שתף קטע נבחר

 

הון, שלטון וביטחון: יוצאי 8200 בכנס מסחרי

נציגי חברות היי-טק פיזזו סביב בוגרי יחידת המודיעין הגדולה - בהם פוליטיקאים בכירים - שזכו למופע של עדי אשכנזי ולמנת נטוורקינג בצדו. "יש לכנס ממד חברתי וממד עסקי", אמר אחד המנכ"לים. בקהל התעקשו: חנונים זה לא דבר רע

הם "אכלו מאותו מסטינג" ותסתכלו איפה הם היום - זו האווירה שאופפת את הכנס השנתי של עמותת בוגרי 8200. רוב המשרתים ביחידת המודיעין המובחרת של צה"ל כנראה מעולם לא נתקלו במסטינג - קערות הפח המיתולוגיות ששימשו חיילים לארוחות בשטח - אך הרוח מאחורי הביטוי הצבאי המפורסם שמתאר אחוות לוחמים, מוכרת להם היטב. בוגרי 8200 אולי פושטים את המדים, אך מביקור בכנס ברור כי גם לאחר מכן ממשיכה היחידה לפתוח בפניהם דלתות, בעולם העסקי והפוליטי.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

דו"ח קדימה יוגש: קנס למשתמטים, או שנפרוש

מחאה פלסטינית: הפגנות נגד אבו מאזן והשוטרים

ראיות לחלקיק האלוהי? "מהתגליות הכי חשובות"

 

מנכ"ל העמותה, ניר למפרט, לא מסתיר את המטרה שמאחורי הכינוס שנערך אמש (יום ג') בנמל תל אביב: מבחינתו, הכוונה היא "גם להפגיש בין החבר'ה הצעירים של היחידה לבין החבר'ה המבוגרים וגם כמובן למצוא להם עבודה". למפרט, שהיה בעברו סגן מפקד היחידה וכיום משמש מנכ"ל קבוצת "דפי זהב", הסביר ל-ynet כי בסופו של דבר, אין לזלזל בחשיבות הנטוורקינג.

 

אמש בכנס (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
אמש בכנס(צילום: מוטי קמחי)
 

בתשובה לשאלה אם הכי "שווה" לשרת ביחידת 8200 בשירות הצבאי, אמר: "בראייה שלנו הכי חשוב זה לוחם קרבי כי אתה מסכן את החיים שלך, אבל אין ספק כי השירות ב-8200 הוא שירות משמעותי שאנשים יוצאים עם ערכים נוספים. בזכות האנשים שיש פה, עשרות בני אדם ניצלו", הוסיף.

 

ואכן, ברשימת הנוכחים כמה שמות מוכרים: שר המדע והטכנולוגיה דניאל הרשקוביץ, חבר הכנסת יצחק הרצוג וגם איש התקשורת גלעד עדין, שהנחה את הטקס. "באתי לכאן כבוגר היחידה", הבהיר הרשקוביץ, "יש פה מצבור אדיר של איכויות ובאתי להתחכך באיכויות האלה של מדינת ישראל". כשהתבקש להסביר את מהות הכנס הזה, המתמקד ביחידה שאף אחד לא יודע מה בדיוק היא עושה, ענה השר בדיפלומטיות: "כשאתה רואה איך הבוגרים של היחידה מובילים בארץ ובעולם זה מראה על איך עושים שם ולא על מה עושים".

 

עדי אשכנזי מסכימה. "אחח 8200, טעות שלא כתבתי במנילה", אמרה בפתח מופע הסטנדאפ שערכה בפני המשתתפים בכינוס. לצד תוכנית הבידור, הם נהנו מאוכל טוב ומהזדמנות לשתף בחוויות שצברו מאז השחרור. בכל פינה במתחם הוצבו דוכנים של חברות ההיי-טק המובילות במשק ושל המשרדים הממשלתיים הבולטים, ומעל הבמה נשמעו ברכות מפי בכירים בעבר ובהווה.

