שטייניץ: "לא יהיה מנוס מהעלאת גיל הפרישה"
שר האוצר: "בכל מדינות ה-OECD, פרט לצרפת, מעלים את גיל הפרישה - ואנחנו בודקים את הנושא". בעניין גיוס החרדים אמר: "אנו מחפשים פתרון ריאלי שיתרום לגידול משמעותי במספר המתגייסים לצבא והמצטרפים לשוק העבודה"
"אין מענה מוחלט לשחיקה בפנסיות. לא יהיה מנוס מהעלאת גיל הפרישה לגברים ונשים בעתיד, זה קורה באירופה וזה יקרה גם כאן, אם נרצה או לא נרצה". כך אמר היום (שבת) שר האוצר, יובל שטייניץ, באירוע שבת-תרבות של עיריית כפר סבא. שטייניץ הוסיף כי "בכל מדינות ה-OECD, פרט לצרפת, מעלים את גיל הפרישה - ואנחנו בודקים את הנושא".
- כץ: "לא אתן לשטייניץ להעלות את גיל הפרישה"
- הפנסיה עלולה להישחק ב-30%: אולי תקנו דירה?
- האוצר קבע: ביטוחי המנהלים יבוטלו
- חושבים על הפרישה: האם קצבת הפנסיה תספיק?
גיל הפרישה של נשים בישראל עומד כיום על 62, אך חוק שנחקק לפני שבע שנים קובע כי יחולו על גיל הפרישה מייצבים אוטומטיים שיעלו אותו מעת לעת בהתאם לעלייה בתוחלת החיים בארץ.
בתחילת השנה נקבע שגיל הפנסיה לנשים יעלה מ-62 ל-64 באופן מדורג, החל משנת 2017 - מה שביטל את ההעלאה הצפויה של גיל הפרישה ל-64 בתחילת 2012 ואת תוכנית האוצר להשוות את גיל הפרישה של נשים לזה של גברים (67) עד שנת 2026.
נזכיר כי רק בתחילת השבוע חלה התפתחות דרמטית בענף הביטוח והחיסכון, כאשר המפקח על שוק ההון הביטוח והחיסכון, עודד שריג, הודיע למנהלי חברות הביטוח הגדולות כי החל משנת 2013 לא יוכלו יותר למכור פוליסות עם מקדם תוחלת חיים מובטח לאנשים מתחת לגיל 55.
בעניין חוק טל אמר שטייניץ: "הגיוס של החרדים לצבא הוא חשוב, אך הגיוס של החרדים לעבודה הוא קריטי לכלכלת ישראל. אנחנו מחפשים פתרון ריאלי שיתרום לגידול משמעותי במספר המתגייסים לצבא והמצטרפים לשוק העבודה, בניגוד לאלו המניפים דגלים בשיטת 'ייקוב הדין את ההר', ועלולים לגרום לנסיגה לאחור של שילוב החרדים בנחל החרדי ובמסלולי השחר הצבאיים".