שתף קטע נבחר

ההורים לא חיסנו - 2 חלו בחצבת בגן בתל אביב

פרסום ראשון: פעוטה בת שנה ו-4 חודשים וילד נוסף מגן ילדים בשכונת הדר יוסף בתל אביב אובחנו כחולים בחצבת. משרד הבריאות זימן את כל ילדי הגן לקבל חיסונים בלשכת הבריאות בעיר. מתן החיסונים נמשך גם היום בטיפות החלב באזור. במשרד הבריאות מדגישים ששני הילדים שנדבקו לא חוסנו כנגד המחלה

חשש מהתפרצות חצבת בגן ילדים בשכונת הדר יוסף בתל אביב: ל-ynet נודע כי לפני כשבוע חלתה ילדה בת שנה וארבעה חודשים מקבוצת הקטנים בגן הילדים. בסוף השבוע התברר: ילד נוסף, מקבוצת הגדולים, חלה גם כן. שני הילדים לא חוסנו נגד המחלה. במשרד הבריאות מדגישים כי אין קשר בין שני המקרים, אך הוחלט לתת טיפול מונע לכל ילדים הגן.

 

התפרצות? כל מקרי ההדבה בחצבת:

חשש: בת 14 הדביקה ילדים חולי סרטן בחצבת  

התפרצות חצבת בהרדוף: 10 ילדים שלא חוסנו חלו

התפרצות חצבת בקרב מהגרי עבודה בת"א

 

בסוף השבוע שעבר הגיעה הילדה לחדר המיון והרופאים חשדו כי היא חלתה בחצבת. כבר באותו היום הוחלט על מתן טיפול מונע לכלל ילדי הקבוצה אליה היא משתייכת, קבוצת הקטנים, על מנת שלא תהיה תחלואה נוספת. בנוסף נערכו לילדה בדיקות דם, ולאחר מספר ימים אושרה האבחנה על ידי המעבדה.  

 

ביום ו' האחרון ילד נוסף מגן זה, הלומד בקבוצת הגדולים, הגיע לרופאה בקופת החולים עם סימנים לחצבת. הרופאה הודיעה על המקרה ללשכת הבריאות אתמול (א'). בעקבות החשד הוחלט במשרד הבריאות לחסן את כלל ילדי הגן, והדבר נעשה מאז אתמול בלשכת הבריאות תל אביב ובסניפי קופות החלב באיזור. יש לציין כי עדיין לא התקבל אישור מהמעבדה למחלתו של הילד. 

 

ממשרד הבריאות אישרו את הדברים ומסרו כי "סמיכות הזמנים בין תחלואת הילדה ותחלואת הילד מקטינה את הסבירות שהוא נדבק ממנה, כיוון שלרוב נדרש פרק זמן של 10-14 יום הפרש בין המקרים".

 

"אנחנו במהלכה של מגיפה"

בחודשים האחרונים ישנם יותר מקרי הדבקה בצבת. רק לפני חודש נערה בת 14, שביקרה במשך יומיים במרפאה ההמטולוגית-אונקולוגית של בית החולים, התגלתה כחולה במחלה. החשש היה כי 12 ילדים נוספים שביקרו במקום באותם ימים, ביניהם גם חולי סרטן וחולים אחרים עם בעיות במערכת החיסון, נדבקו. הם קיבלו טיפול בנוגדני חצבת והוריהם חוסנו. מספר ילדים נאלצים לשהות בבידוד, מחשש להדבקה נוספת. משרד הבריאות פתח בחקירה.  

 

בעקבות אותו מקרה אמר ל-ynet העלה מנהל בית החולים "דנה" לילדים בתל אביב, פרופ' פרנסיס מימוני את החשש כי מדובר במגיפה של ממש, וכי ככל הנראה יתגלו עוד מקרים רבים בתקופה הקרובה. "מחלת החצבת יכולה להתפרץ אצל כל מי שמערכת החיסון שלו לא מוגנת מפניה, הסביר. "ההמלצה של משרד הבריאות היא לתת שתי מנות חיסון בילדות. מי שמקבל את שתי המנות מחוסן ב-99%. מי שלא קיבל את שתי המנות - עלול להידבק. אני לא רוצה להיות נביא זעם, אבל אני חושש מאוד שלא מדובר במקרה החצבת האחרון שנראה כאן. אנחנו במהלכה של מגיפה".

 

חצבת: עלולה לגרום אפילו למוות

מחלת החצבת, הנגרמת על ידי נגיף מסוג מורביליווירוס, היא אחת המחלות

הזיהומיות השכיחות בעולם. הנגיף עובר דרך מערכת הנשימה וגורם תחילה לחום, שיעול, נזלת, הגדלת בלוטות לימפה, הופעת נקודות לבנות-אדומות על הלחי ובהמשך פריחה המתפשטת על פני כל הגוף.

 

אלא שלעתים המחלה מסתבכת לכדי דלקת המוח, הגורמת לפגיעה בלתי הפיכה במערכת העצבים, פרכוסים ואף פגיעה שכלית. במקרים קשים גורמת המחלה לדלקות במערכת העיכול והנשימה. אחד עד שלושה ילדים מכל 1000 חולים ימות מהמחלה. החיסון כנגד המחלה ניתן בישראל בגיל שנה ובכיתה א', כחלק מתרכיב נגד חזרת חצבת אדמת – MMR.

 




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גן ילדים. שניהילדים שנדבקו לא חוסנו (צילום אילוסטרציה)
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים