8 טעויות שגברים עושים בתהליך הגירושים
רוצה להתגרש? תהיה גבר ואל תעשה טעויות. אומרים שאדם חכם לומד מניסיונם של אחרים. עו"ד איימי בכור בוני עם שמונה מקרים ששווה ללמוד מהם
תהליך הגירושין הוא לא תהליך נעים לאף אחד מהצדדים – הבעל, האישה או הילדים. יחד עם זאת, מעשים מסוימים ובחירות מסוימות עשויים להפוך את התהליך מלא נעים לבלתי נסבל, קשה ואף בלתי אפשרי.
עוד בנושא:
רעיון: מסיבת שחרור מדיכאון של אחרי הגירושים
גירושים: לחייב את האבות הגרושים להורותם
מכל בחינה לא משתלם להפר הסכמי ראייה
לכל בחירה בדרך יש השלכה משפטית והיא עלולה לפגוע באחד הצדדים או בשניהם, הן מבחינה נפשית והן מבחינה כלכלית. יתרה מכך - בטווח הארוך לבחירות שנעשה בזמן הגירושים יש השפעה גם על הילדים, שיזכרו את הגירושים כחוויה טראומטית ואת התנהגות ההורים כדוגמה. ננסה לסקור מעשים אלו ואת הטעויות העיקריות שכדאי להימנע מהן לפני הגירושין ובשלהי התהליך, על מנת לעבור אותו בשלום.
1. שוכחים את הכתובה
הטעות הראשונה במעלה היא התפיסה שגבר צריך לרוץ לביה"ד הרבני! לא כל גבר רצוי ונכון לו לפנות לביה"ד הרבני. ככל שהשאלה הכלכלית מסובכת יותר, עדיפה וודאות משפטית וכזו יש לנו רק בבית המשפט.
גברים לא מבינים שברגע בו הגישו תביעה לגירושין לביה"ד הרבני הם הפכו את האשה לזכאית לכתובה. לא מאמינים? חושבים שכתובה היא מסמך לא רלבנטי? טעיתם.
זה עתה בביה"ד הרבני פסקו לאשה דמי כתובה העולים כדי חצי דירה, והכול כי ביה"ד החליט שמגיע לה כתובתה, כי הבעל עזב אותה לטובת אחרת.
2. מבקשים משמורת משותפת
זאת טעות לחשוב שהבקשה למשמורת משותפת תביא לחסכון במזונות - מקובל לחייב אבות לשלם דמי מזונות, גם במשמורת משותפת, אם כי הסכומים יהיו בדרך כלל נמוכים בכ-25% מהסכומים הרגילים. עם זאת, הילדים גם נמצאים אצל האב 25% יותר והעלות שלהם גדולה אפילו יותר, ולפעמים בהרבה מתשלום מזונות.
בנוסף, כדאי לדעת שתשלום המזונות הוא ע"פ ההלכה וזו קובעת כי המזונות האבסולוטיים הם על האב עד גיל 15. לכן לא ניתן באמת להימנע מתשלומי מזונות.
משמורת משותפת לא מתאימה לכולם, מסרבלת את הסכם הגירושין ובעצם מדובר יותר בסמל סטטוס מיתרון של ממש. ב
בפועל, לאב עובד המעוניין להיות מעורב מאד בחיי ילדיו מספיקים הסדרי ראיה נרחבים. לינה פעמיים באמצע השבוע וכל סופ"ש שני. אין הבדל ממשמורת משותפת (בעצם ארוחת ערב אחת בלבד), והסידור מבטיח הרבה פחות צרות.
3. נכנסים למערכת יחסים חדשה עוד לפני הגירושין
לעיתים שביעות הרצון מהסטאטוס החדש מביא אנשים "לרוץ" למערכות יחסים חדשות, להכיר בני זוג חדשים ואף להיראות איתם בפומבי. למעשה, הדבר יכול לפגוע בבעל הנוהג כך במספר מישורים, ולכן מומלץ ביותר להימנע מכך כיוון שמדובר בעילה לקבלת כתובה, שכפי שהוזכר קודם לכן, יכולה להגיע למאות אלפי שקלים. עדיף לחכות.
4. רצים לספר לחבר'ה
אין סודות בין חברים? אז זהו, שלפעמים יש סודות. לא מומלץ ישר לרוץ ולספר לחברים כל מחשבה על גירושין וכל פגישה עם עורך הדין. יכול להיות שאחד החברים נוקט עמדה ויכול להיות בקשרים עם בן הזוג השני. חשיפת האסטרטגיה יכולה לגרום לאשה לרוץ ולהגיש את תביעותיה בערכאה הנוחה לה, וזה הפסד טכני משמעותי, כבר במערכה הראשונה.
5. מתערטלים באינטרנט
התהליך הקשה מביא גברים רבים לנהל את תהליך הפרידה שלהם ברשות הציבור. כך קרה במקרה של גבר, שבמהלך משפט הגירושין שלו התגלה כי ניהל בלוג מאחורי גבה וללא ידיעתה של אשתו, בו חשף תמונות ופרטים אינטימיים מחייהם תוך שהוא משחיר את דמותה. הצעירה, הגישה תביעה בבית הדין הרבני ובמקביל תביעה נזיקית בבית המשפט לענייני משפחה במסגרת הליכי הגירושין על סך 150 אלף שקלים, בגין לשון הרע ופגיעה בפרטיות.
6. מנסים להעלים כספים
זו טעות מרכזית שחוטאים בה. לאור העובדה שהגברים מנהלים בדרך כלל את העולם הכספי במשפחה, חושבים הם בטעות כי בהכרזה על גירושין יעלימו או יבריחו מהתא המשפחתי כספים שנמצאים רק בידיעתם, קופות גמל קרנות וכו'. דעו לכם - בהליך גילוי מסמכים פשוט המאושר ע"י ביהמ"ש כעניין שבשגרה, תצטרכו להחזיר הכול ועם ריבית. חבל לבזבז אנרגיות ומס על פדיון הכספים והעלמתם. כסף שהיה בבנק או בקופה תמיד יצוץ.
7. מתחייבים לאופציות כלכליות חדשות
לעיתים מזדמנת הזדמנות עסקית בדיוק בתקופת הגירושין. זכרו, כל עוד אתם לא גרושים הנושא יכול להוות בעיה. לפתע ישאלו ויבררו מהיכן הגיע הכסף. והכי גרוע - מה הפוטנציאל הכלכלי שלה. זה נכון שבגדול, החלוקה תקפה ליום הפרידה ולא לגט עצמו, אבל גם פוטנציאל כלכלי עתידי עלול לעלות כסף, וזה נקרא נכסי קריירה.
8. שוכחים להחתים ההורים על הסכם הלוואה
לא תמיד אנחנו יכולים לתכנן מתי תימכר הדירה ולעתים נוצרות נסיבות שאנחנו חייבים למכור אותה. אילו היו מתגברים בני המשפחה על אי הנעימות וחותמים על הסכם הלוואה, לא היה הדבר קורה!
כשמדובר במתנה, מוצע כי ההורה הנותן את המתנה יתעקש על חתימת הסכם ממון בו יוסכם בין בני הזוג כי גם אם הדירה תרשם על שם שני הצדדים בחלקים שווים, הרי במקרה שייפרדו, הצד שכספו מעוגן או בהסכם הלוואה עם הוריו או בהסכם ממון, יקבל את כספו בחזרה.
ספרו לנו מה חשבתם על הכתבה בפייסבוק שלנו
הכותבת בעלת משרד עו"ד העוסק בדיני משפחה