שתף קטע נבחר
 

הורסים מפעל בעלי מוגבלויות לטובת משרדים

מפעל המשקם המוצא מסגרת תעסוקתית לנכים, סגר את שעריו בבני ברק ובמקומו יקום מגדל משרדים בן 40 קומות. את העובדים ישלחו עוד כמה שבועות, אם לא יהיו עיכובים, למפעל רחוק יותר בפתח תקווה. חלק מהעובדים יפסיקו את ההתקשרות עם המפעל ולחלק לא נמצא פתרון זמני עד שהמפעל ייפתח

חברת המשקם, הדואגת לפתרון תעסוקתי לאנשים עם מוגבלויות ונמצאת בבעלות המדינה וההסתדרות הציונית, סגרה את מפעלה הגדול בבני ברק לטובת בניית מגדל משרדים בן 40 קומות, בטרם נפתח מפעל חלופי חדש.

 

 

במקום הישן, השוכן בסמוך לאחת הצמתים המרכזיים והנגישים במדינה – צומת ז'בוטינסקי – בן גוריון, בגבול רמת גן בני-ברק, יקום מגדל שיעבה את אזור התעשייה של בני ברק.

 

המקום החדש, נגיש הרבה פחות לתחבורה ציבורית, נמצא בקצה הפנימי של אזור התעשייה קרית אריה בפתח תקווה. עניין זה מביא לחששות בקרב עובדים רבים, שהתרגלו לעבוד במפעל במשך שנים, ותלויים בתחבורה הציבורית שהיתה להם נגישה עד כה.

 

בנוסף, המעבר למפעל החדש בפתח תקווה מקרטע, ולמעשה, טרם בוצע. ביום חמישי האחרון נסגר המפעל בבני ברק, והמפעל בפתח תקווה צפוי להיפתח רק בעוד כחודש, ולפי גורמים המעורים בנעשה הדבר יתעכב בעוד מספר חודשים.

 

בינתיים, מספקת המשקם פתרון זמני לעובדיה. החברה הציעה לעובדים להגיע למשמרת ב' בשלושה מפעלים: נס ציונה, חולון ורמת השרון - עד שייפתח המפעל החדש. למרות זאת, פתרון זמני זה לא כלל את כל העובדים. בנוסף, לא כל עובדי המפעל בבני ברק ימשיכו למפעל החדש, ומספר עובדים צפויים לסיים את התקשרותם עם המשקם.

 

שואפים למינימום: 14.96 שקל לשעה

המשקם משלמת לעובדיה משכורות נמוכות במיוחד - הרבה מתחת לשכר המינימום. השכר השעתי לעובד עומד על 14.96 שקל לשעה ויום העבודה עומד על בין 4-6 שעות. בסוף היום העובד נשאר עם כ-70 שקל וכ-1,500 שקל בחודש. דו"ח ביקורת של משרד הרווחה משנת 2006 חשף התנהלות בעייתית של הנהלת המשקם. נציין כי דו"ח מבקר המדינה משנת 2006 תוקן במלואו ואף זכינו לקבל את אישור משרד המבקר כי התיקונים בוצעו.

 

מעיריית בני ברק, שמפעל המשקם הישן נמצא בשטח המוניציפאלי שבחסותה, נמסר: "המדובר בשטח פרטי של חב' "הכשרת הישוב", שעליו יוקם מתחם מגדל משרדים ועסקים בן 40 קומות. בינוי זה הינו חלק מתכנית בניין ערים 566, שאושרה על ידי העירייה ומשרד הפנים ופורסמה כחוק, לבינוי של מגדלי משרדים ועסקים באזור. חלק מהמגדלים כב.ס.ר. 2 וקונקורד-אפריקה ישראל כבר בנויים; אחרים כב.ס.ר 3 וב.ס.ר. 4, וויטאור ולנקוס נמצאים כבר בשלבי בנייה, ומגדלים נוספים כ"הכשרת הישוב", מרכז דן וחניון דן עומדים לפני התחלת הבנייה".

  

תגובת חברת 'המשקם': "חברת המשקם גיבשה ויישמה בשנים האחרונות תוכנית רב שנתית לפיתוח ושדרוג תשתיות למען רווחת עובדיה תוך שיתוף פעולה הדוק עם משרד הרווחה והקרן לפיתוח שירותים לנכים של המוסד לביטוח לאומי.

 

"מפעל בני ברק, שפונה ביום ה' האחרון 21.6.12, הוא המפעל הגדול ביותר של החברה בארץ בו עובדים כ-180 עובדים.

המבנה בו שכן המפעל נמכר ועומד להריסה ודרישת הפינוי, שהתקבלה כבר בחודש דצמבר 2011, נדחתה על ידינו עד למועד הסמוך ככל הניתן לפתיחת המפעל החדש בפתח תקווה.

 

המפעל בפתח תקווה שופץ בעלות של למעלה מ-3 מיליון שקל, הוא משתרע על קומה אחת בלבד לנוחיות העובדים, בעל תשתיות מתאימות ומתקדמות ועומד בכל תנאי ההנגשה הנדרשים לעובדים עם מוגבלויות. המבנה בו ממוקם המפעל נמצא בלב אזור התעשייה. בצמוד אליו ממוקמת תחנת אוטובוס בה עוברים קווים מכל אזור המרכז. תהליך העתקת עבודתם של 180 העובדים מלווה באופן אישי וצמוד על ידי עובדות סוציאליות של החברה.

 

קבוצת עובדים נוספת שובצה במפעל של לקוח החברה למשך תקופה זו, וקבוצה נוספת מסייעת בתפעול המפעל החדש ובארגון הלוגיסטיקה בשטח.

 

בנוסף, בשיחה עם עובדי המפעל טרם המעבר, הוסבר להם כי הם מוזמנים לפנות לצוות המקצועי והניהולי בכל בעיה פרטנית.

 

לכל העובדים הוצע מקום עבודה חילופי לתקופת המעבר הקצרה באחד משלושת המפעלים הנוספים של החברה באזור המרכז - נס ציונה, רמת השרון, חולון - כאשר הודגש בפניהם שכל הוצאת יתר בגין נסיעות נוספות, תמומן במלואה על ידי החברה. הרוב המכריע של עובדי המפעל בחר באופציה זו. ההחלטה להעתיק את המפעל המיושן למפעל חדיש ובעל תשתיות מודרניות מתקדמות הוא צעד נכון שייטיב עם עובדי החברה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כ-1,500 שקל בחודש
צילום: Shutterstock
מומלצים