שתף קטע נבחר

סין: נמצא החרס העתיק בעולם - בן 20 אלף שנה

פיסות חרס שהתגלו במערה בדרום סין תורמות להפרכת התיאוריה המקובלת שלפיה פיתוח החרס קשור למעבר לחברה חקלאית. הפרופ' שעמדה בראש המחקר: "אנחנו נרגשים"

ארכיאולוגים קבעו כי פיסות חרס שנמצאו במערה בדרום סין הן בנות 20 אלף שנה – העתיקות שנתגלו עד כה. הממצאים שיפורסמו היום (יום ו') בכתב העת "Science" תורמים להפרכת התיאוריה המקובלת שלפיה פיתוח החרס התרחש לפני כ-10,000 שנה, במקביל למעבר של בני האדם ממלקטים-ציידים לחקלאים.

 

החרס שנמצא במערה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
החרס שנמצא במערה(צילום: AFP)

 

עוד חדשות מהעולם :

ממחסלת למלכת סאדו. אירופה שונאת את מרקל

ארה"ב: מותר לשקר ולהגיד שהיית גיבור בצבא

אובמה על חוק הבריאות: "ניצחון לכל האמריקנים"

 

וו שיאוהונג, פרופ' לארכיאולוגיה ולמוזיקולוגיה באוניברסיטת בייג'ינג שעמדה בראש המחקר, אמרה שצוותה מוכן להמשיך במחקר. "אנחנו נרגשים מאוד לגבי הממצאים. המאמר הוא תוצאה של מאמצים של דורות של חוקרים. כעת אנחנו יכולים לבדוק מדוע היה חרס באותה תקופה, מה היה השימוש בכלים ואיזה תפקיד היה להם בהישרדות בני האדם".

 

על פי המאמר, פיסות החרס נמצאו במערת שיאנרנדונג במחוז ג'יאנגשי שבדרום סין. במקום נערכו חפירות בשנות ה-60 ובשנות ה-90. וו סיפרה שכבר בעבר העריכו חוקרים שהחרס הוא בן 20 אלף שנה, אך היו להם ספקות.

 

פרופ' וו. "חשבנו שזה לא ייתכן" (צילום: AP) (צילום: AP)
פרופ' וו. "חשבנו שזה לא ייתכן"(צילום: AP)

 

"חשבנו שזה לא ייתכן כי התיאוריה הייתה שהחרס הומצא לאחר המעבר לחקלאות, שאפשר התיישבות קבע אנושית", אמרה וו.

 

פרופ' גדעון שלח מהאוניברסיטה העברית אמר בעקבות הגילוי כי "המוקד של המחקר צריך להשתנות". שלח כתב מאמר נלווה לזה שיתפרסם מחר, ובו כתב שמחקרים כמו זה של וו "חיוניים להבנה טובה יותר של השינוי החברתי-כלכלי שאירע לפני 25-19 אלף שנה ושל ההתפתחות שהובילה ליצירת חברות חקלאיות ביישובי קבע".

 

לדבריו, חוסר הקשר בין חרס לבין חקלאות שעולה מהממצאים במזרח אסיה, שופכים אור על פרטי ההתפתחות האנושית באזור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים