לעצב את הישבן והירכיים: אילו טיפולים קיימים?
נשים רבות סובלות מירכיים וישבן נפולים, אבל הניתוחים לתיקונם מקובלים פחות מניתוחי החזה. "24 שעות" ב"ידיעות אחרונות" מציג מדריך: אילו ניתוחים ניתן לעשות, מי מועמדת טובה להליך, ומה אפשר לעשות רגע לפני שחותכים בסכין?
אלפי נשים לבושות מכנסיים ארוכים בקיץ הן לא סממן אופנתי, אלא עדות אילמת לחוסר שביעות רצונן ממצב הירכיים. ועם זאת, הרמות ירכיים וישבן הן לא מהניתוחים הפופולריים ביותר, די מפתיע בהתחשב בכך שמדובר באזורים מטרידים ורחבי היקף. לדברי הפלסטיקאי ד"ר בני מייליק, מנהל השירות לעיצוב הגוף בבית החולים איכילוב, ירכיים נפולות הן לא סממן לזקנה.
"נשים מגיל 20 עד 60 פלוס סובלות מזה," הוא אומר. "יש נשים שאני אומר להן 'תעשי דיאטה' או 'תתרגלי לחיות ככה,' אבל שליש מהנשים הצעירות שמגיעות אליי אכן זקוקות לטיפול. אצל נשים לאחר הריונות ועלייה במשקל זה נפוץ הרבה יותר."
קראו עוד על ניתוחים פלסטיים :
- לכי מהסיבה הנכונה: מדריך הכנה לניתוח פלסטי
- אפליקציה חדשה: איך תראו אחרי ניתוח פלסטי
- צחוק גורם לקמטים? 12 עובדות על ניתוח פלסטי
למה אנחנו שומעים כל הזמן על עיצוב שדיים ולא על עיצוב ישבן?
"הרבה יותר קל ופשוט להכניס שתל סיליקון בשד. בירכיים יש כלי דם, עצבים ושרירים. זה איבר שצריך להשתמש בו כל החיים וזה ניתוח לא קטן. צריך לעשות בדיקות דם כדי לוודא שלא יהיו נזקים כמו פגיעה בדרכי הלימפה, וכיוון שקיים חשש לצלקת מכוערת הניתוח לא מומלץ לבעלי נטייה להצטלקות. לפני שאני מתנפל על אישה בסכינים אני גם מוודא שהמשקל שלה נותר יציב לאורך זמן."
ייתכן שהישבן ייראה טוב ותהיה נפילה רק בירכיים?
"ודאי שזה אפשרי, אבל בדרך כלל הדברים האלה הולכים יחד. צריך להסתכל על המבנה הכללי של הירכיים: האם הן גדולות וכבדות, או רזות עם מבנה יחסית תקין ועם עודפי עור. יש כאלה שאוגרות שומן בעיקר בירך החיצונית העליונה, אחרות בחלק הפנימי של הירך ויש כאלה שעודפי השומן והעור מתרכזים אצלן באזור הברך. זה קשור בגיל, בגנטיקה, בשינויים במשקל ובהריונות - שבהם נאגר שומן, שרובו ירד, אבל שם נשאר עודף. זה קורה גם לנשים שעושות ספורט. הניתוח משפר את הצלוליט, לא תמיד במאה אחוז."
תשכחי מהמיני
הבעיה בניתוחי ירכיים היא צלקות ארוכות ולא נעימות. אם לא לבשת מכנסונים כי הירכיים שלך התנגשו זו בזו בעת שהלכת, הרי שגם לאחר הניתוח לא תלבשי אותם. "בשנה הראשונה יש צלקת יחסית בולטת," אומר ד"ר מייליק. "בירכיים פנימיות עושים שאיבת שומן ולאחר מכן מתיחה. יש כמה סוגים של צלקות, הכל בהתאם לרמת המתיחה וההצטלקות של האישה. יש, לדוגמה, צלקת שהולכת רק בתוך המפשעה, היא נוחה להסתרה, אך היא מביאה לשיפור מינימלי: היא עושה מתיחה רק בשליש העליון של הירך. אם הנפילה קרובה לברך זה לא יעזור.
"הרמה מסיבית יותר כוללת צלקת שמתחילה במפשעה ויורדת לכיוון הברך בחלק הפנימי של הירך. זה משפר את כל מראה הירך, אבל תשכחי מהמיני, לפחות בזמן הקרוב."
הירך הפנימית היא המסובכת ביותר ועבורה יש הכי פחות פתרונות. ד"ר טלי פרידמן, מומחית בכירורגיה פלסטית ומנהלת המרפאה לעיצוב הגוף באסף הרופא, מציעה לנסות מיצוק באמצעות מכשירים לא חודרניים שמחממים את האזור המטופל בזערת גלי רדיו ולעשות ספורט.
