אמריקאים ישלמו על פטנט ישראלי לגידול דגים
חוות ענק לגידול דגים מניו-יורק תשלם 4 מליון דולר ל-GFA הישראלית, על הפרת הסכם ושימוש בטכנולוגיה מהפכנית שפיתחה, המאפשרת לגדל דגים בלי לזהם את הסביבה
חברת ענק אמריקאית לגידול דגים תשלם 4 מיליון דולר לחברת GFA הישראלית, בגין הפרת מיזם משותף ושימוש בטכנולוגיה מהפכנית וייחודית של GFA לגידול דגים, שאינה מזהמת את הסביבה. כך הוחלט בהסכם שגובש בין החברות ושניתן לו תוקף של פסק דין על ידי בית המשפט המחוזי בת"א.
- כרת 156 עצים מוגנים: הקנס - 0 שקלים
יצאו בזול: 160 אלף ש' על הזרמת שפכי חזירים
קנס של 100 אלף שקל לסלקום על זיהום הקישון
GFA עוסקת בהקמה ותפעול של מערכות לגידול דגים בבריכות מי-ים ומים מתוקים. החברה ומחזיקה ברישיון בלעדי לעשות שימוש מסחרי ביידע ייחודי שנמצא בבעלותה, להקמת מערכות גידול דגים סגורות, שמונעת את הזיהום הרב הנגרם לסביבה מגידולי דגים בבריכות ובכלובים בים הפתוח כתוצאה, בין היתר, מהפרשות הדגים .
בתביעה שהגישה לביהמ"ש המחוזי בת"א נגד חברת Local Ocean מניו יורק ונגד קבוצת סאניט האמריקאית, נטען כי הללו הפרו הסכם מיזם משותף לשימוש בטכנולוגיה מהפכנית שפיתחה, המאפשרת להקים מערכות גידול סגורות, שאינן יוצרות זיהום סביבתי מכיוון שהן לא פולטות מים לסביבה ולא זקוקות לתחלופת מי גידול.
"תמרור אזהרה"
על פי כתב התביעה, GFA נקשרה בשנת 2009 עם קבוצת סאניט במיזם משותף להקמת חוות דגים ענקית במחוז הדסון שבצפון ניו-יורק. לטענת החברה הישראלית, על פי ההסכם היא היתה אמורה לספק את הידע והטכנולוגיה, בעוד שקבוצת סאניט התחייבה לספק מימון ושירותי-ניהול למיזם המשותף.
עוד פורט, כי החברות ייסדו יחד חברה משותפת בשם Local Ocean, שהקימה את חוות הדגים תוך שהיא עושה שימוש בידע ובטכנולוגיה של החברה הישראלית במטרה להגדיל את התפוקה בחוות הדגים, כך שתגיע ל 2,500 טון בשנה.
אולם GFA טענה כי לאחר שמילאה את התחייבויותיה על פי הסכם המיזם המשותף והקנתה את הידע והטכנולוגיה לצוותים שהפעילו את חוות הדגים - קבוצת סאניט החלה לפעול בניגוד להסכם המשותף ולנהלי העבודה שנקבעו בין הצדדים, דרשה לשנות את ההסכם כדי שיטיב עמה, והחלה לפעול לדחיקת נציגיה של החברה הישראלית מהמעורבות בחווה.
על פי הסכם אליו הגיעו, Local Ocean התחייבה לשלם לחברה הישראלית 4 מיליון דולר. על מנת להבטיח את התשלום היא התחייבה לשעבד 49% ממניותיה בחוות הדגים. שופט יצחק ענבר מבית המשפט המחוזי בתל אביב אישר את ההסכם ונתן לו תוקף של פסק דין.
"לחברת GFA קניין רוחני וידע יחודיים, ופסק דין זה מראה את נחישותה להגן על אלה בישראל ובחו"ל", מסרו עורכי הדין |תומר מהרשק וניר קהת ממשרד פרופ' יובל לוי ושות, שייצגו את GFA. "בימים אלה GFA פועלת להרחבת פעילותה בעולם ואין לנו ספק שפסק דין זה יהווה תמרור אזהרה בפני גורמים אשר יבקשו לנצל את קניינה הרוחני של חברת GFA ללא תגמולה וללא אישורה".
לעיון בפסק הדין
לאתר המשפט הישראלי "פסקדין "