לבני הפגינה "כאזרחית וכאם": "מגיע לנו יותר"
מופז אמר ב"הפגנת הפראיירים": "אנחנו עושים את המיטב כדי להביא חוק שירות לכול על בסיס ועדת פלסנר. חייבים להגיע לשוויון בנטל". קודמתו בתפקיד באה גם היא: "ראש הממשלה יכול להוביל לשינוי, השאלה היא אם הוא רוצה"
מארגני "הפגנת הפראיירים" הערב (שבת) בתל-אביב הבהירו כי ההפגנה אינה פוליטית, אולם למקום ההפגנה, רחבת מוזיאון תל-אביב, הגיעו גם פוליטיקאים לא מעטים. יו"ר קדימה, שאול מופז, אמר בהגיעו: "קדימה עושה את המיטב כדי להביא לחוק שירות לכול, חוק הוגן שיעגן את כל עקרונותינו. הילדים שלי משרתים בצבא, הם חלק בלתי נפרד מהמאבק הזה. אנחנו מרכזים כוחות ועושים מאמץ עליון להביא לחקיקה על בסיס ועדת פלסנר".
בין בג"ץ לבקו"ם - כותרות אחרונות ב-ynet:
- בחזרה לצבא דוד המלך. כשחרדי ו'פראייר' נפגשים
- תנו לפלסנר לגייס, לפני שהפירמידה תתהפך
- מתחזקים לקראת הגיוס: בחוף הים ובישיבה
- קשה להיות בחור ישיבה
מופז הדגיש כי היעד של קדימה הוא להביא להצעת חוק מוכנה ביום רביעי הקרוב. "זה לטובת ילדינו, נשים אותה על שולחן הכנסת ונצא לדרך חדשה. כשרואים את הצעירים שהגיעו, מבינים שאם לא יהיה שוויון בנטל, נגיע למציאות שבה יועמס נטל נוסף על כתפי הצעירים האלה".
קומץ צעירים, חלקם פעילים פוליטיים של מפלגות אחרות, קיבלו את מופז בקריאות "בושה, היית בסיירת מטכ"ל, תפרוש מהממשלה" ו"אתה לא רצוי כאן, מיותר שהגעת". חלקם אף צעקו לעברו בוז. מופז סירב להתרגש והמשיך להסתובב בין המפגינים.
"לא צריך להיבהל ממיקרופון אחד או שניים שבהם צועקים כל מיני קריאות", אמר לאחר מכן, "אני נחוש לקדם את התהליך שבגללו נכנסנו לממשלה. יש פה אנשים שונים ממפלגות שונות, ואם נשמעו שתיים-שלוש קריאות, לא צריך להתרגש מזה".
על החלטתו של הרמטכ"ל לשעבר, דן חלוץ, לפרוש מקדימה, אמר: "אני מכבד את החלטתו, אבל אסור לשכוח שאנחנו מכתיבים את סדר היום".
גם יו"ר קדימה לשעבר, ציפי לבני, הייתה בין הבאים. "באתי להילחם על העיקרון", אמרה בשידור החי של ynet מרחבת מוזיאון תל-אביב, "כל האנשים האלה, עם אנרגיות שדורשות שינוי ובצדק, אזרחי המדינה הזו, המשרתים, העובדים, התורמים - מגיע להם משהו אחר".
לבני סירבה לדבר על פוליטיקה, והדגישה: "קודם כול אני אזרחית במדינה הזו, אני אם לבן שסוגר שבת. אני מאמינה שאסור להרים ידיים, אי אפשר להגיד 'הם ממילא לא יתגייסו'. זה אתגר חברתי מהמעלה הראשונה, לא נרים ידיים". כשנשאלה אם היא מאמינה שראש הממשלה בנימין נתניהו יכול להוביל לשינוי, השיבה: "כמו הרבה דברים, ראש הממשלה יכול הכול, השאלה היא אם הוא רוצה". היא הדגישה שבאה להפגנה כ"אזרחית ואם".
שאמה-הכהן: "נתניהו לא יפספס ההזדמנות"
ח"כ אבי דיכטר מקדימה אמר עם הגיעו להפגנה: "ציבור גדול יצא הערב לדרוש את שדורש רוב מוחץ של כלל חברי כנסת ישראל - מהלך חקיקה היסטורי שיעגן את המסר שכולם משרתים. הכול מתנקז להצעת חוק שתנוסח בימים הקרובים, ההפגנה היא חוצת מפלגות, האינטרס הוא אחד - לשקם חזרה את צבא חצי העם".
גם ח"כ כרמל שאמה-הכהן מהליכוד, יו"ר ועדת הכלכלה, בא לעצרת, ואמר כי היא "מהמוצדקות שהיו". לדבריו, "ההכרעה אינה עניין של הליכוד, קדימה או מפלגה אחרת. אסור להפגנה ללבוש מדים אופוזיציוניים כי את הפתרון יביאו רק הממשלה הזו והעומד בראשה".
שאמה-הכהן אמר עוד: "נתניהו לא יפספס את ההזדמנות לעשות היסטוריה ולהבטיח את עתיד מדינת ישראל, כלכלית וביטחונית. בכל יום שעובר על האלונקה הישראלית נערמים יותר נישאים, כשמתחתיה מתמעטים הנושאים בנטל. את המתמטיקה השלילית והמסוכנת הזו חייבים לשנות".
ח"כ יואל חסון מקדימה אמר ל-ynet: "מחמם את הלב לראות כל כך הרבה אנשים שבאים ומעבירים לנו בקדימה מסר ברור
- אסור להתפשר, אסור לוותר. קדימה הרימה את הדגל של השוויון בנטל, והביאה את זה לסדר היום בצורה משמעותית. אסור לפספס היום, שום דבר פחות מעקרונות ועדת פלסנר".
ראש העיר תל-אביב רון חולדאי בא גם הוא להפגין ואמר: "אני שמח שההפגנה הזו גדולה, ושכאן נאמרו הדברים. הגיע הזמן שדברים ייאמרו בצורה ברורה. השירות שווה לכולם, הוא ערך בפני עצמו, הגיע הזמן שייושמו כל ההחלטות ודברים יהיו ברורים - שירות שווה לכל עם ישראל".