גילה אדרעי נגד ההסתדרות: מלחמת הגרסאות
האם פעלו בכירי ועד עובדי הרכבת להעביר עובדים לגוף מתחרה להסתדרות? בהסתדרות והנהלת הרכבת טוענים שכן, יו"ר הוועד לשעבר גילה אדרעי, ושלושה מחבריה, הצהירו היום (ג') בבית המשפט כי לא כך הדבר. הערעור על הדחתם הופסק עד מחר
בשבוע האחרון החלו חברי ועד עובדי הרכבת להחתים את עובדי החברה על טפסי הצטרפות לארגון "כוח לעובדים", גוף המתחרה בהסתדרות. אלא שהיום (ג') מסתבר כי דווקא העומדת בראש הוועד, גילה אדרעי, לא חתמה על הטפסים. בדיון שנערך היום בבית הדין לעבודה בחיפה, בעניין עתירה שהגישו אדרעי ושלושה חברי ועד נגד הדחתם, התבקשו הארבעה להצהיר כי לא היו חלק מהמהלך לנטוש את ההסתדרות לטובת הגוף המתחרה, וכולם עשו כך.
עוד במדור תחבורה ציבורית ב-ynet:
- הרכבת תושבת מיום ה' בלילה ועד יום א' בבוקר
לטענת מקור בכיר ברכבת, אדרעי ומקורביה הובילו את מהלך ההצטרפות לארגון "כוח לעובדים", וביום חמישי האחרון אף נכחו נציגי הארגון בישיבת ועד. "אם היא (אדרעי) חושבת שצריך לעזוב את ההסתדרות ולעבור לארגון אחר, למה היא בעצמה לא עושה את זה?", שואל המקור בשיחה עם ynet. "היא מוכרת את כל העובדים למען מטרות אישיות, כמו שעשתה לכל אורך הדרך".
מנגד, נציגיה של אדרעי טוענים כי ההסתדרות פועלת בבריונות, וכי הליך השעיית יו"ר הוועד והדחתה היו לא תקינים. לטענת עורכת הדין של אדרעי, יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, אבי ניסנקורן, אמר לאדרעי במהלך פגישה שנערכה בשבוע שעבר כי "מצפים ממני לתת לך שפיץ בראש". עוד אומרים בסביבתה של אדרעי כי פרצופה של ההסתדרות התגלה במהלך הדיון. "מדובר במהלך לא חוקי בעליל. במקום להגן כמובטח על העובדים, ההסתדרות החליטה להתנכל להם ללא סיבה נראית לעין"
במהלך הדיון בבית הדין לעבודה, הטיחו הצדדים האשמות חמורות אחד באחר. נציגי ההסתדרות טענו כי אדרעי איימה להשבית את תנועת הרכבות, בתגובה להחלטת הנהלת החברה לנתק את התקני התדלוק האוטומטיים במכוניות חברי הוועד. מנגד, עורכי דינה של אדרעי אמרו כי הדחתה ופיזור הוועד הם "חלק מתהליך של עריפת ראשים, ומחיר פוליטי שההסתדרות הייתה צריכה לשלם".
הדיון בבית הדין לעבודה מגיע לאחר שבשבוע שעבר הושעתה אדרעי מתפקידה כיו"ר ועד הרכבת, וביום ראשון החליטה ועדת משמעת של ההסתדרות להדיחה. בהסתדרות העלו נגד אדרעי ושלושה חברי ועד נוספים שורת אישומים חמורים: "השבתות פראיות ללא קבלת אישור, התנהגות שאינה הולמת בפני ערכאות שיפוטיות, התעלמות וביזוי החלטות של בית הדין לעבודה, סירוב להופיע למשא ומתן מול המעסיק, והתעלמות מהחלטות ההסתדרות".
מקורבי אדרעי טענו כי ההסתדרות החליטה להדיח את יו"ר הועד בעקבות ניסיונה לשכנע את עובדי הרכבת להצטרף לארגון מתחרה, "כוח לעובדים". בעתירה שהגישו לבית הדין לעבודה בחיפה, טענו גם עורכי דינה של אדרעי כי בהסתדרות ניסו לכפות את רצונם על ועד הרכבת, ואיימו כי יודחו לאלתר אם לא ימלאו אחר הוראותיהם.
יש לציין כי כבר בשבוע שעבר, ופחות מיום לאחר שהושעתה אדרעי, הגיעו ההסתדרות והנהלת הרכבת להסכמה בעניין העלאת שכר עובדי החברה ב-10%, וזאת כחלק מהסכם קיבוצי חדש שאמור להיחתם בחודשים הקרובים. במכתב שהופץ לעובדים, הובהר כי אם לא ייחתם ההסכם החדש, יידרשו העובדים להחזיר את הכספים שיקבלו. לדברי מקורבים להנהלת הרכבת, העלאת השכר נועדה לסכל את המהלך שיזמה אדרעי, ומטרתו לצרף את העובדים לארגון המתחרה בהסתדרות.