שתף קטע נבחר
 

האוצר חתם על הסכם שכר קיבוצי עם הכבאים

הממונה על השכר חתם על הסכם שכר קיבוצי עם נציגי הכבאים וההסתדרות. ההסכם, שיסדיר את שכרם ואת תנאי העסקתם של הכבאים, מאפשר את קידומה של הרפורמה במערך הכבאות

התקדמות ברפורמה במערך הכבאות ? הממונה על השכר והסכמי העבודה במשרד האוצר, עו"ד קובי אמסלם, ונציגי הכבאים וההסתדרות הכללית חתמו אמש (א') על הסכם שכר קיבוצי, המסדיר את שכרם ואת תנאי העסקתם של הכבאים החדשים שייקלטו לרשות הארצית לכבאות ולהצלה.

 

הסכם השכר הקיבוצי מאפשר את קידומה של הרפורמה במערך הכבאות, שנועדה להקים רשות ארצית לכבאות והצלה במשרד לביטחון פנים בשנת 2013. זאת במקום המצב הקיים, בו פועלים 24 איגודים העוסקים בשירותי כיבוי לאזרחי ישראל.

 

במסגרת ההסכם אף הוחלט כי הוא יסדיר את העברת העובדים שהועסקו ברשויות הכיבוי השונות ברחבי הארץ לשירות המדינה, לפי הכללים החלים על כלל עובדי המדינה. מאחר שמדובר בשירותים מצילי חיים, ההסכם שנחתם כולל פן נפרד הנוגע למנגנון מיוחד להכרזה ולהפעלה של סכסוכי עבודה.

 

כלל זכויות העובדים לרבות תוספות שכר, תנאים סוציאליים, פנסיה ועוד יישמרו. כמו כן העובדים יקבלו מענק חד פעמי בסך כ-10 אלף שקל לכל כבאי, אשר יינתן לעובד בשתי פעימות. בנוסף תינתן תוספת שכר של עד 15% על פי ותק בשלוש פעימות.

 

במסגרת ההסכם אף יינתן תגמול עבור עבודה במשמרות, שבת וחג ועבור שעות נוספות. עוד הושג כי כבאים חדשים יקבלו תוספת של כ-13%. בהסתדרות טוענים כי ההסכם פותר בעיות שליוו את הכבאים במשך שנים ארוכות בעת העסקתם באיגודים.

 

בגלל קשיים ביורוקרטיים: הרפורמה מתעכבת

נזכיר כי אסון הכרמל והדו"ח החמור שפורסם בעקבותיו אמנם עוררו דיון ציבורי נוקב בליקויים בתחום הכיבוי, אבל יישום המסקנות עדיין מתעכב. ועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת אמורה הייתה לאשר בשבוע שעבר לקריאה שנייה ושלישית את רפורמת הכבאות, אולם לאחר שהתברר כי אין לכך תקצוב, הופסק הדיון על ידי יו"ר הוועדה, ח"כ אמנון כהן, והח"כים לא הצביעו.

 

הרפורמה אמורה הייתה להגיע להצבעה במליאת הכנסת עוד לפני תום המושב הנוכחי, אולם קשיים בירוקרטיים שבהם נתקל היו"ר כהן גרמו לעוד ועוד עיכובים.

 

הרפורמה כוללת את העברת הכבאים לרשות ממשלתית אחת שתפעל במסגרת המשרד לביטחון הפנים. היא מבקשת למעשה להניח את התשתית החוקית הנדרשת להפעלת רשות לאומית, בין היתר באמצעות הסדרת עבודתם של כבאים ומועסקים אחרים כעובדי מדינה, וכן באמצעות הסדרת היבטים מקצועיים שונים הנוגעים לפעילות. אולם העיכובים הרבים מובילים את אהרונוביץ' לפקפק ביכולת ליישם חוק שכזה.

 

הרפורמה במערך הכבאות הואצה לאחר שבאסון הכרמל נחשף מערך כבאות מיושן שאינו מספק מענה הולם במתכונתו הנוכחית לשריפות בסדרי גודל כזה. במהלך הדיון דרש ח"כ כהן מנציגי האוצר להתחייב לתקציב של מיליארד שקל בשנה למשך חמש שנים. זאת לאחר שנציב הכבאות, רב-טפסר שחר איילון, אמר כי "לא קיים כל בסיס תקציבי לחוק ובשנת 2012 לא קיבל מערך הכבאות אגורה. במצב כזה אין טעם להעביר את הרפורמה".


פורסם לראשונה 15/07/2012 23:24

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אסון הכרמל. הרפורמה עדיין מתעכבת
צילום: באדיבות ערוץ הכנסת
מומלצים