שתף קטע נבחר

 

יפן זועמת על רוסיה: מדבדב ביקר באיי המריבה

בצעד שנתפש בטוקיו כפרובוקטיבי ביקר רה"מ הרוסי באיי קוריל הדרומיים, שיפן טוענת כי הסובייטים השתלטו עליהם באופן לא חוקי ב-1945. "הביקור שופך מים צוננים על יחסינו", הזהירו ביפן, אך מוסקבה לא מתרשמת: "להתקדם לשלום לא דרך מחאות"

ראש ממשלת רוסיה, דמיטרי מדבדב, ביקר היום (ג') בשרשרת איי קוריל הדרומיים, שהריבונות עליהם שנויה במחלוקת בין ארצו לבין יפן, והבטיח להגדיל את המימון לאיים העניים שהוויכוח על השליטה בהם נמשך מאז מלחמת העולם השנייה. ביקורו של מדבדב עורר זעם רב מצד הממשלה בטוקיו.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

רוסיה תפסה את שרשרת האיים הדרומיים, השוכנים כ-7,100 קילומטרים ממוסקבה, בשנת 1945, אולם יפן עדיין טוענת לבעלות עליהם. המחלוקת בנוגע לריבונות על האי, הנמשכת כבר כמעט שבעה עשורים, מנעה עד כה ממוסקבה ומטוקיו לחתום על הסכם שלום שיאפשר לסיים רשמית את האיבה בין השתיים. האזור שבו נמצאים האיים עשיר בדגים, ולפי הערכות מול חופי האיים יש גם עתודות פחמימן ומרבצי זהב וכסף.

 

ממשלת רוסיה הודיעה כי מדבדב הגיע לאי קונשיר שבשרשרת האיים היום יחד עם גורמים נוספים בממשל הרוסי. ב-2010 היה מדבדב למנהיג הרוסי הראשון המבקר בשרשרת האיים, שאותם מכנה יפן "השטחים הצפוניים". במהלך פגישה עם תושבים היום הבטיח מדבדב לגייס מימון ממשלתי רב יותר לבניית שטחי דיג וסלילת כבישים באיים. "האזור המזרחי ביותר שלנו אינו יכול להיות המקופח ביותר", אמר מדבדב.

 

מדבדב והמשלחת הרוסית באיי קוריל (צילום: AP) (צילום: AP)
מדבדב והמשלחת הרוסית באיי קוריל(צילום: AP)

 

אחרי קריסת ברית המועצות ב-1991, שרשרת האיים סבלה מהזנחה ואוכלוסייתה הידלדלה. רבים מהתושבים שנותרו שם התמסרו לדיג ללא רישיון של דגים וסרטנים, והחלו מוכרים אותם ליפן, לדרום-קוריאה ולסין.

 

יפן מחתה הבוקר על ביקורו של מדבדב. "ביקורו של ראש ממשלת רוסיה בקונשיר שופך מים צוננים על היחסים בינינו", אמר שר החוץ היפני, קואיצ'ירו גמבה, לפי סוכנות הידיעות הרוסית "אינטרפקס".

 

אף שהיחסים הכלכליים בין יפן לרוסיה התרחבו בשנים האחרונות, לא נרשמה התקדמות ממשית לעבר פתרון הסכסוך על השליטה באיים, והם ממשיכים להיות מקור למתיחות פוליטית עמוקה ולחוסר אמון בין הצדדים. יפן טוענת כי כוחות

סובייטיים השתלטו על האיים באופן לא חוקי, וקראה באופן עקבי להשבתם לריבונות יפנית כתנאי מקדים לכל שיפור ביחסים עם רוסיה.

 

שר החוץ הרוסי דחה היום את הביקורת היפנית: "עליינו להמשיך להתקדם לעבר הסכם שלום, אבל לא דרך מחאות חדשות - בין שיש מאחוריהן היגיון ובין שלא", אמר סרגיי לברוב. ב-2005 הציעה רוסיה למסור שניים מהאיים אם יפן תוותר על טענתה לריבונות של השניים האחרים, אולם יפן דחתה את ההצעה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ראש הממשלה הרוסי באיי קוריל, הבוקר
צילום: EPA
מומלצים