שתף קטע נבחר

עת השתחררתי המליצו לי: מחיילים ליועצי תיירות

קצינים שיצאו לגמלאות החליטו לעשות את ה'טיול אחרי צבא' שלהם בדרך קצת אחרת - קורס סוכני נסיעות ראשון לפורשי צה"ל. "אנשים מבקשים ללמוד מניסיוני", אומר אחד מהם בן 62

כל חייל שמשתחרר מהצה"ל חולם בדרך כלל על דבר אחד: לצאת לטיול הגדול של אחרי הצבא. אבל חבורת קצינים שהשתחררה לאחרונה, אחרי שנים של שירות למדינה, יצאה לטיול המפורסם בדרך קצת שונה.

 

הקצינים, מדרגת רב סרן ועד אלופי משנה ונגדים ממגוון חילות בגילים 65-50, יצאו לגמלאות ובמקום לצאת לחרוש את דרום אמריקה או לצאת לטרקים בהרים של נפאל הרחוקה, החליטו לטייל דווקא מאחורי הקלעים, ונרשמו לקורס ראשון של סוכני נסיעות עבור גמלאי צה"ל שהסתיים בשבוע שעבר.

 

עוד כתבות בערוץ התיירות:

 

במסגרת שיתוף פעולה בין ארגון "צוות" (ארגון גמלאי צה"ל) לקבוצת הדקה ה-90, נפתח קורס מכירות תיירות של שלושה שבועות, שבמהלכו למדו החיילים-סוכנים החדשים להכיר את תחום התיירות וקיבלו רקע כללי על מושגים מהענף: מלונאות, טיסות סדירות ושכר, יעדים בעולם, שירותי קרקע ומוצרים נלווים, הכרת אתרי הספקים, העבודה מולם והתמצאות באתרי אינטרנט מובילים עם דגש על מיומנות מכירה.

  

"מדובר בקורס הכשרה פנימי שבמסגרתו אנו מכשירים את הגמלאים כסוכני מכירות בתחום תיירות חו"ל", אומרת סמנכ"לית שיווק וסחר של חברת הדקה ה-90, דנה לביא. הרעיון לפנות לאנשי צבא נבע מהרצון לגייס כוח אדם איכותי, חרוץ ובעל מוטיבציה כמו גם בעל ניסיון חיים ורצון ליציבות תעסוקתית. אנו מכירים ביכולותיהם כמו גם בקושי לשלבם במעגל העבודה באזרחות".


קבלו עצה, לא בפקודה. קורס סוכני התיירות הצה"לי (צילום: אבי קיקיון)

 

"מבקשים ללמוד מניסיוני ולקבל טיפים והמלצות"

גידי פרידמן, סגן אלוף בן 57 מקריית אתא, סיפר על הסיבות שהביאו אותו להירשם לקורס. "למעשה פרשתי לגמלאות פעמיים", הוא אומר. "מאחוריי 23 שנות שרות בצבא ועוד 14 שנים בשירות המדינה - משרד הפנים. כשהתפרסמה האפשרות ליוזמה המשותפת, ראיתי בכך טריגר לממש סופסוף את הרצון לעסוק בתיירות. המסגרת כאן מהווה פלטפורמה המאפשרת כניסה ב'רגל ימין' לתחום.

 

"לכולם ברור שמדובר באנשים לא צעירים, שרכשו ניסיון חיים רב, טיילו הרבה בחו''ל - עובדה המאפשרת להם לדבר על מה שחוו בפועל ולא רק בתיאוריה. אנשים שרכשו מיומנויות של יחסי אנוש, מפוייסים ולא אצה להם הדרך".

 

גיורא גולדברג מנתניה השתחרר בדרגת אלוף משנה, הוא בן 62, אב לארבעה וסב לשישה נכדים נתניה. לאחר 40 שנה בשירות הצבאי, יצא לגמלאות וחיפש אתגר בתחומים שהוא אוהב, ללא צורך לתת הסברים על גילו.

 

"כאחד שטייל ומטייל רבות בארץ ובעולם, ומאחוריו למעלה מ-50 טיולים מסוגים שונים, אני פוגש בארץ ובחו"ל אנשים רבים שמבקשים ללמוד מניסיוני ולקבל טיפים והמלצות", אומר גולדברג. "הגעתי למסקנה כי ביכולתי לתרום ולסייע".

 

לדבריו, יש הבדל מהותי בין שירות ביטחוני לבין עיסוק בנושאים שאינם קיומיים למדינה, אך אולי דרך ההכשרה שרכש "יוכלו המטיילים הישראלים לראות עד כמה מדינתנו יפה, מעניינת ומתקדמת בכל התחומים".

 

יש ערך מוסף להכשרת אנשי צבא לתיירות

גם עזרא חתוכה, סגן אלוף בן 56, נשוי פלוס ארבעה ומתגורר ביהוד, החליט לגוון את חייו ולהתעסק בתחומים שלא קשורים לצבא. "השירות הצבאי סחט אותי עד תום", אומר חתוכה, "כאשר פרשתי החלטתי לעשות כמה דברים בכיוונים שונים ומגוונים. כתבתי מכתבים למערכות עיתונים, שירה ומנגינות. נתתי הרצאות בנושא בטיחות ועוד.

 

"מרגע שפנו אליי מ'צוות' ודחפו אותי להשתתף בקורס סוכני נסיעות, אמרתי: 'מה לי ולזה?' אבל הבנתי שדווקא בגלל שהתחום אינו מוכר לי או קשור אלי בכלל, כדאי לי להתנסות 

בו.

 

לדבריו, ישנו ערך מוסף להכשרתם של אנשי צבא לתחום התיירות. "הקצינים פה מגיעים ממערכת שבה התחנכנו לתת יותר ממאה אחוז, כך שהכול יהיה עשר".

 

כעת שסיימו את הקורס, מתוכננים אנשי הצבא בדימוס להיקלט באחת מחברות התיירות המציעות שירותים בתחום. "כל מי שסיים את הקורס ייקלט בעבודה וימכור חבילות כבר בעונת תיירות הקיץ הנוכחית", אומרת לביא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי קיקיון
"הגעתי למסקנה כי ביכולתי לתרום ולסייע". גיורא גולדברג
צילום: אבי קיקיון
צילום: אבי קיקיון
"החלטתי לעשות כמה דברים בכיוונים שונים". עזרא חתוכה
צילום: אבי קיקיון
צילום: אבי קיקיון
"טריגר לממש את הרצון לעסוק בתיירות". גידי פרידמן
צילום: אבי קיקיון
מומלצים