שתף קטע נבחר

 

ועידת ריו לאיכות הסביבה הסתיימה באכזבה

ועידת הפסגה להצלת כדור הארץ הסתיימה בסוף השבוע עם מסמך בן 50 עמודים שלא כולל התחייבות לבטל סובסידיות לדלקים ומתייחס לצמיחה בת קיימא רק בקווים כלליים. "הממשלות פספסו הזדמנות לשנות את מהלך ההתפתחות של המין האנושי. ברור כי מדינות רבות לא רצו שינוי"

"כישלון בהפגנת מנהיגות", כך כינו ארגוני הסיבה ופוליטיקאים ותיקים את פסגת ריו +20 שהסתיימה בסוף השבוע.

 

עוד על פסגת כדוה"א - כלכלה ירוקה :

 

הנשיא לשעבר של ברזיל, פרננדו קרדוסו, שהיה יושב הראש של הפסגה שנערכה בעיר ב-1992, ומארי רובינסון, הנשיאה לשעבר של אירלנד והנציבה העליונה של האיחוד האירופי לזכויות אדם, הביעו את תסכולם באשר להצהרה הסופית של הפסגה.

 

מזכ"ל האו"ם, באן קי מון, דחק בממשלות לנצל את הרגע ולהתחיל לפעול לשימור ולמיגור הרעב. "המסמך שנוסח הוא סולידי, קונקרטי, שאפתני וחיובי - משום שהוא מהווה בסיס טוב לבניית עתיד בר-קיימא". על פי ההצהרה, כלכלה ירוקה היא רק אחת מהדרכים אל פיתוח בר-קיימא. 

 

הילארי קלינטון, שרת החוץ של ארצות הברית, דיברה בסיום הפסגה, ואמרה כי "המסמך הסופי כולל עקרונות והצעות חשובות, אך התוצר הטוב ביותר של הכנס הוא חשיבה חדשה, ומודלים שיכולים להוביל לפעולה. צריך שאנשים יעזבו את הפסגה כשהם 'חושבים לא רק גדול אלא גם שונה', כפי שסטיב גו'בס המנוח אמר", כך אמרה קלינטון.

מפגינים מחוץ לועידת האקלים בריו (צילום: AP) (צילום: AP)
מפגינים מחוץ לועידת האקלים בריו(צילום: AP)

 

פעילי הארגונים להגנה על הסביבה אמרו כי הם מתוסכלים מהליך הניסוח של ההצהרה הסופית, שגובש עוד לפני הגעת 150 המנהיגים והשרים אל הפסגה. "מדובר ברגע של 'פעם בדור' משום שהעולם זקוק לחזון, התחייבות ומעל לכל, מנהיגות", אמרה רובינסון. "לצערי, המסמך הנוכחי מראה על כישלון בהפגנת מנהיגות".

 

המסמך עליו חותמים היום המנהיגים כולל כ-50 עמודים, ארגוני איכות הסביבה אומרים כי הוא היה צריך לכלול התחייבויות לביטול הדרגתי של סובסידיות לדלק מאובנים, ולהעלאה של האנרגיה המתחדשת בתמהיל העולמי, סעיפים שלא מופיעים בתור התחייבות במסמך.

 

המסמך הסופי אמנם כולל יעדים לפיתוח בר-קיימא, אך ללא פרטים או לוח זמנים. "התחושה הכללית היא שהממשלות פספסו הזדמנות לשנות את מהלך ההתפתחות של המין האנושי", אמר כתב איכות הסביבה של ה-BBC, ריצ'רד בלאק. "אך ברור כי מדינות רבות לא רצו שינוי מהותי במצב. ארצות הברית, קנדה ומדינות מתפתחות רבות נראות מרוצות מהמשך העסקים כרגיל".

 

Read this article in English


פורסם לראשונה 23/06/2012 16:22

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מזכ"ל האו"ם באן קי מון. "מסמך קונקרטי"
צילום: EPA
הילארי קלינטון. "הצעות חשובות"
צילום: AFP
מומלצים