תיק התפילין היה דומה - החברה תשנה את המוצר
'תפילין בית אל', המייצרת ומשווקת את ה'תפידנית', מארז תפילין מיוחד, הגישה בקשה לצו מניעה נגד חברת 'ארט יודאיקה', בה נטען כי העתיקה ממנה את המוצר. ביהמ"ש המחוזי בירושלים קיבל תחילה את הבקשה במעמד צד אחד אשר בוטל, ולאחר דיון הגיעו הצדדים להסכמה, על פיה תפסיק ארט יודאיקה לשווק את המוצר
מפעל 'תפילין בית אל', המתמחה בייצור תפילין מהודרים בעבודת יד תחת תו תקן הלכתי מחמיר, הגיש יחד עם מנהלו בקשה לצו מניעה נגד חברת 'ארט יודאיקה', השולטת בשוק תשמישי הקדושה בישראל, בטענה כי העתיקה מארז תפילין מיוחד שבבעלותם.
- גברים ונשים הופרדו בלווייה: חברת קדישא תפצה
המבקשים טענו, כי ארט יודאיקה העתיקה את ה'תפידנית', ערכת תפילין שרשומה כמדגם, וכי מדובר בערכה בעלת עיצוב מקורי, שמגן על התפילין מפני פגעי מזג אוויר, לחות ומים. כן נטען, כי במהלך השנים הפכה התפידנית למוצר מבוקש בקרב בני נוער כמתנה לבר- מצווה, לחיילים ולמטיילים, ונמכרו ממנה אלפי יחידות, וכי המוצר המועתק מפר את המדגם הרשום של תפילין בית אל.
כן טענו, כי בהעתקת התפידנית ובשיווקה, ביצעו ארט יודאיקה ומנהלה גניבת עין, עשיית עושר לא במשפט, התערבות לא הוגנת, ופגעו בזכות הקניין שלהם.
בהמלצת השופט בן ציון גרינברגר הגיעו הצדדים להסכמה שקיבלה תוקף של פסקדין, לפיה- המשיבה תפסיק לשווק את ערכת התפילין, ותימנע מלעשות בו או באלמנטים שלו שימוש. כן הוסכם, כי המשיבה תסמן את המוצרים המשווקים על-ידה בכיתוב 'ארט יודאיקה' באמצעות חותמת או תווית.
הצדדים הסכימו, כי במידה והמשיבה תשווק או תמכור את המוצרים המועתקים, היא תפצה את המבקשים ב 50,000 שקל על כל מכירה. הוצאות לא נפסקו כיוון שפסק הדין ניתן בהסכמה.
עו"ד גלעד קורינאלדי שייצג את תפילין בית אל מגיב על פסק הדין:
"כאשר מדובר בתשמישי קדושה ומצווה, לניצחון המקור על החיקוי יש ערך מוסף , מעבר להישג המשפטי".
עו"ד ערן פרזנטי, ב"כ המשיבה, מגיב:
"הוגשה בקשה לצו מניעה במעמד צד אחד במסגרתה הוצגה לבית המשפט תמונה חד צדדית ואשר לא הציגה את מלוא העובדות לאשורן בלשון המעטה. לאחר שהתקיים דיון במעמד הצדדים והתמונה המלאה הוצגה בפני בית המשפט הנכבד, בוטל צו המניעה והצדדים הגיעו להסכם לפיה כל ההליכים ימחקו. הנתבעת הסכימה ליצור מוצר עתידי אשר יובדל ממוצר התובע. בנוסף הנתבעת תמשיך לשווק את המוצר שלה עד סוף השנה.
חשוב להבהיר שזהו לא פסק דין ולא ניצחון "המקור על הזיוף" אלא הסכם פשרה בהסכמה. ראוי גם להדגיש שהנתבעת מצידה הסכימה שלא לפנות לרשם הפטנטים והמדגמים בבקשה לביטול המדגם של התובע, מדגם אשר הוגש לרישום בשנת 2010 למרות שהמוצר של התובע שווק 10 שנים לפחות לפני שהוגש לרישום"
ב"כ המבקשים: עו"ד גלעד קורינאלדי
ב"כ המשיבים: עו"ד ערן פרזנטי
לקריאת פסק הדין
לאתר המשפט הישראלי "פסקדין" - www.psakdin.co.il