שתף קטע נבחר
 

הבורסה ננעלה בעליות קלות; בזק זינקה ב-4.5%

המדדים ת"א 25 ות"א 100 עלו ב-0.1%. במסחר במט"ח עלה הדולר ב-0.15% ושערו היציג נקבע על 3.926 שקלים

הבורסה פרסמה היום (ג') כי מחזורי המסחר במניות בחודש יוני ירדו ב-35% בהשוואה לממוצע ב-2011, והנה היום קיבלנו שפל חדש במחזורי המסחר - 650 מיליון שקל בלבד. במשך רוב שעות המסחר נעו המדדים המובילים בתנודתיות כמעט אפסית כאשר את המסחר סיימה הבורסה בעליות קלות.

 

מדד תל-אביב 25 עלה ב-0.1% ל-1,079.16 נקודות. מדד תל-אביב 100 עלה ב-0.13% ל-988.2 נקודות. מדד נדל"ן ירד ב-1.01% ל-257.5 נקודות. מדד בלו-טק עלה ב-0.46% ל-339.92 נקודות.

 

במסחר במט"ח עלה הדולר ב-0.15% ושערו היציג נקבע על 3.926 שקלים. האירו ירד ב-0.02% ושערו היציג נקבע על 4.94 שקלים.

 

בסיכום המחצית הראשונה של 2012 גייס הסקטור העסקי כ-22.5 מיליארד שקל באמצעות הנפקות והקצאות אג"ח, כ-55% מהסכום שגויס בכל שנת 2011, כך עולה מסיכום חודש יוני של הבורסה לנירות ערך בתל אביב. כ-10 מיליארד שקל גויסו בשמונה הנפקות גדולות לציבור. הבנקים וחברות הנדל"ן בלטו עם הנפקות והקצאות בהיקף של כ- 8.2 וכ-4.5 מיליארד שקל, בהתאמה, המהווים יחד כ-55% מהסכום שגייס הסקטור העסקי, מתחילת השנה.

 

 

בשנה האחרונה התגברה התופעה של ביצוע הקצאות פרטיות, במסגרתן מוקצות לבעל שליטה מניות המהוות 90% מהון החברה וכן אופציות לא רשומות, כך שבדילול מלא

החזקתו עלולה להגיע עד99% ממניות החברה. בתוך כך דירקטוריון הבורסה בתל אביב החליט לשים סוף לתופעה והחליט להטיל היום מגבלות על הקצאות פרטיות לבעלי שליטה.

 

דירקטוריון הבורסה דן בישיבתו ביום חמישי האחרון בנושא זה והחליט ששיעור החזקות הציבור לאחר הקצאה פרטית (גם בדילול מלא) לא יפחת מ-10%, אלא במקרים של חברות מו"פ וחברות גדולות בהן שעור החזקות הציבור יכול לרדת עד 7.5%, היה ושווי החזקות הציבור עולה על שווי שנקבע בהנחיות. הבורסה מדגישה כי החלטות אלה טעונות אישור רשות ניירות ערך.

 

כלכלני מיטב התייחסו להמשך השנה מבחינת אפיקי ההשקעה וכתבו כי "בפרופיל הסיכוי־סיכון לטווח של שנתיים־שלוש יש עדיפות חזקה לאג"ח קונצרניות על חשבון קרנות אג"ח מדינה, תוך הקפדה על מח"מ של עד 3 שנים".

 

דודו מנגן, סמנכ"ל ברוקראז' בהראל פיננסים אמר ל"כלכליסט": "השוק המקומי ממשיך להיסחר בטווח מחירים צר/ מניות הסלולר מתאוששות קלות לאחר יום של ירידות חדות כשריצפה פסיכולוגית עדיין לא נראית באופק, רמי רוזן מנהל מחלקת SELLSIDE בהראל פיננסים ברוקראז' העלה את המחיר יעד למלאנוקס ל-80 דולר למניה והיא משיכה במסע העליות ורק בחודש האחרון עלתה בעוד 22%".

 

מנגן הוסיף: "אינדיקטורים כלכליים שפורסמו אתמול הצביעו על חולשה והפיגו את האופטימיות סביב תוצאות הפסגה האירופית מתחילת השבוע, השוק בהמתנה להחלטות נוספות של הבנקים המרכזיים באירופה שיגיעו בהמשך השבוע לגבי גובה הריבית ונתוני מאקרו נוספים מארה"ב".

 

מניות במרכז

סיטיבנק הגישה בקשה לרשות לנירות ערך בארה"ב (SEC) לרשום את מניית שטראוס ( עלתה בכ-1.79% ) בוול סטריט בתור American depositary Shares - ADS, כך נודע ל"כלכליסט". סיטי ממתין לאישור של רשות ניירות ערך בארה"ב לצורך אישור הרישום למסחר.

 

רמי רוזן, מנהל מחלקת מחקר בהראל פיננסים חזר על המלצת תשואת יתר למניית מלאנוקס (עלתה ב-3.24% ) והעלה את מחיר היעד ל-80 דולר למניה - פרמיה של 10% על מחיר השוק. "אנחנו מאמינים שבשנה זו שיתופי הפעולה המדווחים יתרמו לצמיחה מהירה יותר הן בהכנסות והן בשורת הרווח, לעומת התחזית שלנו מן העדכון הקודם", כתב.

 

במסגרת פאנל נפט וגז שקיים "כלכליסט" ושהתפרסם היום, אמר אוהד מראני, מנכ"ל הכשרה אנרגיה : "הענף צמא כל הזמן לחמצן פיננסי, והמקור הוא שוק ההון. המוסדיים לא בפנים ולא עשו הבחנות בין חברות לשותפויות גז, וגם למי יש או אין תגלית גז ביד. להערכתי, מימון פיתוח המאגרים ייעשה על ידי גורמים בינלאומיים. זה הקו שנראה בעתיד".

 

מניית חברת בונוס ביוגרופ ( ירדה ב-1.44% ) , העוסקת בתחום תאי הגזע והנדסת רקמות טיפסה אתמול ב־4%, לאחר שבתחילת יום המסחר רשמה זינוק של כ־30%. המניה ריכזה מחזור מסחר חריג במיוחד של 54 מיליון שקל - פי 100 מהמחזור הממוצע בה. אתמול דיווחה החברה על הקצאת מניות, שבמסגרתה הזרימו זרים סכום של כ־4 מיליון שקלים תמורת הקצאת כ־6% ממניות החברה (4.4% בדילול מלא). אולם, מהלך זה היה צפוי, ולכן אינו מספק הסבר מלא לזינוק שרשמה המניה. במהלך שלושת השבועות האחרונים זינק שווי החברה בבורסה פי שישה ל־126 מיליון שקל.

 

פרוטליקס ( עלתה ב- 3.49% ) , המפתחת תרופה לטיפול במחלת הגושה, דיווחה אתמול על תוצאות חיוביות ברמת השומן בתרופה לטיפול בבמחלה אצל ילדים.

 

שופט בית המשפט המחוזי בפתח תקווה אילן שילה קיבל את עמדת מחזיקי האג"ח של טאו תשואות שבשליטת אילן בן־דב, והעניק תקופה קצרה מאוד לגיבוש הסדר חוב בחברה. השופט האריך אתמול את צו הקפאת ההליכים שנתן לחברת טאו תשואות רק עד 24 ביולי, ובכך נתן שהות של 20 יום לעו"ד אלי זהר לגשר בין מחזיקי האג"ח לבין בן־דב. עו"ד אילן שביט, שהגיש את בקשת הקפאת ההליכים בשם טאו, אמר בתחילת הדיון כי "מאחורי האג"ח ישנו ציבור והקפאת ההליכים תשרת אותו. צו כזה יעניק מענה הולם לבעלי האג"ח", אמר והוסיף כי "גם בעל השליטה נמצא במצב לא פשוט, ומימוש מניות סאני (שבבעלותו, מ"ש) היום יהיה בסכומים מגוחכים".

 

בשעה שיצחק תשובה מנהל מו"מ מתקדם למכירת הנכס החשוב ביותר והמהותי ביותר שלו בארה"ב - מלון פלאזה בניו יורק - מתחיל בנו אלעד את הצעד הראשון שלו בתחום הנדל"ן האמריקאי בעסקה הגדולה והמהותית ביותר מבחינתו עד היום. ל"כלכליסט" נודע כי אלעד תשובה הוא היזם שסיכם על רכישת המתחם ברחוב פרנקלין במנהטן מידי קבוצת כלכלית ירושלים שבשליטת אליעזר פישמן, תמורת כ־45 מיליון דולר (כ־170 מיליון שקל).


פורסם לראשונה 03/07/2012 10:10

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבורסה בת"א
צילום: דנה קופל
מומלצים