היועץ המשפטי לכנסת: לא להאריך כהונת המבקר
היועץ המשפטי של הכנסת, עו"ד אייל ינון, מתנגד להצעת החוק שמבקשת לתת למבקר המדינה מיכה לינדנשטראוס עוד שלושה חודשים לסיים את הדו"חות שהתחיל: "זה עלול לפגוע באמון הציבור במוסד המבקר"
היועץ המשפטי של הכנסת, עו"ד אייל ינון, מתנגד להצעת החוק שאמורה לאפשר להאריך בשלושה חודשים את כהונתו של מבקר המדינה
מיכה לינדנשטראוס.
לטענת עו"ד ינון, עיתוי העלאת ההצעה ודחיפותה יוצרים רושם של התערבות פוליטית בעבודת ביקורת המדינה.
הבוקר (א') אישרה ועדת שרים לענייני חקיקה תיקון להצעת חוק מבקר המדינה. ההצעה נועדה לאפשר למבקר הנוכחי ארכה של שלושה חודשים מתום כהונתו לצורך השלמת דו"חות שעל שולחנו ונמצאים בשלבים מתקדמים. בוועדה רמזו שהכוונה היא לאפשר למבקר לפרסם את הדו"ח בפרשת מסמך הרפז, שעשוי לגרום מבוכה רבה בצמרת הביטחונית. מחר אמורה הוועדה לביקורת המדינה לדון בהצעת החוק.
כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:
- המצרים בחרו באיסלאם: מורסי - הנשיא החדש
- אשה בהריון נהרגה בתאונה ליד מזכרת בתיה
- חשד להצתות: 15 שריפות באזור י-ם מאז הבוקר
- באדום ובזהב: ספנסר טוניק הפשיט 1,500 במינכן
כבר הערב שלח עו"ד ינון מכתב ליו"ר הוועדה, אורי אריאל, וביקש להתחשב בשתי סוגיות בעייתיות, לדעתו, בנוגע לחוק. ינון טוען שעקב העובדה שההצעה עלתה ימים ספורים לפני תום כהונתו של לינדנשטראוס, הדבר עלול ליצור רושם של התערבות בעלת אינטרס.
"עיתוי העלאת ההצעה ותחולתה המיידית יוצרים רושם של התערבות פוליטית בעבודת ביקורת המדינה, וזאת ממניע שאינו תוצאה של חשיבה מוסדית-משטרית", כתב עו"ד ינון. "רושם זה עלול לפגוע באמון הציבור במוסד המבקר ובדו"חות בכלל".
בנוסף, טוען עו"ד ינון, הצעת החוק אינה עולה בקנה אחד עם חוק יסוד מבקר המדינה, כיוון שהיא מאפשרת למבקר לעסוק בביקורת גם לאחר תום שבע השנים הקבועות בחוק: "התפיסה הגלומה בחוק יסוד ובחוק מבקר המדינה גורסת כי תקופת הכהונה של המבקר תחומה בזמן וידועה מראש, וכי קיימת רציפות בעבודת המשרד במעבר בין המבקר היוצא והנכנס".
לינדנשטראוס. מי מעוניין שהוא ימשיך?
צילום: גיל יוחנן
מומלצים