
מדד ת"א 100 ירד ב-0.52%, מדד בלוטק 50 ירד ב-0.56% ומדד נדל"ן ירד ב-1.03%. ברקע המסחר: ציפייה שארצות הברית תגדיל את הנזילות בשווקים
המסחר בבורסה באחד העם ננעל היום (ד') בירידות מעורבת למרות הציפייה לתוכנית הקלה כמותית נוספת של הפדרל ריזרב. מניות רשתות השיווק ריכזו עניין לאחר שאמש ירדה מניית שופרסל ביותר מ-7%.
מדד ת"א 25 ירד ב-0.26% ל-1,078.77 נקודות, מדד ת"א 100 ירד ב-0.52% ל-989.18 נקודות, מדד בלוטק 50 ירד ב-0.56% ל-337.18 נקודות ומדד נדל"ן ירד ב-1.03% ל-271.67 נקודות.
הדולר התחזק היום ב-0.233% ושערו היציג נקבע על רמה של 3.865 שקלים. האירו מתחזק ב-0.937% ושערו היציג נקבע על רמה של 4.9133 שקלים.
ברקע המסחר
החל מאתמול מקיימים נגידי הבנקים המרכזיים של המדינות בארה"ב וראשי הבנק הפדרלי המרכזי (הפד) את דיוני הריבית. היום, עם סיומם, צופים חלק מהמשקיעים כי במסגרת החלטת הריבית יודיע הפד על תוכנית הרחבה כמותית נוספת (QE3), או לכל הפחות ירמוז על תוכנית כזו בהמשך. "תוכנית הרחבה שתתמקד ברכישת אג"ח מגובה משכנתאות צפויה להאיץ את שוק הנדל"ן, וכפועל יוצא מכך להיטיב עם מערכת הבנקאות ועם הצרכן האמריקאי. מהלך זה עשוי לעזור לסקטור העסקי כולו", כותב יניב חברון מנהל מחלקת מחקר ואסטרטגיה באקסלנס.האינפלציה הצפויה במשק ממשיכה לרדת. מנתונים חודשיים שפרסם בנק ישראל מתברר כי בשבוע האחרון ירדה האינפלציה הצפויה ל-12 החודשים הבאים, שמעריכים האנליסטים במשק, בשיעור חד יחסית של 0.4%, והיא מסתכמת כעת ב-2% בלבד. זאת בהמשך לירידה של 0.2% שנרשמה באינפלציה הצפויה בחודש מאי.
שר האוצר יובל שטייניץ קיבל החלטה בנוגע ל-100 מיליארד שקל הצבורים כרווחים כלואים של חברות שקיבלו עד היום פטור ממס, במסגרת החוק לעידוד השקעות הון. שטייניץ החליט לקבוע הוראת שעה המחייבת בתשלום מס חברות שקיבלו עד היום פטור ממס. כפי שפורסם לראשונה ב"כלכליסט", השר החליט לאמץ את המודל הליניארי שהומלץ על ידי רשות המסים. משמעותו היא שככל שחברה תפשיר יותר רווחים כלואים היא תשלם פחות מס. שיעורי המס ישקפו את שיעור המס בדומה לחוק החדש שנכנס לתוקפו החל משנת 2011 ששיעורי מס החברות בו הם בין 6%-12%.
הנימה שנשמעה אתמול מפורום שוק החוב היא בעיקר של מרמור ממצב הבורסה בתל אביב לאור גל הרגולציה והרפורמות שהונהגו במשק הישראלי ובבורסה בתל אביב במהלך השנתיים האחרונות. דוד ברוך, המנכ"ל היוצא של אקסלנס נשואה אמר כי "אין כרגע כוכב צפון ברור ואנחנו הולכים לאיבוד. מנהל השקעות מקבל כסף של אחרים וצריך לספק תשואה בהתאם לסיכון של המשקיע. אותו מנהל רוצה לקבל שוק נזיל שבו המחירים משקפים את רמת הסיכון. אנחנו פוגשים היום שוק שהוא לא נזיל. רוב ההנפקות של האג"ח מרוכזות כיום בידי הבנקים. מנהלי ההשקעות בורחים לחו"ל כי הם מוטרדים מהמחירים בשוק ההון הישראלי".
גלעד אלטשולר, מנכ"ל אלטשולר שחם אמר כי "היום אנחנו הרבה יותר פתוחים לעולם ממה שהיינו לפני כמה שנים. היום בהחלט יש אלטרנטיבות באג"ח הקונצרני בחו"ל. כל נושא הסיכוי-סיכון באג"ח הקונצרני בישראל נבדק הרבה יותר בקפידה. בכל שנה ושנה צריך לפקוח את העיניים ולהיזהר, כל פעם יש משהו מאתגר. תמיד יש עניין בשוק ההון. תמיד צריך לחשוב מה לעשות. עם מה שיש צריך להתמודד. לא חושב שהמציאות היום יותר מאתגרת ממה שהייתה ב-2002".
מניות במרכז
רמי לוי ואלון רבוע כחול מפעילת רשת מגה אישרו אתמול בדיווח לבורסה את הפרסום ב"כלכליסט" לפיו לא מתקיים כרגע כל מו"מ פעיל למכירת מגה בול לרמי לוי. הדיווח הבוקר הגיב לשמועות בשוק לפיהן מתקיים מו"מ בין הצדדים. בתוך כך מניית שופרסל תרכז עניין לאחר שרשמה אתמול את היום הגרוע ביותר במניה שנפלה ב-7.2%.
מניית חברת האחזקות פרימיום איבדה 45% אתמול למחיר של 17.5 אגורות, לאחר שזינקה ב-475% בשבוע האחרון. לאחר סיום המסחר דיווחה פרימיום כי בעלי השליטה בה, רותי עופר ונמרוד רינות, מכרו יחדיו 4.3 מיליון מניות (3.4% מהחברה) במחיר של 21.5 אגורות למניה תמורת 925 אלף שקל.
איגרות החוב של סאני שבשליטת אילן בן דב ממשיכות לרכז עניין. האג"ח מגיבה בירידות להודעת החברה כי אין בכוונתה לשלם בתחילת יולי ריבית של 6 מיליון שקל. סאני א' נסחרת בתשואה לפדיון של מעל ל-80%.
כור ודיסקונט השקעות, שתיהן מקבוצת אי.די.בי, הודיעו כי בשלב זה קידום המיזוג בינהן יתאפשר כאשר יחול שינוי במגמות הירידה בשוק של מחירי ניירות הערך של החברות והחברות המוחזקות על ידן. מדובר בהודעה שנייה בתוח חודש ולאחר שהחברה הודיעה על דחיית המיזוג בדו"חות הרעון הראשון.