שתף קטע נבחר

 

2.5 מיליון מסמכים על סוריה. ויקיליקס מכה שוב

אתר ההדלפות הודיע כי פרסם מיילים שמקורם בגופים, משרדים ואנשים שקשורים במשטר הסורי. "המסמכים ישפכו אור על עבודת הממשלה הסורית וכלכלתה, אך גם חושפים כיצד המערב וחברות מערביות אומרים דבר אחד ועושים דבר אחר"

אחרי יומני המלחמה מעיראק ואפגניסטן והמברקים המסווגים של מחלקת המדינה האמריקנית, אתר ההדלפות מכה שוב. והפעם - "אסד-ליקס": אתר ההדלפות ויקיליקס הודיע היום (יום ה') כי פרסם כ-2.5 מיליון תכתובות אלקטרוניות שמקורן ב-680 גופים, משרדים ואנשים שקשורים במשטר הסורי. על פי ויקיליקס, המסמכים שיפורסמו "מביכים את סוריה, אך גם מביכים את יריבותיה של סוריה".

 

עוד חדשות בעולם :

 

באתר ויקיליקס נכתב כי המסמכים שייחשפו "ישפכו אור על עבודת המעגל הפנימי בממשלה הסורית וכלכלתה, אך הם גם חושפים כיצד המערב וחברות מערביות אומרים דבר אחד ועושים דבר אחר". המסמכים המדוברים מתוארכים לתקופה שבין אוגוסט 2006 למרס 2012.

 

400 אלף מסמכים בערבית, 68 אלף ברוסית. מתוך אתר וקיליקס (מתוך אתר וויקיליקס) (מתוך אתר וויקיליקס)
400 אלף מסמכים בערבית, 68 אלף ברוסית. מתוך אתר וקיליקס(מתוך אתר וויקיליקס)

 

מייסד ויקיליקס, ג'וליאן אסאנג', אמר כי פרסום התכתובות "יסייע לנו לא רק למתוח ביקורת על קבוצה אחת או אחרת, אלא להבין את האינטרסים שלהם, הפעולות שלהם והמחשבות שלהם. רק באמצעות הבנת הסכסוך הזה, נוכל לקוות לפתור אותו".

 

"כ-42 אלף מהמסמכים היו נגועים בווירוסים"

מספר המסמכים המדויק שיחשוף אתר ההדלפות עומד על 2,434,899 מסמכים ודוא"לים מ-678,752 שולחים שונים ו-1,082,447 נמענים שונים. עוד מסר האתר כי כ-400 אלף מהמסמכים הנם בערבית, וכ-68 אלף מהם ברוסית. "כ-42 אלף מהמיילים היו נגועים בווירוסים", נכתב באתר ההדלפות.

 

אסאנג' עלה לכותרות בסוף שנת 2010, אחרי שאתר ההדלפות שלו החל לפרסם אלפי מסמכים מסווגים של צבא ארה"ב ומחלקת המדינה האמריקנית בנוגע למלחמות באפגניסטן ובעיראק וליחסים הדיפלומטיים של ארה"ב עם מדינות שונות בעולם. 

 

צפו במסיבת העיתונאים של ויקיליקס

 

הפרסום הקודם הסב מבוכה גדולה לארה"ב וללא מעט מבעלות בריתה. קלינטון (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הפרסום הקודם הסב מבוכה גדולה לארה"ב וללא מעט מבעלות בריתה. קלינטון(צילום: רויטרס)

 

במסמכים הפנימיים ההם, שנכתבו בחלקם על ידי אנשי צבא ובחלקם על ידי דיפלומטים אמריקנים הפרוסים ברחבי העולם, הופיעו בין השאר עדויות על תקלות מביכות של הכוחות הזרים בארה"ב ובעיראק, הפרות של זכויות אדם שם מצדם וציטוטים מפגישות שנערכו בדלתיים סגורות עם פוליטיקאים בכל רחבי תבל.

  

פרסום המסמכים הסב מבוכה גדולה לארה"ב וללא מעט מבעלות בריתה. לא פעם הופיעו שם כינויים לא מחמיאים שהדביקו דיפלומטים אמריקנים למנהיגים בינלאומיים מפורסמים, והתבטאויות שבארה"ב ובמדינות אחרות היו מעדיפים כי יישארו הרחק מאוזנו של הציבור, כמו למשל האופן שבו הפצירו מדינות ערביות במערב לתקוף באיראן.

  

בעקבות מעצרו בבריטניה והדרישה להסגירו לשבדיה, טענו בסביבתו של אסאנג' כי מדובר בקמפיין של הכפשות נגדו, וכי הוא נועד לסגור חשבון עם האיש שפגע בכבודה של ארה"ב. לפני שבועיים הגיע אסאנג' לשגרירות אקוודור בלונדון וביקש ממנה להעניק לו מקלט מדיני. אקוודור הודיעה כי היא שוקלת את בקשתו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"רוצים להבין את האינטרסים של כל הצדדים". אסאנג'
צילום: רויטרס
מסמכים שיביכו את הנשיא הסורי? אסד
צילום: AP
מומלצים