הברוקר מסביון מואשם: עקץ 96 וקיבל 45 מיליון
האישום החמור מתאר את מנהל ההשקעות ערן מזרחי כמי ש"לא בחל בשום אמצעי ולא נמנע מלפגוע גם בקרובי משפחתו וחבריו". כמאה קורבנות התלוננו נגדו, בהם פנסיונרית שבעלה חולה
96 אישומים, 115 עמודים, 45 מיליון שקלים שנלקחו במרמה: זוהי השורה התחתונה בכתב האישום שהוגש הבוקר (יום ב') נגד ערן מזרחי בפרשת העוקץ בסביון.
עוד בערוץ החדשות של ynet:
בכתב האישום החמור, שהוגש לבית המשפט המחוזי בתל-אביב על ידי הפרקליטות ומתפרש על פני 120 עמודים, מואשם מנהל ההשקעות מסביון בקבלת 45 מיליון שקל במרמה, בגניבה בידי מורשה ב-20 מיליון שקל ובהלבנת הון בסכומים שנעים בין 250 ל-300 מיליון שקל. הפרקליטות ביקשה להאריך את מעצרו של מזרחי עד תום ההליכים.
על פי הנטען, משנת 2007 ועד לפני כחודש הציג מזרחי מצגי שווא וטענות כזב בפני אנשים רבים, בין היתר בני משפחתו וחבריו הקרובים, בכוונה להונות אותם ולקבל מהם במרמה סכומי כסף רבים. בין השאר, הציג עצמו כמנהל תיקי השקעות במטבע חוץ באמצעות בנק בשוויץ, וכן כי התהדר בכך שהוא משיג ללקוחותיו תשואות גבוהות בפרופיל השקעה ללא סיכון.
מזרחי הציע לכ-100 אנשים להשקיע סכומי כסף גדולים, תוך הבטחות שווא כי הכספים יושקעו באפיקי השקעה המניבים תשואות וריביות גבוהות. מרבית האנשים שהאמינו לו העבירו לו כספים רבים בהעברות בנקאיות, המחאות וכסף מזומן בסכום כולל של כ-45 מליון שקלים.
מסמכים שקריים ומכוניות פאר
הברוקר המואשם הדפיס מסמכים שקריים שהציגו את ההשקעות שאותן ביצע לכאורה עבור הנפגעים, ואת התשואות הגבוהות לכאורה שאותן השיג. על בסיס מסמכים אלה, העבירו קורבנות ההונאה כספים נוספים במטרה להגדיל את רווחיהם.
המשקיעים אצל מזרחי נדרשו להשקיע סכום התחלתי של כחצי מיליון שקל. בין המשקיעים ניתן למצוא עורכי דין, רואי חשבון, בכירים בחברות היי-טק ומכריו האישיים של בעל בית ההשקעות הפרטי. לא ברור לאן נעלם הכסף ואם המשקיעים יזכו לראותו שוב. חלק מהלקוחות הפקידו אצל הברוקר סכומי כסף ממכירת דירות, חלקם נפרדו בעזרתו מכל כספם.
"לאורך שנים טווה רשת מרמה והפיל לתוכה עשרות מתלוננים אשר הלכו שולל אחריו ואחרי הבטחות השווא שפיזר", נכתב בכתב האישום. "מזרחי לא בחל בשום אמצעי ואף לא נמנע מלפגוע בקרובי משפחתו וחבריו". בנוסף, מתוארים המשקיעים כזוגות צעירים ופנסיונרים, בהם בת 68 ובעלה החולה, ממנה לקח הברוקר את כל חסכונותיהם.
החשוד ומשפחתו דאגו כל העת לשדר "עסקים כרגיל". הם גרו בבית מפואר בסביון, נסעו במכוניות פאר וגם דיווחו
ללקוחות שהכסף שלהם מתנהל בצורה פנטסטית. "הוא נהג בב.מ.וו 750 שעולה מאות אלפי שקלים, אבא שלו על מרצדס M קלאס שמחירה דומה", סיפרו. "אשתו נסעה על טויוטה סיינה ששווה 200 אלף שקלים".
כמאה איש התלוננו נגד מזרחי, בן 37, שנעצר לפני כחודש. הוא סירב לענות בחקירתו אם החזיק בחשבון בנק שוויצרי או אם בכלל השקיע את הכספים, אף שאישר את הסכומים שהועברו לו. במהלך החקירה נעצר גם אביו של מנהל בית ההשקעות, בחשד שהיה מעורב בעסקיו. אשתו הגיעה למשטרה ומסרה עדות, אף שאינה חשודה.
פרקליטו של מזרחי, עו"ד מנחם רובינשטיין, אמר בתגובה כי "מדובר בסיפור מעשה שמחולק לפרקים". לדבריו, "משפט כזה יכול להתנהל כשנתיים-שלוש. נלמד את החומר ואז אדע להתייחס מה יש לכאורה בראיות או מה אין".