המשבר בעיצומו: לאן מועדות פניה של קדימה?
המבוי הסתום במגעים בין הליכוד לקדימה בנוגע לחלופה לחוק טל הציב את שאול מופז בבעיה פוליטית פנימית. יש שגורסים כי מופז "ישבור את הכלים" ויפרוש כבר היום מהקואליציה, אולם בכירים בקדימה מעריכים שהפיצוץ יתעכב בכמה ימים
גובר המתח בקדימה ובסיעות הקואליציה לקראת האפשרות שהמגעים בין הליכוד ובין מפלגתו של שאול מופז בנוגע לחלופה לחוק טל יגיעו בקרוב לקצם. בקדימה מציינים כי משמעות הדבר היא קבלת הכרעה לקראת אפשרות של פרישה מהקואליציה.
סערת הגיוס - דיווחים קודמים ב-ynet:
בקדימה מתפכחים: "אולי נצא השבוע מהממשלה"
נתניהו לצד החרדים: אסור לגרום להם להתקפל
יעלון: לא יהיה חוק חדש, נשרוד פרישת קדימה
גורמים המעורבים במגעים בין שתי המפלגות אמרו הלילה (יום ג') כי ראש הממשלה בנימין נתניהו לא השיב להצעת קדימה וכי המגעים לא רשמו התקדמות. המגעים מאחורי הקלעים נמשכו כל העת, אולם לא הושגה התקדמות שתאפשר להודיע על פריצת דרך. אי לכך נפוצו במערכת הפוליטית שמועות ודיווחים סותרים על שעשוי להתרחש כבר היום.
נכון לחצות, בלשכתו של מופז אמרו כי לא התקבלה החלטה לכנס את סיעת קדימה לדיון על הפרישה. גם בכירים במפלגה ששוחחו אמש עם מופז העריכו כי הפיצוץ ככל הנראה לא יהיה מחר. ח"כים בקדימה ששוחחו עם יו"ר המפלגה אמרו כי מופז אמר שיש להתאזר בסבלנות "עוד יום או יומיים" עד שהתמונה תתבהר ולא התחייב לקבל החלטה כבר מחר.
מאידך, בכירים אחרים הבקיאים במגעים מול הליכוד העריכו שלא מתוך ידיעה ודאית כי לא מן הנמנע כי נוכח הקיפאון במגעים יחליט מופז להביא לסיום המשא ומתן ולקיים דיון על פרישה מהקואליציה. כבר אמש העריכו בכירים במפלגה כי לא מן הנמנע שעד סוף השבוע תמצא קדימה את עצמה באופוזיציה.
חלק יישארו, חלק יפרשו
בתוך כך, הצעות שונות הושמעו אתמול בקדימה, בהן הצעות פשרה מצד חברי הכנסת אבי דיכטר ועתניאל שנלר. כמו כן נשמעו גם הערכות שאם מופז יחליט לעזוב את הממשלה
הרי שחלק מחברי הכנסת בקדימה יעדיפו להישאר חלק מהקואליציה ולא לפרוש.
בשלב זה לא לגמרי ברור מה יחסי הכוחות בתוך הסיעה עצמה וכמה מהח"כים תומכים בפרישה לעומת מספר המתנגדים. חברי כנסת דוגמת יוחנן פלסנר, יובל צלנר, יואל חסון, רונית תירוש, שלמה מולה, נינו אבסדזה ואחרים סבורים כי אם נתניהו לא יקבל הכרעה תוך זמן סביר, על קדימה לפרוש, ואילו אחרים בהם חברי הכנסת דליה איציק, ישראל חסון, עתניאל שנלר, אבי דיכטר, יוליה שמאלוב-ברקוביץ' ואחרים רוצים להישאר שותפים בקואליציה.
מציאות זו מציבה את מופז בבעיה פוליטית פנימית, ובליכוד האשימו אותו כי הוא מסרב לקבל הכרעות בגלל שיקולים פוליטיים. אנשי מופז טענו בתגובה כי הוא בקי ומעורב בנושא של חוק הגיוס ועל כן הוא לא נכנע לניסיונות לייצר חוק שהוא לא שוויוני.