 

גם השר הרשקוביץ עלה לברך את קהל הבוגרים, אך לפני כן חשף אנקדוטה משירותו הצבאי ביחידה: "אני הייתי עתודאי בטכניון במתמטיקה ושנה לפני תום לימודיי הגיע צייד הכישרונות של 8200. הוא העביר לי בפרוטרוט מה אני אעשה שם. ביום הראשון שלי ביחידה ראש הענף ראיין אותי ושאל אותי אם יש לי מושג מה עושים פה. אני בצעירותי אמרתי לו שכן והוא נפל מהכיסא. צייד הכישרונות לא אמר לי שאסור לי להגיד את זה".

 

"חנונים מגניבים"

בוגרי היחידה מתכנסים זה הפעם הרביעית, והשנה הם הציגו חידוש בדמות שולחן עגול שכותרתו "כיצד בוגרי 8200 יכולים לסייע לחברה הישראלית?". דוגמה לכך הציג ארז ליבנה, שהשתחרר כבר ב-1998 ועשה הסבת מקצוע ממתכנת לביולוג. הוא זכה בתחרות הסטארט-אפ שנערכה במסגרת הכנס, בזכות ניסיונו לפתח דור חדש של תרופות נגד וירוסים כמו HIV ושחפת באמצעות חלקיקים שטומנים מלכודת לנגיפים. כמו רבים בכנס הזה, גם הוא מנסה להציל את העולם, הודה ליבנה.

 

"יש לכנס ממד חברתי וממד עסקי", סיפר מנכ"ל חברת "נס", יששכר גרליץ, שהגיע לאירוע כבוגר מן המניין של היחידה. "תמיד כיף לעשות נטוורקינג ולהיפגש עם אנשים במילואים. מבחינה עסקית אתה רואה כאן את הגיוס של הרבה מאוד גופים. תמיד יוצא לי להיות בחו"ל כשיש את הכנס, אבל הפעם הגעתי. באופן מפתיע לא ניגשים אליי הקוטרים מהדוכנים כדי לראות אם אני מחפש עבודה".

 

גם שירי גבר ורז צור, שניהם בוגרי היחידה שהפכו לזוג במהלך שירותם הצבאי, הגיעו לכנס בפעם הראשונה כדי לראות מה יש לו להציע, אף שמבחינתם, היחידה כבר העניקה להם את המתנה הטובה ביותר. "בסופו של דבר הכי חשוב זה האנשים שהכרנו בשירות", ציין צור והודה שהוא מאוד מתרשם "מהחברות ומהעניין שמגלים ב-8200".

 

"ההתעניינות הזאת בבוגרים אומרת שזאת יחידה משפיעה וחזקה", קבעה

גבר, אך גם היא הסכימה שהדגש הוא על החומר האנושי. "אני מאוד מתרשמת מהאווירה החמה והמשפחתית ויש פה אנשים רציניים", העידה. "לא באתי בשביל עבודה, אלא באתי בשביל לפגוש חברים מהעבר הרחוק. השירות שלי היה מרתק ביותר והכרתי אנשים מדהימים שמלווים אותי עד היום".

 

"זה יתרון להיות בוגר כי אנחנו מתחילות ללמוד ולא עובדות במלצרות, אלא בעבודה רצינית ומרוויחות הרבה", מציגה נועה את הפן האחר. ומה עם דימוי החנונים? "זה נכון שיש חנונים, אבל זה לא דבר רע", מודה חברתה מיטל, שהשתחררה מהיחידה לפני שנה וחצי. "דווקא לא ציפיתי בכלל לחנונים כשהגעתי ליחידה, אבל נוכחתי לדעת שיש חנונים מגניבים. לא תמצא פה הרבה חנונים כמו בסדרה 'היפה והחנון'", אמרה נועה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"גם להפגיש בין החבר'ה וגם כמובן למצוא להם עבודה"
צילום: מוטי קמחי
מנכ"ל חברת "נס", יששכר גרליץ (משמאל), הגיע כבוגר מן המניין
צילום: מוטי קמחי
מומלצים