שתף קטע נבחר

פנים חדשות לצ' קוריאה: מזון מהיר ונשים בג'ינס

המדינה המסוגרת עוברת בתקופה האחרונה מהפכה אופנתית, לאחר שהשליט הצעיר ביטל את החוק שאוסר על נשים ללבוש מכנסיים. השינוי לא נעצר כאן: מעתה מותר גם לאכול המבורגר

יותר נשים במכנסיים, טלפון נייד לכל דורש, ופיצריות בכל פינה – לא מדובר בסממנים של כל עיר מערבית, אלא בתוצאות הניסיון של שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און למתג מחדש את ארצו כמשוחררת יותר. "הוא מנסה ליצור מדינת גן עדן לילדים", טוענים חוקרים שבחנו את מגמת הליברליזציה שנובעת באחרונה מפיונגיאנג.

 

עוד חדשות מהעולם:

איראן מאיימת: הצעת חוק שתחסום את הורמוז

הודו: רצחה את אביה ואחיה שהתנגדו לחבר העני

 

חוקרים שבחנו את השינויים במצב הפוליטי והחברתי בצפון קוריאה, סיפרו לרשת ABC כי מאז שקים הצעיר נכנס לנעלי אביו המנוח הוא פעל להסרת המגבלות שהוטלו על האזרחים בחייהם הפרטיים, והתושבים מיהרו לנצל את החירויות האישיות החדשות. בין היתר, כאחד מצעדיו הראשונים ביטל קים את האיסור על נשים ללבוש מכנסיים בפומבי - חוק שכינן אביו קים ג'ונג איל ב-2010.

 

אשה בצפון קוריאה. מעתה מכנסיים - לא רק בשדות (צילום: AP) (צילום: AP)
אשה בצפון קוריאה. מעתה מכנסיים - לא רק בשדות(צילום: AP)

 

"זה חולל מהפכה בתחום האופנה", קבע דונג יונג סואנג, מומחה לצפון קוריאה העובד במכון מחקר שמתמקד בכלכלת האזור. "עד כה הפעמים היחידות שבהן נשים הורשו ללבוש מכנסיים היו כשהן עבדו במפעלים או בשדות. כל אשה שהייתה הולכת ברחוב במכנסיים הייתה עשויה לקבל אזהרה מהמשטרה או להיענש בקנס". אשה שערקה לדרום קוריאה העידה: "לפעמים הם היו גוזרים את המכנסיים שלבשו הנשים ברחוב ולעיני עוברי אורח, כדי להפוך אותם לחצאית".

 

לדברי החוקרים, בחודשים שחלפו משינוי החוק נראו ברחובות הערים יותר נשים בסקיני ג'ינס, עם עגילים ובעקבים גבוהים. במכון אף דירגו נעלי פלטפורמה כפריט השני הכי פופולרי בשנה האחרונה בחברה הצפון קוריאנית. והשינויים אינם מוגבלים לתחום האופנה: כך למשל, באחרונה אזרחים רבים יותר יכולים להרשות לעצמם לרכוש טלפון נייד. בנוסף, ילדים נהנים מטיולים חינם לגני חיות ולפארקי שעשועים – הכול ביוזמת און עצמו.

 

השליט הצעיר נצפה בעצמו מטייל בחודש שעבר בלונה פארק כשכובע קש לראשו ועל פניו חיוך גדול, והטלוויזיה הרשמית שידרה גם תמונות שלו מבקר בדוכנים לממכר מזון מהיר, כמו המבורגר, צ'יפס ופיצה – מאכלים שנאסרו בעבר בצפון קוריאה בשל היותם "מערביים מדי".

 

"זה הכול חלק מניסיונו להציג עצמו כדמות חמה ואבהית, בדומה לסבו, מייסד המדינה קים איל סונג, ששלט בשנות ה-70, אז נהנתה המדינה משפע של מזון", הסביר דונג. "התקשורת הבינלאומית נוטה להראות את הפריבילגיות של תושבי פיונגיאנג או את האזורים מוכי הרעב בצפון המדינה, אבל אנחנו מצביעים על מגמות רק מתוך התמקדות בחיי היומיום של המשפחות הממוצעות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קים ג'ונג און. "רוצה גן עדן לילדים"
צילום: AP
מומלצים