שתף קטע נבחר

הר גריזים נפתח לציבור. ארדן: נמשיך לפתח ביו"ש

בטקס הפתיחה של הגן הלאומי החדש שמעבר לקו הירוק, אמר השר להגנת הסביבה בהתייחסו להכרזת כנסיית המולד כאתר מורשת: "מסע ההשמצה הפלסטיני הוא שקרי. הפיתוח יימשך"

גן לאומי חדש נחנך היום ברשות הטבע והגנים, והפעם הר גריזים שבשומרון - המקום הקדוש ביותר לדת השומרונית.

 

באירוע החגיגי שנערך היום (ה') נכחו השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן ומנכ"ל רשות הטבע והגנים, שאול גולדשטיין, ומכובדים אחרים. "פתיחת אתרים כמו הר גריזים תסייע לנו להוכיח לעולם שמסע ההשמצה הפלסטיני הוא שקרי וכי לא ניתן לנתק את הקשר ההיסטורי של העם היהודי לארצו", אמר השר ארדן בנאומו באתר בהתייחסו להכרזת כנסיית המולד כאתר מורשת פלסטיני ראשון.

 

עוד כתבות בערוץ התיירות:

 

ארדן התייחס גם לסכנה הגדולה ביותר של ישראל כיום, לדבריו: "בימים בהם הדור הצעיר מעדיף להיצמד לסמארטפון, לכבלים ולמחשב אנחנו חייבים לעמוד מול האתגר ולפתח אתרים כמו הר גריזים שימשכו אליהם צעירים רבים ויחברו את הדור הצעיר לטבע, להיסטוריה ולמורשת של העם היהודי בארצו כדי שיבין למה אנחנו כאן". עוד הוסיך השר כי "בשעה שהפלשתינים מובילים מסע בינלאומי שיקרי לניתוק כל קשר וזיקה ביננו לארץ ישראל, התשובה שלנו היא בנוכחותנו ובפיתוח".

 

הר גריזים, הנמצא מדרום לשכם ומתנשא לגובה של 886 מטרים מעל פני הים, נזכר כבר בספר דברים, עת נכנסו בני ישראל אל הארץ המובטחת וערכו את טקס הברכה והקללה:

"וְהָיָה, כִּי יְבִיאֲךָ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, אֶל-הָאָרֶץ, אֲשֶׁר-אַתָּה בָא-שָׁמָּה לְרִשְׁתָּהּ--וְנָתַתָּה אֶת-הַבְּרָכָה עַל-הַר גְּרִזִים, וְאֶת-הַקְּלָלָה עַל-הַר עֵיבָל" (דברים י"א, 29)

 

עבור השומרונים, הרואים עצמם כממשיכיה של שושלת ממלכת ישראל העתיקה, מסמל הר גריזים את "הר הבית" השומרוני  - המקום שבו היה קיים בית המקדש, המקום שבו עקד אברהם את בנו, יצחק (על הר המוריה), המקום שאליו הובאו 12 האבנים כשחצו בני ישראל את הירדן עם כניסתם לארץ ואת "גבעת עולם" - המקום שממנו הושתת העולם.


גן לאומי חדש. טקס הפתיחה בהר גריזים, היום (צילומים: זיו ריינשטיין)

 

לא האתר האחרון שייפתח ביהודה ושומרון

האתר נחפר מ-1982 ועד שנת 2000 בידי יצחק מגן, אולם עם פרוץ האינתיפדה השנייה פסקו החפירות. השומרונים נוהגים לחגוג בהר גריזים את כל חגיהם, ביניהם את שלושת הרגלים ושומרים

על קיום המסורת התנ"כית כלשונה וככתבה.

 

האתר שנמצא מעבר לקו הירוק משך אליו מעט מבקרים, אולם עם הכרזתו כגן לאומי של רשות הטבע והגנים, מקווים השומרונים כי התיירות למקום תגבר ותשפיע גם על תושבי המקום. כיום בישראל (בעיר חולון) ובקריית לוזה (שכונת מגוריהם של השומרונים מעבר לקו הירוק) חיים בסך הכל כ-750 שומרונים.

  

השר ארדן הוסיף, כי זהו זה לא האתר האחרון שייפתח ביהודה ושומרון. "אנו נגבש תוכנית ברורה של פיתוח אתרי טבע ומורשת יהודית ברחבי יהודה ושומרון שמדגישה את הקשר ההיסטורי של עם ישראל לארצו. נעשה את זה בלי להתבייש ובלי לגמגם. אני מאמין שלמקומות כל כך יפים עם היסטוריה של אלפי שנים ניתן להביא המוני מבקרים שיבינו את הקשר שלנו לעם ישראל".


פיתוח אתרי מורשת יהודית ביו"ש ימשיך. נכבדי הדת השומרונית וארדן

 

הכניסה לאתר בתשלום של 21 שקל לאדם, 9 שקל לילד, והביקורים בו יתאפשרו בימים ב'- ו' בין השעות:

אפריל - ספטמבר: 17:00-08:00

אוקטובר - מרץ: 16:00-08:00

בימי שישי 15:00-08:00

 

איך מגיעים:

הר גריזים נמצא ליד הישוב ברכה. לבאים מאריאל, הגעה מכביש 505 או מירושלים, נוסעים בכביש 60 צפונה, עד צומת תפוח. מצומת תפוח וממשיכים צפונה עד צומת מחנה חורון, שם פונים אל הישוב ברכה. בשער הכניסה לישוב ברכה פונים ימינה וממשיכים דרך שכונה השומרונית אל האתר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: זיו ריינשטיין
עוד אתרים ביו"ש יפתחו. ארדן בנאומו בהר גריזים
צילום: זיו ריינשטיין
מומלצים