שתף קטע נבחר

 

ח"כים ידונו באלימות מינית: 'על המורים להתעורר'

דו"ח חדש מגלה כי כשליש מהדיווחים אשתקד על פגיעה מינית נגעו לילדים מתחת לגיל 12. 18% דיווחו על תקיפה בשטח מוסד חינוכי. הכנסת תדון היום בהתמודדות גורמי החינוך עם הנושא. "מורים ובני משפחה חייבים לשים לב", אמרה נפגעת

"זה שבר שמחלק את החיים ללפני ולאחרי, מטען כבד שמתמודדים איתו בכל יום, גם אחרי שממשיכים הלאה". כך מתארת ענת אלדר (37) את השפעות האונס שעברה כילדה בת 11 מידי קרוב משפחה. סיפורה וסיפורן של 24 נשים נוספות יוצגו היום (ב') בכנסת במסגרת תערוכת הצילום "גיבורות" של הצלמת אליסיה שחף. המטרה היא לעודד נשים נוספות לשבור את קשר השתיקה.

 

עוד בערוץ החדשות:

"אין כסף, אין צדק, אין בית". התצהיר של סילמן

לקראת הכרעה: "אוני' באריאל - עובדה מוגמרת"

 

בנוסף, יתקיים דיון בוועדה למעמד האשה בכנסת, ובמסגרתו יוצגו גם נתונים מתוך דו"ח איגוד מרכזי הסיוע שעוסק בהתמודדות מערכת החינוך עם תופעת האלימות המינית. מהנתונים עולה כי כ-30% מתוך כ-40 אלף פניות בשנה האחרונה עסקו בפגיעה מינית בילדות וילדים מתחת לגיל 12, מתוכן כ-8,000 פניות חדשות. כמעט מחצית מהדיווחים סיפרו על אונס וניסיון לאונס, כרבע מהפניות דיווחו על גילוי עריות וכחמישית עסקו בהטרדה מינית.

 

בדו"ח מוצגים גם נתוני משטרת ישראל, ומהם עולה כי בשנת 2011 נפתחו במשטרה בסך הכול 4,563 תיקים של עבירות מין. 47% מהתלונות הוגשו על-ידי קטינים וב-20% מהתיקים החשוד בביצוע המעשים הוא קטין. מהנתונים עולה עוד כי ב-18% מהדיווחים על פגיעה מינית בבני נוער בני 18-13 צוין כי התקיפה אירעה בתוך מוסד חינוכי.

 

אלדר, העובדת כמדריכה חינוכית בגני ילדים, מעידה כי למערכת החינוך יש תפקיד מכריע באיתור הנפגעים ובהגשת סיוע. "אצלי היו שינויים משמעותיים, מתלמידה מצטיינת לתלמידה שלא מגיעה לבית הספר, ולמרות זאת אף אחד לא ניסה לברר מה לא בסדר ולהושיט יד", היא סיפרה, "לכן נותרתי לבד במשך שנים בניסיון לעכל את הטראומה. כילדה שילמתי את המחיר על אוזלת היד של המבוגרים סביבי, גורמי חינוך והמשפחה".

 

לאלדר נדרשו 13 שנה כדי לשבור את השתיקה, לדבר על החוויה שעברה ולהתעמת עם תוקפהּ. גורמי החינוך והרווחה, לדבריה, יכולים להקל במידה רבה את התהליך. "הסיפור שלי הוא אחד מני רבים שבהם נדרשה מערכת תמיכה. מערכת החינוך יכולה לסייע באיתור נפגעות ונפגעים ולמנוע הרבה כאב. על מורים ובני משפחה להתעורר ולשים לב לילדים ואפילו לשינויים קטנים".

 

לדברי מיכל רוזין, מנכ"לית איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית, "מהנתונים המוצגים בדו"ח עולה כי גם השנה, אף שמספר הפניות והיקף הפעילות של מרכזי הסיוע רק הלך וגדל בעשור האחרון, לא הושקעו מספיק משאבים ולא נעשה די לשיקום וסיוע לנפגעות, אכיפה ומניעה". רוזין הוסיפה כי "לאור הנתונים המדאיגים, אנו קוראות לרשויות השונות לגלות אחריות כלפי הנפגעות והנפגעים ולהכיר בתופעת הפגיעה המינית כמכת מדינה שיש להיאבק בה".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
אלדר. "ילדים משלמים על אוזלת היד"
צילום: אליסיה שחף
מומלצים