שתף קטע נבחר

 

נתניהו בוועידת הנשיא: "הערבים ייהנו מהקידמה?"

נאומיהם של נשיא המדינה, ראש הממשלה ושר החוץ נועלים שלושה ימים של כנסים ופאנלים שעסקו בטכנולוגיה, כלכלה וביטחון. נתניהו: "ניקח את כלי החירות ונכניס לידיהם של מוסלמים צעירים". פרס: "ניסינו להבין כיצד לטעות פחות"

בנאומו הערב (ה') באירוע נעילת ועידת הנשיא בחר ראש הממשלה בנימין נתניהו להתייחס לעתיד האזורי והעולמי, ועל ההשפעות הטכנולוגיות והמדעיות על האנושות. בנאום וידאו שהועבר מלשכתו עקב הפציעה ברגלו, הוא תהה: "השאלה האמיתית בתקופה הזו היא האם העמים הערביים והמוסלמיים יוכלו לקחת חלק וליהנות מאוצר הקידמה?".

 

באירוע הסיום של ועידת הנשיא 2012 בירושלים נאמו בנוסף לנתניהו גם נשיא המדינה שמעון פרס, שר החוץ אביגדור ליברמן, ראש העיר ניר ברקת ויו"ר הסוכנות היהודית נתן שרנסקיynet העביר את הכנס בשידור חי.

 

פרס בוועידת הנשיא. "צריך דימיון ותום" ()
פרס בוועידת הנשיא. "צריך דימיון ותום"

 

ועידת הנשיא נמשכה שלושה ימים ובמהלכה התקיימו פאנלים בנושאי כלכלה, טכנולוגיה, ביטחון, פוליטיקה ועוד. היא נפתחה באירוע שבמהלכו העניק פרס את "עיטור הנשיא" לדיפלומט האמריקני הוותיק הנרי קיסינג'ר, מזכיר המדינה לשעבר וזוכה פרס נובל לשלום.

 

נתניהו הסביר בדבריו שלא יכול היה להגיע לוועידה בשל הפציעה ברגלו. אחר כך דיבר על תפיסת העתיד של ישראל: "אנו נמצאים במדינת ידע. אני חיים במאה שבה המדינות שיצליחו הן אלה שיוכלו ליצור מוצרים קונספטואליים, מוצרי ידע. ישראל נמצאת במקום הראשון בעולם בתחום זה".

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

וכיצד העולם המוסלמי משתלב בחזון של נתניהו? "השאלה האמיתית בתקופה הזו היא האם העמים הערביים והמוסלמיים יוכלו לקחת חלק וליהנות מאוצר הקדמה", אמר נתניהו. "אין לי ספק שעד סוף המאה האסלאם המיליטנטי יובס. אני לא חושב שאפשר לבלום מוחות צעירים. השאלה האמיתית היא האם נוכל לקחת את כלי החירות, את פריצות הדרך הטכנולוגיות, ובאופן מעשי להכניסם לידיהם של מוסלמים וערבים צעירים, כדי שיראו עולם אחר. ואני חושב שהתשובה היא – כן, זה יקרה".

 

בנאומו דיבר פרס על עשרות המפגשים והשיחות שהתקיימו בוועידה בימים האחרונים. "כדי לעצב מחר חדש צריך לדעתי דימיון ותוֹם. בלעדיהם החלומות הם חלומות שווא",

אמר. "תוכנית הוועידה נועדה להציב שאלות נוקבות המובילות להגיון. שאלנו את עצמנו: מהם הערכים שנותרים קבועים? מהו המצפן שצריך לנווט את דרכנו אל המחר?".

 

פרס הסביר שמטרת הוועדה הייתה הרצון להבין אם ביכולתנו לטעות פחות בדרך אל המחר: "רצינו להבין לאן מועדות פניה של הכלכלה העולמית, או יותר נכון של החברה העולמית. רצינו להבין יותר אודות ההתפתחויות המלהיבות בתחומי המדע והטכנולוגיה, בחידושי חקר המוח, אתגרי רפואת המחר, המדיה החדשה, ומהם לקחי השינויים האדירים מבחינתה של ישראל, העם היהודי והעולם בכלל".

 

מוקדם יותר היום התייחס פרס לדו"ח מבקר המדינה על אסון הכרמל. בכנס "לומדים מטעויות בדרך אל המחר" קרא הנשיא לחקור דווקא הצלחות, ולא רק מטעויות. לדבריו, "הטעות הגדולה ביותר כאן היא שבמקום להקים ועדות חקירה לגבי הטעויות והכישלונות שלנו, אנו צריכים להקים ועדות חקירה לגבי הצלחותינו".

 

אתמול השתתף בוועידה ראש המוסד לשעבר, מאיר דגן, שצפה כי מהפכות "האביב הערבי" לא יגיעו לירדן. אם כן, הסביר דגן, "השלטון ימצא את הדרך הנאותה כיצד ליישב את הרצון ברפורמות". הוא העריך כי התופעה עומדת להימשך הרבה זמן, וציין כי הוא "מוטרד ממפלגות איסלאמיות בעלות אג'נדה איסלאמית רדיקלית שיעלו לשלטון ויהפכו להיות מוקדי כוח. זה יציב לנו בעיה מאוד קשה. איום לא פשוט".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בנימין נתניהו. "האיסלאם המיליטנטי יובס"
צילום: מרק ישראל סלם, "ג'רוזלם פוסט"
מומלצים