שתף קטע נבחר

 

בנק אוצר החייל: 34% מהישראלים במינוס

31.7% הסבירו את הסיבה למינוס באירוע יוצא דופן כגון אירוע משפחתי, טיול או מחלה. 39.1% הודו כי הסיבה למינוס בו הם נמצאים היא בהתנהלות כלכלית לא נכונה בה נקטו לאורך זמן

כשליש מהישראלים נמצאים במינוס בבנק - כך חושף סקר שמפרסם בנק אוצר החייל. מהסקר עולה, כי 23% מכלל האוכלוסייה בישראל נמצאים רוב או כל החודש במצב של מינוס בבנק ויותר מ-11% נמצאים בו בחלק קטן מהחודש, כנראה לקראת סופו. המשמעות: כ-34% מהישראלים מעידים כי הם נמצאים במינוס בחלק זה או אחר של החודש. הסקר בוצע בשיתוף מחקרי הגל החדש בקרב 500 נשאלים מעל גיל 18.

 

נתון מעניין נוסף שעולה מהסקר, הוא שאין קשר בין גובה ההכנסה למינוס בבנק: 34.8% מאלה שהגדירו את עצמם כבעלי הכנסה שהינה "הרבה מעל הממוצע", נמצאים במינוס כל חודש וחודש. 

 

הסקר מגלה כי 34.4% מהישראלים כלל לא יודעים מהי הריבית שהם משלמים על המינוס בו הם נמצאים וכך ממשיכים את הקו הבולט של חוסר למידה והתנהלות כלכלית נכונה של הציבור בימים של קשיים כלכליים.

 

בנוסף, נמצא כי ההתנהלות הכלכלית איננה משתפרת עם הגיל אלא רק מחמירה ובהתאם לכך עולה גם גובה המינוס בבנק: רק 7.7% מהישראלים עד גיל 24 העידו כי הם נמצאים במינוס במהלך החודש. באזור גילאי 34-25 נמצאים 16.8% מהישראלים במינוס ובאזור גילאי 44-35, 37.6% מהישראלים נמצאים במינוס.

 

גילאי השיא בכניסה למינוס בחשבון הבנק הם 54-45 בהם 39.3% מהאוכלוסייה בישראל נמצאים במינוס קבוע בבנק ו-46.4% מהם מעידים על עצמם כי הם נמצאים במינוס בגלל התנהלות כללית שגויה (52.2% מהנשאלים בקבוצת גיל זו, לא יודעים אפילו מהי הריבית אותה הם משלמים על המינוס). מגיל 55 ומעלה נראה כי המצב משתפר והמינוס בבנק של בני 60 הולך וקטן.

 

מה הסיבה למינוס?

31.7% הסבירו את הסיבה למינוס באירוע יוצא דופן כגון אירוע משפחתי, טיול או מחלה ו-39.1% הודו כי הסיבה למינוס בו הם נמצאים היא בהתנהלות כלכלית לא נכונה בה נקטו לאורך זמן. מעל ל-5% מהישראלים מודים כי אינם יודעים את הסיבה בגינם הם נכנסו למינוס. פילוח התוצאות מגלה שכ-62% מאלו שהם מגיל 18 עד גיל 24 טענו שלדעתם אינם מתנהלים נכון כלכלית, זאת לעומת רק כ-40% מאלו שהם מגיל 35 עד גיל 44.

 

בהמשך לניסיון הציבור להוריד מחירים בשוק ולהקל על אורח החיים בישראל, 70.2% מכלל הנשאלים טענו כי הם מתכוונים לנסות ולסגור את המינוס באמצעות צמצום ההוצאות החודשיות שלהם (ולא על ידי הגדלת ההכנסה).

 

מנכ"ל בנק אוצר החייל, ישראל טראו, אמר: "חינוך פיננסי הוא מילת המפתח. הישראלי הממוצע לא יודע לאזן בין הוצאותיו להכנסה שלו. ישראל היא מדינה יקרה ולכן נראה לנו שמינוס בבנק זהו דבר לגיטימי, הגיוני, ויש אפילו שטוענים שזה מחויב המציאות.

 

"כמובן שהמציאות רחוקה מכך: לא פעם, בוודאי בקרב בני מעמד הביניים, המינוס אינו כורח המציאות. רוב האנשים נלחמים במציאות הכלכלית של ימנו ולכן הם חייבים לדעת לנהל את חשבון הבנק שלהם נכונה: יש לתכנן את סדר העדיפויות, תוך לקיחה בחשבון שעליהם להיערך לימים קשים כמו אבטלה או אובדן כושר עבודה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים