שתף קטע נבחר
 

עובדת לשעבר: מארק צוקרברג התעלם מהטרדות

קת'רין לוס, שגויסה לרשת החברתית פייסבוק עוד בימיה הראשונים, טוענת בספר חדש שהאווירה בחברה כללה יחס מפלה כלפי נשים: "מארק הקשיב, אבל לא הבין"

ספר שחיברה עובדת פייסבוק לשעבר טוען שהרשת החברתית הגדולה בעולם היתה מקום עבודה גרוע לנשים, שלא התייחס ברצינות להטרדות מיניות. מאחורי ההאשמות עומדת קתרין לוס, העובדת ה-51 שגויסה לפייסבוק בשנת 2005, ועבדה בחברה בשנותיה הראשונות.

 

 

לפי הזיכרונות של לוס בספרה, "ילדים-מלכים: מסע אל לב הרשת החברתית", פייסבוק נשלטה על ידי יוצאי אוניברסיטאות יוקרתיות שהיו גסי רוח או מרוחקים מהנשים המועטות שעבדו איתם. לוס טועת שאין מדובר בבעיות נקודתיות, ומפנה אצבע מאשימה גם כלפי מייסד החברה, מארק צוקרברג.

 

"מארק היה עסוק מדי בתכנות מכדי להבין את החלק במדעי הרוח שלומדים בו על אי-שיוויון חברתי", כותבת לוס, "כשעובדת דיווחה על כך שעובד אמר לה בתור לארוחת הצהריים שהחלק האחורי שלה 'נראה טעים' (הניסוח המקורי בוטה יותר) מארק שאל 'מה זה בכלל אומר?'. קשה לומר אם זה היה בנאיביות מעושה או אמיתית.

 

"ניגשתי למארק בשעת הקבלה שלו לאחר הפגישה, ואמרתי לו שלא מתקבל על הדעת לבטל כך מקרה של הטרדה מינית בסביבת העבודה. הוא הקשיב לי, והערכתי זאת. אבל נראה שהוא לא הבין את לב העניין, כלומר שנשים, עקב מעמד הנמוך ומספרן המצומצם, נמצאות במצב פגיע במשרד".

 

בספרה של לוס מתוארים עוד רגעים בלתי נעימים הטעונים באי-שיוויון בין המינים: היא תיארה כ"מוזר" את האופן שבו צוקרברג הציג את סמנכ"לית התפעול החדשה שלו שריל סנדברג, ב-2008. קשה להסיק מהספר מסקנות חד-משמעיות על התרבות הארגונית בפייסבוק כיום, גם כיוון שמדובר בעדות מצד עובדת אחת, וגם כיוון שחלק מהמעשים המתוארים התרחשו בימיה הראשונים של החברה - שבינתיים הפכה לענקית אינטרנט הנסחרת בנאסד"ק.

 

עם זאת, העדות מעוררת עניין רב בתעשיית ההייטק, ומצטרפת להאשמות קודמות הנוגעות למאפייני העובדים ברשת החברתית: רובם גברים, לבנים או יוצאי אסיה, ומושפעים מתרבות הקולג'ים האמריקאית - ואף על פי כן מפעילים רשת חברתית הנוגעת לשביעית מאוכלוסיית העולם. סנדברג נהפכה לאחרונה לאישה הראשונה שמתמנה לחברת דירקטוריון בפייסבוק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מארק צוקרברג
צילום: רויטרס
מומלצים