מרמיר וחברים: מטגנים דגים קטנים
הקיץ הוא הזמן בה' הידיעה להתמסר לברבוניות, ג'רבידים ומליטות - דגים שמטגנים בלי בעיה ומגישים עם כוסית יין לבן. אידי ישראלוביץ' מגיש - מתכון וטיפים
טיגון דגים
בחירת דגים קטנים לטיגון:
דגים קטנים וטובים לטיגון לא בוחרים - קונים מה שיש. רוב סוחרי הדגים מוכרים את הדגים האלה ומי שלא מוכר בוודאי יכול להזמין - צריך רק לבקש.
עוד בערוץ האוכל:
מחירם נע בסביבות ה-50 שקלים לק"ג ובין מבחר הדגים הקטנים שעולים ברשת ניתן למנות את המליטות הקטנות, מרמירים , דגי חולף סרגוסים, ג'רבידות וכמובן ברבוניות.
יש גם דגי טלויזיה שנקראים כך בשפת הדייגים בגללם עורם השקוף (בשרם טעים מאוד). הבחירה הנכונה והטובה היא לא בסוג, אלא שוב - בסוחר הדגים, שדואג להביא דגים טריים.
את הדגים מטגנים בטיגון עמוק ובשמן חם. צריך לבקש מהדייג לנקות ולקשקש את הדגים היטב. ועוד משהו קטן לפני שמתחילים - דגים קטנים אוכלים מייד, כשהם טריים. לא מקפיאים את הדגים בשום מצב.
דגים קטנים ומטוגנים
המרכיבים:
1 ק"ג ברבוניות, מליטות או כל דג קטן אחר
1/2 כוס קמח מנופה
1 כפית פפריקה אדומה, חריפה או מתוקה
1/2 כפית כמון
אופן ההכנה:
- ממליחים ומפלפלים את הדגים.
- מתבלים את הקמח עם פפריקה וכמון ומקמחים את הדגים
- מחממים שמן, עדיף בסיר טיגון חשמלי. מנערים את הדגים מהקמח ומורידים לשמן ברביעיות. מטגנים במשך 4 דקות ומוציאים לנייר סופג.
- מחכים שהשמן יחזור לחום הרצוי, מורידים עוד ארבעה דגים וכן הלאה. מגישים מייד
- אידי ישראלוביץ' הוא השף והבעלים של מסעדת "אידי" באשדוד