ניצחון לארדואן: חוק יגביל ניתוח קיסרי בטורקיה
ראש הממשלה האיסלאמיסט של טורקיה טען לאחרונה כי הפלות ולידות בעזרת ניתוח קיסרי הן מזימות "סודיות" שנועדו לעכב את הצמיחה הכלכלית של טורקיה. היום אישר הפרלמנט תיקון לחוק: ניתוח קיסרי - רק במקרי חירום. מתנגדי רה"מ צפויים להזדעק
בצעד נוסף שנתפש כניצחון לראש ממשלת טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, ושמטריד את המתנגדים להתערבות הממשלה שם בחיי האזרח, אישר היום (ד') הפרלמנט הטורקי חוק שנועד למנוע מרופאים לבצע ניתוחים קיסריים שלא לצורך.
עוד חדשות מהעולם :
- טורקיה: נמצאו גופות הטייסים שהופלו בסוריה
- ישראל, כיבוש וריגול. בזה יצפו הערבים ברמדאן
- גרמניה: התבצר בדירה, הרג ארבעה והתאבד
- איראן מאיימת בתקיפה: בישראל יש מטרות טובות
ממשלת טורקיה טענה לאחרונה כי חלק מהרופאים גורמים לנשים לעבור ניתוחים קיסריים שלא לצורך ושהשלכותיהם עלולות להיות חמורות, רק כדי להרוויח עוד כסף. היום אישר הפרלמנט הטורקי תיקון לחוק, המאפשר ביצוע ניתוחים קיסריים רק "במקרי חירום רפואיים". החוק צריך עדיין לקבל את אישורו של נשיא טורקיה, עבדוללה גול, כדי להיכנס סופית לספר החוקים.
רק לפני חודשיים דיבר ארדואן נגד ניתוחים קיסריים, והשווה אותם ל"רצח". ארדואן טען כי הניתוחים נועדו להפחית את
הגידול באוכלוסייה בלבד, משום שנשים הבוחרות ללדת בניתוח קיסרי אינן יכולות להביא לעולם יותר משני ילדים.
ארדואן, שמרן דתי וסוציאלי, מעוניין שטורקיה, מדינה מוסלמית בעיקרה שבה חיים כ-75 מיליון בני אדם, תהיה בין עשר הכלכלות הגדולות בעולם ב-2023, כשלהיווסדה של הרפובליקה הטורקית ימלאו 100 שנה. במהלך העשור הראשון לשלטונו בטורקיה גדלה פי שלושה ההכנסה לנפש במדינה.
באפריל השנה הפריע ארדואן לראש ממשלת פינלנד במהלך מסיבת עיתונאים באנקרה, ואמר כי גם לפינים צריכים להיות שלושה ילדים לפחות בכל משפחה. בביקור בקזחסטן במאי נראה שארדואן אינו דוגל עוד ב"שילוש הקדוש": הוא
אמר לראש הממשלה הקזחי כי לכל אחד מאזרחיו צריכים להיות חמישה ילדים לפחות.
ממשלתו האיסלאמית של ארדואן הודיעה לאחרונה גם כי היא מגבשת הצעת חוק נגד הפלות. ארדואן עורר זעם מצד ארגוני נשים, מחוקקים מהאופוזיציה ומבקרים בכלי התקשורת, כשנשא שני נאומים משולהבים שבהם תקף את ההפלות והלידות בעזרת ניתוח קיסרי. הוא אמר כי מדובר במזימות "סודיות" שנועדו לעכב את הצמיחה הכלכלית של טורקיה, וכי הפלות הן "רצח".
הצעד החדש נגד הפלות מצד ממשלתו של ארדואן מחזק בקרב מתנגדיו את החשש החדש-ישן כי הוא נחוש לקדם סדר יום איסלאמיסטי. ארדואן אסר על מכירת משקאות אלכוהוליים בבתי קפה באיסטנבול כשהיה ראש העיר בשנות ה-90. ממשלתו ניסתה גם להפוך בגידה לפשע על פי חוק לאחר שעלתה לשלטון לפני כעשר שנים, אך נסוגה מכך
לאחר לחץ מצד האיחוד האירופי.
שיעור ההפלות בטורקיה פחת באופן עקבי מאז הפיכתן של הפלות לחוקיות במדינה ב-1983, אף שטורקים רבים בוחרים להביא לעולם פחות ילדים. בשנת 2008 היה שיעור ההפלות בטורקיה 14.8 לכל 1,000 נשים, וטורקיה עדיין נמצאת הרחק מאחור בנושא זה לעומת הממוצע העולמי שעומד על 28 לכל 1,000 נשים ומזה האירופי - 27 לכל 1,000 נשים.