"בספורט מעלים את מסת השריר, ופיזית ממלאים את האזור בשריר. זה נראה טוב יותר כי יש חיבורים בין העור למעטפת השריר, וככל שהשריר מסיבי יותר - הוא אוחז טוב יותר את העור. זה המקסימום שיכול לעבוד. כשניגשים לירכיים צריך להסתכל על מצבורי שומן ועל איכות העור. יש הבדל בין ירך קדמית לאחורית, ופנימית לחיצונית, וזה מה שמסבך את הטיפול.
"בירך הפנימית, למשל, העור דק מאוד ולא סלחני; נשים רבות כמהות לשאיבות שומן שם, אבל אני נזהרת מאוד כי מהר מאוד אפשר להגיע למצב של עודפי עור. כשיש יותר מדי עור עושים מתיחה."
גם בברך?
"בברך מספיקה שאיבת שומן ברוב המקרים."
טיפול לא פולשני
הצד החיצוני של הירכיים הוא החלק שמפריע לכל בעלות ה'אגן הים תיכוני' הרחב ולכל מי שהגנטיקה לא עשתה איתה חסד. מי שחוששת מטיפול פולשני יכולה לנסות מכשור אסתטי רפואי כמו 'וולה שייפ' מבית סינרון מדיקל, שממצק את העור באמצעות גלי רדיו ואור אינפרה-אדום ועיסוי מכני.
מכשיר אחר, 'אולטרה שייפ' של סינרון, מיועד לפירוק מצבורי השומן בגלי אולטרסאונד ממוקדים. ד"ר שלומית הלחמי, מומחית לרפואת עור, מסבירה כי הטיפול מתאים לבעלי מבנה גוף בינוני שסובלים ממצבור שומן נקודתי בגוף.
"אלה שני מכשירים שהתפקידים שלהם קצת שונים, והם משלימים זה את זה," אומרת ד"ר הלחמי. "ה'אולטרה שייפ' גורם הרס לשכבת שומן בעומק סנטימטר וחצי בלי לפגוע בעור. הוא מצר היקפים, טוב לחלק התחתון ולצד החיצוני של הירכיים. ה'וולה שייפ' עובד לגמרי אחרת - הוא משלב חימום ומסז' בוואקום, ושני הדברים יחד מפחיתים מראה של צלוליט ומהדקים את שכבת העור העליונה."
ממה שאני יודעת, כשמפסיקים את הטיפולים העור חוזר לסורו.
"זה נכון לגבי כל הטכנולוגיות, תמיד השיפור יהיה זמני ואין ספק שזה משעבד, אבל גם בוטוקס משעבד. כל הטיפולים דורשים שימור." השומן השימושי
אצל נשים רבות מתבטא רפיון העור בצניחת עכוז. "אם רק שואבים את מצבורי השומן זה עושה נזק, כי הנפח פוחת והעור נפול עוד יותר," אומרת ד"ר פרידמן. "צריך לשאוב בצורה שמרנית כי העור עלול להפוך לצלוליט. אני עושה את זה באמצעות מכשיר - 'Vaser' טכנולוגיה שממסה את השומן באמצעות אולטרסאונד. עם ה'Vaser'- אני עובדת בצורה עדינה ומדויקת וזה ממצק את העור.
"המכשיר מותאם לעיצוב באזורים של קימורים ומאפשר למנתח שליטה בעכוז ובירך הצידית. בנוסף, המכשיר מצוין לקצירת שומן חי ואיכותי שבו ניתן להשתמש אחר כך לעיצוב העכוז."
מה זאת אומרת?
"הרבה שיטות לשאיבת שומן פוגעות בשומן ואי אפשר לנצל אותו אחר כך. עם ה'Vaser'- אני שואבת מהירכיים מה שלא צריך ומזריקה לישבן אם הוא צריך עיצוב. אם לא צריך, אפשר להזריק את התאים האלה כחומר מילוי לפנים."
במקרה של עכוז שמוט וחסר נפח, ד"ר מייליק נוהג לקחת עודפים מיותרים מהירכיים הצידיות ולמלא בהם את הטוסיק. "הגדלת ישבן ניתן לעשות באמצעות רקמה עצמית של המטופלת, בתנאי שיש עודפי עור או שומן ממש גדולים," הוא אומר. "אני מקפל את הרקמה פנימה במקום להסיר אותה."
בברזיל משתילים סיליקון בעכוז.
""הניתוח קשה, כואב ויש הרבה סיבוכים. זו תועבה בעיניי".