שתף קטע נבחר

בשנת ‭:2011‬ עוד עלייה חדה בשימוש בריטלין

נתונים חדשים של משרד הבריאות מגלים כי בשנה שעברה נרשם זינוק של ‭24%‬ בסכום שהוציאו קופות החולים על תרופות לסובלים מהפרעות קשב וריכוז. הסיבה: עלייה בביקוש ובאבחון של מבוגרים הזקוקים לטיפול, מדווח "ידיעות אחרונות"

ישראל מנסה לשמור על ריכוז גבוה: נתונים שפירסם אתמול משרד הבריאות מצביעים על כך שבשנת 2011 חלה עלייה חדה של ‭24%‬ בהוצאות של קופות החולים על ריטלין ועל קונסרטה - שתי תרופות לטיפול בהפרעות קשב וריכוז. הסיבה: עלייה בביקוש.

 

שתי התרופות דורגו בשנת 2011 במקום התשיעי מבין עשר התרופות שעליהן הוציאו קופות החולים הכי הרבה כסף - והסכום שהושקע ברכישתן הסתכם ב‭35-‬ מיליון שקל.

 

ריטלין - רע או טוב?

 

ד"ר איריס מנור, מנהלת המרכז להפרעת קשב במרכז לבריאות הנפש גהה מקבוצת הכללית, אמרה כי העלייה בקרב המשתמשים בתרופות אלה נובעת משתי סיבות עיקריות. ראשית, יותר ויותר אנשים הסובלים מהפרעות קשב ומהפרעות ריכוז מודעים לקיומן.

 

הסיבה השנייה: בעוד שבעבר היה מקובל לחשוב שמדובר בתרופות שמיועדות לילדים ולבני נוער, אומרת ד"ר מנור כי בשנים האחרונות מאובחנים יותר בני ‭50-40‬ כסובלים מבעיות של קשב וריכוז.

 

ילדים צורכים כמויות גדולות יותר

כיוון שהם שוקלים יותר מילדים, זקוקים המבוגרים למינונים גבוהים יותר של התרופות וזאת כדי שהשפעתן תימשך זמן רב יותר. לפיכך הם צורכים כמויות גדולות יותר.

 

מחיר חפיסת ריטלין, המסובסדת על ידי משרד הבריאות, עומד על 30 עד 40 שקל. מחיר חפיסת קונסרטה, המסובסדת חלקית בלבד, הוא כ‭200-‬ שקל. מנת קונסרטה עושה את העבודה לכ‭12-‬ שעות, בעוד השפעת מנת ריטלין מתפוגגת אחרי כשש שעות. כדי להשיג השפעה ארוכה יותר של התרופה נדרשים מבוגרים רבים לבחור באופציה היקרה יותר או בשילוב של שתי התרופות. זאת אחת הסיבות שבגללן מוציאות קופות החולים כל כך הרבה כסף על רכישת תרופות אלה.

 

התרופה שעליה הוציאו קופות החולים הכי הרבה כסף בשנת 2011 (סכום של 71 מיליון שקל) היא הרצפטין - המשמשת לטיפול בסרטן השד. מדובר בעלייה של ‭10%‬ בהוצאה הכספית על תרופה זו לעומת שנת ‭.2010‬ במקום השני מבטרה ‭65)‬ מיליון שקל) - המשמשת לסוגים מסוימים של סרטן. במקום השלישי ליפיטור ‭58)‬ מיליון שקל) - תרופה להורדת כולסטרול.

 

במקום הרביעי גליבק ‭56)‬ מיליון) - לסרטן במערכת העיכול. אחריה יומירה ‭54)‬ מיליון) - לטיפול במחלות מעי ובמחלות פרקים דלקתיות. אחר כך באות ברשימה אינסולין לנטוס ‭52)‬ מיליון) לחולי סוכרת ואווסטין ‭39)‬ מיליון) לטיפול בסרטן. במקום השמיני אנברל (כ‭39-‬ מיליון) לטיפול במחלות מעי ובמחלות פרקים דלקתיות.

 

במקום התשיעי ריטלין וקונסרטה ‭35)‬ מיליון) ובעשירי ריבלמיד (כ‭35-‬ מיליון שקל) - תרופה לסרטן תאי הפלזמה של מוח העצם.

 

התרופות שעליהן שילמו הכי הרבה

הנתונים מתייחסים לשנת ‭.2011‬ המחירים - בשקלים:

 

  • הרצפטין (סרטן השד) - 71 מיליון

 

  • מבטרה (סרטן לסוגיו) - 65 מיליון

 

 

  • גליבק (סרטן במערכת העיכול) - 56 מיליון

 

  • יומירה (מחלות מעיים ופרקים) - 54 מיליון

 

  • אינסולין לנטוס (לחולי סוכרת) - 52 מיליון

 

 

  • ריטלין וקונסרטה (הפרעות קשב וריכוז) - 35 מיליון

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בשנים האחרונות מאובחנים יותר בני ‭50-40‬ כסובלים מבעיות קשב
צילום: יוגב עמרני
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים