XPS: האולטרא-בוק של DELL
המסך שלו בעייתי, כמות החיבורים מצומצת, הסוללה ממוצעת ומערכת הקירור מרעישה. למה בכל זאת כדאי להשקיע יותר מ-7,000 שקל עבור את ה-XPS L321x? ביקורת
בשנים האחרונות הצריכה השתנתה. המחשבים הניידים, שעד היום חשבנו שהם פרי פיתוח של גאונות חסרת פשרות, החלו להצטייר כמיותרים בעידן הסמארטפון והטאבלט. עם זאת, ישנה קטגוריה אחת שעדיין נלחמת: האולטרא-בוק. ישנם מספר מאפיינים שמבדילים את האולטרא-בוקים ממחשב נייד רגיל: הם סופר ניידים, הביצועים שלהם מרשימים והמחיר שלהם יחסית נמוך.
עוד ב-HWzone:
- סלוגן נולד: המציאו סלוגן ל-SSD וזכו ב-SSD
- אפל מפרה את הסנקציות: מוצריה נמכרים באיראן
- יותר מ-7,000 שקלים על Xbox Live
היום ניקח לסיבוב אולטרא-בוק מבית היצרנית DELL. הוא מעוצב באלגנטיות, בעל חומרה משובחת שגורמת לנו להזיל ריר, חיפוי גורילה למסך שלו ובעל משקל נוצה. הנה הוא, הכירו את ה-XPS L321x מבית DELL.
עיצוב
חלקו העליון של ה-XPS L321x, הלא הוא למעשה גב המסך, מעוצב בעיצוב מינימליסטי. הצבע היחיד בו הוא צבוע הוא אפור בגימור חלק, ובמרכזו מוטמע הלוגו של היצרנית DELL. מעל המסך מוטמעת מצלמת האינטרנט אותה ניתן גם להגדיר לזיהוי פנים, אמצעי אבטחה נפוץ היום אשר עתיד להחליף את הקלדת הססמא.
הפרופיל הימני של ה-XPS L321x מכיל יציאת USB אחת, וגם יציאת MicroHDMI אחת. בנוסף, ישנו לחצן קטן השולט על תאורת המקשים במקלדת. פרופיל השמאלי של ה-XPS L321x מכיל יציאת USB אחת, יציאה מסוג PL3.5mm לחיבור אוזניות או רמקולים חיצוניים וגם חיבור למטען המאפשר הטענה של סוללת המחשב.
כשפותחים את ה-XPS L321x נחשפת בפנינו המקלדת, השוכנת מתחת למסך בגודל 13.3 אינץ'. המקלדת פרוסה על גוף המחשב באופן טוב, היא בעלת מקשים נוחים, האותיות שעליה גדולות וברורות והמרווח בין המקשים מדוייק.
משטח המגע, הנמצא מתחת למקלדת של ה-XPS L321x, הוא משטח מגע שזוג המקשים שמדמים את מקשי העכבר מוטמעים בתוכו. הבעיה העיקרית עם זה היא שקשה מאוד להבין איפה נגמר משטח המגע ומתחיל הכפתור, דבר שלעיתים גורם לפעולות ריבוי מגע שקורות באופן אקראי, תזוזות עכבר לא רצוניות ולחיצות שווא.
מצדה השמאלי של המקלדת, ישנו כפתור הכיבוי וההדלקה של ה-XPS L321x, ותו לא. משטח המקלדת ריק מכפתורים נוספים, ואפילו ממדבקות שונות ומשונות שאנחנו רגילים לראות. אך הדבר הבולט ביותר שהרגשנו בחסרונו הוא דווקא פאנל נוריות החיווי, שכבר די התרגלנו למצוא בכל מחשב נייד שקיים כיום בשוק.
חלקו האחורי של ה-XPS L321x, או במילים אחרות – החלק שאחראי להסתיר את החומרה המשובחת שיושבת לה בנחת מתחת, מעוצב גם הוא בקווים אלגנטיים. הצבע הדומיננטי הוא שחור-אפור, שסרוג כרשת פיברגלס, ובעל מרקם עדין ונעים למגע. בדיוק במרכז ניתן לראות ריבוע אפור, עליו מופיע שם הסדרה, הלוגו של אינטל וגם הלוגו של חלונות 7.
מסך
המסך של ה-XPS נמצא על ציר שמאפשר לו להסתובב 110 מעלות בלבד, חיסרון משמעותי לאלה שעובדים עם המחשב כאשר הוא על הברכיים שלהם. עם זאת, המסך בגודל 13.3 אינץ' וברזולוציה מפוארת של 1366x768, הוא עושה עבודה מעולה בעת הצגת תוכן מכל סוג.
הצבעים במסך של ה-XPS חדים, עזים וברורים. הבהירות החמימה שעוטפת את המסך מעניקה לו צבעוניות יתר והוא מוטמע באופן נהדר בגוף המחשב, ואין לנו ספק שזכוכית ה-Gorilla שמצפה אותה תורמת לכך רבות.
עוד דבר שחיפוי ה-Gorilla מעניק ל -XPS הוא ההשתקפות הנוראית של כל עצם או מקור אור כזה או אחר שנמצא בסביבה. איכות המסך יורדת באופן מיידי, והתוכן המוצג עליו נראה לא טוב בכלל, וזהו חיסרון משמעותי.
איכות בנייה
ה-XPS קיבל גם בדיקת לחץ על חשבון הבית, כפי שניתן לראות בסרטון שלפניכם. לאחר שניסינו עוד ועוד פעמים לכפף את גב המסך, האצבעות שלנו כבר התעייפו, והרושם שהיה הוא שהאצבעות שלנו יישברו הרבה לפני שהמסך של ה-XPS L321x יסכים להתכופף.
הקלדה
ה-XPS L321x מגיע עם מקלדת קטנה ומצומצמת ולא מקלדת מלאה. הדבר הגיוני, משום שגודלו הכללי של המחשב הוא יחסית קטן, ולא מאפשר הכנסה של מקלדת מלאה לגוף המחשב.
עם זאת, המקלדת של ה-XPS L321x היא מקלדת נוחה דיה. המקשים גדולים ונוחים, המרווחים ביניהים מאפשרים הקלדה כמעט נטולה טעויות, האותיות המוטמעות על המקשים הן גדולות ונוחות לקריאה.
משטח ההקלדה מותיר לפרקי כף היד די מקום להקלדה נוחה לאורך זמן, גם בנסיעה. גם כאן, ניכר כי איכות הבנייה היא ללא פשרות. כפי שתוכלו לראות בסרטון הבא – על אף הלחיצות שלנו על המשטח, המקלדת של ה-XPS L321x מסרבת להיכנע, והיא עומדת איתנה מול הלחיצות שלנו.
צפייה בסרטים
לא הופתענו כשגילינו שה-XPS סוחב כל סרט אפשרי באיכות הגבוהה ביותר. החל מסרטים באיכות רגילה ועד הסרטים האיכותיים ביותר בהבחנה גבוהה, ה-XPS ניגן את הסרטים ללא כל קטיעה או ריצוד מסך. בזכות מסך ה-LED, הבהירות הגבוהה שהוא מציע והרזולוציה הגבוהה מתקבל מרקם עשיר של צבעים חיים וחמים, לצד חדות מרשימה.
עם זאת, הכיף קיים רק בחושך. כשיצאנו איתו החוצה וניסינו לצפות בסרט תחת כיפת השמיים, המסך איבד לפחות 90% מהאיכות שלו. ההשתקפות של כל דבר בו היא פשוט אדירה, ומפריעה ברמה שאפילו ניווט פשוט במערכת ההפעלה עלול להסתבך.
זווית צפייה
ה-XPS שומר על זווית צפייה אופטימלית בזכות המסך הנהדר שלו. האיכות בעת סיבוב המסך קצת נעלמת, אך עדיין ניתן לראות בבירור את המופיע על המסך, כפי שתוכלו לראות בתמונות הבאות שצילמנו עבורכם.
האזנה למוסיקה
הרמקולים המובנים במחשב נשמעים טוב ביחס להרבה מחשבים ניידים שבדקנו עד כה. הצלילים היו מפורטים וברורים, במיוחד כאשר חזרנו למקורות השקטים של הרוק הקלאסי והחלטנו לשמוע את השיר Romeo and Juliet של ה-Dire Straits. החמימות והרכות שעטפה את הצלילים הנמוכים העידה על איכותה של מערכת הרמקולים המובנית.
נכון, נכון שזוהי לא מערכת הרמקולים שהייתם מניחים בסלון הבית שלכם, אך בשביל מחשב נייד זה די והותר. הרמקולים הצליחו לשמור על איזון נהדר בין באס לטרבל, ולמרות שהבאס הוא לא באמת באס, והטרבל נשמע קצת גבוהה מדי, החוויה הכללית היא טובה.
סוללה
DELL מכריזים שה-XPS יכול להחזיק עד 8 וחצי שעות ללא חיבור לשקע החשמל. לאחר בדיקה שערכנו, בשימוש שוטף של גלישה באינטרנט, משחקי דפדפן, האזנה למוסיקה וכתיבת משחקים, המחשב זעק למקור אנרגיה לאחר ארבע שעות ו-27 דקות בלבד.
טמפרטורות
מהלך מבחן המאמץ באמצעות OCCT הטמפרטורה לא מיהרה לעלות, ולאחר מספר דקות כבר הגיעה לכ-67 מעלות. כאשר הגענו לטמפרטורה של 75 מעלות, מערכת הקירור נשמעה בקולי קולות, ולמען האמת – קצת מפתיע לראות את ה-XPS הדקיק והקטן, שדומה יותר לטאבלט מאשר למחשב עושה קולות כאלה חזקים.
משטח המקלדת לא התחמם כלל, ואנו מניחים שגם זה קשור באופן ישיר למערכת הקירור המעולה של ה-XPS . עם זאת, תחתית המחשב התחממה, אך לא באופן קצוני או כזה שלא מאפשר המשך העבודה עם המחשב, במידה והוא נח על הברכיים.
סיכום
לסיכום, ניתן לומר כי ה-XPS L321x הוא מחשב נייד שעושה את העבודה כמו שצריך. עם זאת – הוא לא מצליח לרגש, ולמען האמת, בכל הביקורת הזאת קצת חווינו קשיים של ממש בלקרוא לו אולטרא-בוק.
המחשב אמנם מצליח לעמוד בסטנדרט הביצועים, אך עם זאת הוא מציג יכולות גראפיות לא גבוהות, מסך בעל השתקפות רבה, ומספר חיבורים מצומצם. בטוחנו שהמילה אולטרא-בוק היא מילה שנועדה לתאר את המחשבים הניידים הנשגבים יותר, אלה שבאמת ניתן לומר עליהם שהם יכולים להחליף כל תחנת עבודה בלי שום בעיה, וה-XPS L321x לא מצטייר כך, לפחות בעינינו.
מחירו של ה-XPS עומד על כ-7,600 שקל. מחיר שמציב אותו במקום מעט בעייתי עבור הצרכנים, שכן אלטרנטיבות בעלות יתרונות רבים יותר, ביצועים טובים יותר, אך ניידים פחות – יעלו לצרכנים באופן משמעותי הרבה פחות.
יתרונות:
- איכות בנייה מעולה
- עיצוב אלגנטי ועדין
- ביצועים סינטטים טובים
- מסך איכותי
- רמקולים איכותיים
- סופר-נייד
חסרונות:
- מסך עם השתקפות רבה
- רועש
- ביצועים גראפיים נמוכים
- יקר ביחס למתחריו
- מתחמם
- מעט מאוד חיבורים
- חיי סוללה סבירים
- משטח מגע בעייתי
מפרט טכני
מעבד: Intel Core i7-2637M.
מערכת הפעלה: Microsoft Windows 7.
זיכרון: 4 גיגה-בייט ראם מסוג DDR3.
התקן אחסון: SSD בנפח 256 גיגה-בייט.
מסך: 13.3 אינץ' LED HD ברזולוציה של 1366x768.
כרטיס מסך: Intel HD Graphics 3000.
סוללה: ליתיום יון עד 8 וחצי שעות לפי נתוני יצרן.
אינטרנט אלחוטי: IEEE 802.11b/g/n.
מימדים: 306 x 205 x 18 מ"מ.
משקל: 1400 גרם.
לסקירה המלאה >>