שתף קטע נבחר

במיתר שבנגב מייבשים בנים ממשיכים. למה?

תושבי היישוב מיתר שבנגב ניסו לרכוש קרקעות במסגרת מכרז של מינהל מקרקעי ישראל, אך הגישו הצעות נמוכות מדי - וכל הזוכים הם בכלל מחוץ ליישוב. במיתר זועמים: "הפלו אותנו לרעה", המינהל: "נפעל לשיווק דירות לבני המקום בשנית"

כגודל הציפייה, כך גודל האכזבה. לפני כחודשיים הוציא מינהל מקרקעי ישראל מכרז לשיווק קרקעות בשכונת הכלניות החדשה ביישוב מיתר שבדרום הארץ. המכרז יצא הן לציבור הרחב והן לתושבי המקום, שלהם שווקו 30 מגרשים, כדי למצוא פתרון למשפחות צעירות מבני היישוב שרוצות להשתקע במקום. אלא שלאכזבת התושבים המקומיים, איש מהם לא זכה במכרז.

 

כתבות נוספות על מיתר בערוץ הנדל"ן :

 

במכרז לציבור הרחב שווקו 119 מגרשים לבנייה עצמית והוגשו עבורו 504 הצעות. רק 111 ממגישי ההצעות זכו במגרשים, שכן בשמונה מגרשים מתוך 119 המגרשים ששווקו הוגשו הצעות לא תקניות. מחירי המינימום נעו בין 182,250 שקלים לבין 268,250 שקלים למגרש שגודלו נע בין 539 מ"ר ל- 679 מ"ר. סכומי הזכייה נעו בין 186,517 שקלים לבין 374,009 שקלים.

 

ואולם, במכרז שהציע 30 מגרשים לבנייה עצמית עבור תושבי מיתר הוגשו 49 הצעות - אך אף הצעה לא זכתה. זאת מאחר שכל ההצעות היו נמוכות ממחיר המינימום. מחירי המגרשים במכרז נעו בין 400 אלף שקל למגרש שגודלו כחצי דונם, לבין 532,500 שקלים למגרש שגודלו 678 מ"ר (לא כולל מע"מ).

 

התושבים: זעם ועוגמת נפש

הדבר עורר זעם גדול בקרב המקומיים. לטענת המועצה המקומית מיתר, הסיבה לכך שאיש לא זכה היא הערכת השמאי, הגבוהה פי שניים ממחירי השיווק הקודם. ראש המועצה, אבנר בן גרא, פנה במכתב למנהל מינהל מקרקעי ישראל, בנצי ליברמן, בבקשה לפתור את הנושא. לדבריו, מחירי המינימום מונעים ממשפחות צעירות הרוצות להישאר בנגב להשתקע ביישוב ולתרום להתפתחותו. בן גרא ביקש לשווק את המגרשים לתושבים בצורה של הגרלה והרשמה.

 

תושבת המקום, חגית נגר, שניגשה למכרז סיפרה ל-ynet כי "כמו כולם לא זכיתי כי לא הגעתי למחיר המינימום. אני חשה עוגמת נפש. אני גרה כאן ארבע שנים בשכירות ביחידת דיור ורוצה להמשיך לגור כאן עם המשפחה. זה חוסר צדק. לא ציפינו שהערכת השמאי תהיה כל כך גבוהה. מי תיאר לעצמו 400 אלף שקל? מי חשב על מחירים כאלה?".

 

דורית אלקבץ, תושבת מיתר, הוסיפה: "התאכזבנו מאוד. במיוחד כאשר שמעתי שמישהו מירושלים זכה בכמה מגרשים. אני גרה כבר 10 שנים ביחידת דיור ביישוב ורוצה להמשיך לגור פה. אז איפה העדיפות שלנו כתושבת היישוב? במקום לבוא לקראתנו קיבלנו מחירים יותר גבוהים, הופלינו לרעה - וכמוני יש עוד משפחות. אנחנו לא יודעים מה לעשות. זה פשוט עצוב ולא פייר".

 

ממינהל מקרקעי ישראל נמסר בתגובה: "השמאות על הקרקע נערכת על ידי שמאי מאגר בפיקוח השמאי הממשלתי (משרד המשפטים). המינהל אינו קובע בעצמו את השומות. במכרז זה פעל המינהל בהתאם להחלטת מועצה 1103, לפיה מחיר המינימום זהה למחיר השומה. במכרז חוזר נפעל לפי כללי החלטת המועצה".

 

עוד נמסר כי "המינהל פעל לשיווק 100 יחידות דיור במכרז פומבי שזכה להצלחה רבה. מכרז לבני מקום ל-30 יחידות דיור לא העלה זוכים, מאחר והתקבלו הצעות הנמוכות מרף המינימום הנגזר מתוצאות המכרז הפומבי. המינהל מתכוון לפעול לשיווק יחידות דיור לבני המקום בשנית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גבעת הכלניות במיתר. המקומיים התאכזבו
באדיבות המועצה המקומית מיתר
אבנר בן גרא ראש המועצה המקומית מיתר
באדיבות המועצה המקומית מיתר
מומלצים