הפלסטינים לאו"ם: תנו לדון כמדינה בסחר בנשק
הפלסטינים ביקשו להשתתף בדיונים שפתוחים למדינות חברות בלבד, ונדחו לאחר שישראל איימה לפרוש. אך מדינות ערב מתעקשות, ועד שיימצא פתרון - נדחו השיחות לגיבוש אמנה
מהלך נוסף של הפלסטינים להציג עצמם כמדינה באו"ם נבלם בעקבות התנגדות של ישראל, ארצות הברית והאיחוד האירופי - אך הוביל לפיצוץ ביומו הראשון של כינוס בינלאומי. נציגי המשלחת הפלסטינית ביקשו אתמול (יום ב'), בתמיכת מצרים ומדינות ערביות נוספות, להשתתף בדיוני הארגון לגיבוש אמנה לסחר בנשק, אך הגורמים הישראלים הבהירו: אם הם בפנים, אנחנו בחוץ.
עוד בערוץ החדשות:
במהלך הלוויה: ביתה של בתו של יצחק שמיר נפרץ
דיווח בלבנון: ישראל תקפה מתקן האזנה שנחשף
ישראל נחשבת יצרנית נשק גדולה, והשתתפותה בדיונים בעלת חשיבות לא מבוטלת. גם בארה"ב ובאיחוד האירופי דחו על הסף את הבקשה הפלסטינית, אולם המדינות הערביות סירבו לאפשר את פתיחת הכינוס בלי נציגי הרשות, ובכך הביאו לביטול יום הדיונים הראשון. היום צפוי להימשך המשא ומתן בסוגיה במטרה לאפשר את פתיחת הכינוס, שאמור להימשך מרבית החודש.
הדיונים בין 193 המדינות החברות באו"ם נועדו
הפלסטינים, שמאמציהם להתקבל לאו"ם כמדינה חברה נבלמו במועצת הביטחון, פועלים עתה בסיוע מדינות ערב לזכות בדריסת רגל במוסדות הארגון השונים, ונציגיהם כבר התקבלו לארגון החינוך, המדע והתרבות של האו"ם (אונסק"ו). כיום נהנים הפלסטינים ממעמד של משקיפים במוסדות האו"ם, אולם אם יבקשו לשדרג את מעמדם לזה של מדינה משקיפה, יספיק לשם כך רוב רגיל בעצרת הכללית, שכבר מובטח להם בזכות החברות המוסלמיות הרבות.
ריאד מנצור, המשקיף הפלסטיני באו"ם
צילום: AFP
מומלצים