שתף קטע נבחר

פינוקים מעולם הנדל"ן: לא לעשירים בלבד

הקבלנים שבונים שכונות מגורים חדשות מתחרים על לבם של הלקוחות באמצעות פינוקים שהיו עד כה נחלת העשירון העליון: חדרי כושר, בריכות ואפילו בתי קולנוע הם רק חלק מהמפרט הטכני העשיר שמוצע בדירות למכירה. ומה מציעים בחו"ל?

מחנק אשראי? בועת נדל"ן? נראה שהקבלנים מחפשים דרכים יצירתיות להמתיק את המצב בשוק הדיור. הטרנד החדש בימים אלה הוא "פינוקים נדל"ניים", שהיו עד כה נחלת העשירון העליון. הכוונה היא למפרט טכני עשיר בדירות, שבדרך כלל מוצע ללקוחות המתעניינים בפרויקטי יוקרה.

 

כתבות נוספות על עיצוב הבית בערוץ הנדל"ן :

 

בימים אלה מנסים הקבלנים להתחרות על תשומת ליבם של הלקוחות בשכונות חדשות, שבהן מחירי הדירות נעים בבמוצע סביב 1.2-1.5 מיליון שקל. לא זול, אך לא מדובר בדירות פנטהאוז מפוארות שעולות כפול. ושימו לב מה מוצע ללקוחות: חדרי כושר, בריכות, חניות תת-קרקעיות עם מעלית מהירה מטרים מהרכב, בתי קולנוע בקומת הלובי ועוד.

 

לדברי הקבלנים, שילוב של בריכות וחדרי כושר בפרויקטי המגורים יכול להוזיל את יוקר המחיה. לטענתם, השימוש במתקני הבניין יוזיל משמעותית את הוצאות הפנאי והספורט של הדיירים, שיחסכו לא מעט שקלים בכל חודש.

 

30 שנה משכנתא, אי אפשר לדאוג לי לבריכה?

כך, למשל, בשכונת נווה זאב בבאר שבע הקימה חברת פרץ בוני הנגב את פרויקט blue, שבו שתי בריכות שחיה: למבוגרים ולפעוטות. הפרויקט מכיל שלושה בניינים ובהם דירות בנות חמישה חדרים בגודל 119 מ"ר + 12 מ"ר מרפסת בכ-900 אלף שקל. גם פה יש חדר כושר, לובי מפואר ומעליות מהירות.

 

"אנחנו מאמינים בלספק את המקסימום, אך מאידך לא לגבות מחיר נוסף", אומר ל-ynet מוטי אשכנזי, סמנכ"ל ייזום בפרץ בוני הנגב. "לעתים משתלם לספוג את עלויות הבנייה, כמו לדוגמא תוספת של חדר כושר, שעלותה נעה בין 70-100 אלף שקל; או בניית בריכה בפרויקט בעלות של חצי מיליון עד מיליון שקל. הדבר מאפשר לנו לקבל יתרון על פרויקטים מתחרים באזור, במיוחד במקומות שבהם יש תחרות גבוהה בין היזמים".

 

הדמיה של פרויקט blue בבאר שבע. בריכה וחדר כושר (הדמיה:  באדיבות פרץ בוני הנגב) (הדמיה:  באדיבות פרץ בוני הנגב)
הדמיה של פרויקט blue בבאר שבע. בריכה וחדר כושר(הדמיה: באדיבות פרץ בוני הנגב)

 

חברת הבנייה אשדר, המתמחה בבניית שכונות סגורות הנותנות מענה כולל לדיירים, בנתה את שכונת אשדר וקאנטרי בשכונת קריית השרון בנתניה, הכוללת 600 יחידות דיור. במסגרת הפרויקט בנתה אשדר קאנטרי קלאב, ודיירי השכונה מקבלים בו הנחה משמעותית ברישום השנתי.

 

"אנחנו לא נותנים מתנות שעולות כסף לדייר. אין חובה להירשם לקאנטרי, אך דיירי אשדר ייהנו מהנחה משמעותית", מסבירה רחלי בריזל, סמנכ"לית השיווק של אשדר. לדבריה, החברה ציידה את הבניינים במתקני כושר ובמתקני ג'ימבורי. גם בשכונת גנים שבגני תקווה, שם בונה אשדר 500 יחידות דיור, הדיירים יזכו לבריכת שחייה, חדר כושר וחדרים נוספים לרווחת הדיירים במתכונת דומה.

 

הבריכה בפרויקט אשדר. גם למבוגרים וגם לפעוטות (צילום: אשדר) (צילום: אשדר)
הבריכה בפרויקט אשדר. גם למבוגרים וגם לפעוטות(צילום: אשדר)

 

קולנוע? זה כל כך אייטיז

חברת הנדל"ן אאורה ישראל הקימה את מגדל רוטשילד טאוור בבת ים, הכולל 14 קומות ו-39 דירות, במקום שבו עמד קולנוע בת ים המיתולוגי. כחלק משיווק הפרויקט, הוחלט להזכיר לדיירים את ההיסטוריה של המקום. "בתי הקולנוע יוצאים ממרכזי הערים, ואנחנו חשבנו שיהיה טוב וחשוב לפרויקט אם נשמר משהו מהקולנוע הזה", מספר יעקב אטרקצ'י, מנכ"ל ובעלי אאורה ישראל.

 

לדבריו, "בנינו בלובי חדר קולנוע מאובזר עם מסך, במקום מועדון דיירים בן ארבע קירות שבדרך כלל לא עושים בו כלום. זה לא יהיה רק קולנוע. אפשר יהיה לחבר במקום משחקי מחשב ונגנים. אין הרבה הוצאות אחזקה לתוספת הזו, ואולי זה רק יכול לחסוך".

 

אולם הקולנוע במגדל רוטשילד טוואר. אווירה נוסטלגית (הדמיה: אאורה ישראל) (הדמיה: אאורה ישראל)
אולם הקולנוע במגדל רוטשילד טוואר. אווירה נוסטלגית(הדמיה: אאורה ישראל)

 

גם חניה תת-קרקעית ולובי מפואר הם לא דבר של מה בכך. לדברי אורית גבאי, מנהלת השיווק של החברה הקבלנית גבאי, החניה התת-קרקעית והלובי היו חלק בלתי נפרד מהדרישות התכנוניות בפרויקט בית וים בשכונת רובע י"א באשדוד. לטענתה, החברה התאימה את המחירים בפרויקט לאלו בשכונה וספגה חלק מעלות החניה.

 

למרות שמי שיחנה בחניה התת קרקעית, כאמור, יכול שלא לראות את לובי הבניין, מספרת גבאי כי בחברה לא חסכו בשקעה אדריכלית של 200 אלף שקל לכל בנין בבניית לובי מרשים, כמו גם בפרויקט החברה "סנטרל פארק" באשקלון, שיכלול חיפויי שיש ושילובי זכוכית מיוחדת, מראות, צמחיה ולצד כל אלו גם מועדון דיירים מושקע.

 

למרות היתרונות שבתוספות המפנקות שמוסיפים הקבלנים לדירות, לא כולם סבורים שהם יסייעו בהוזלת יוקר המחייה. לדברי עדנה חסון, משנה למנכ"ל חברת הנדל"ן פריזט חסון, "חשוב לקחת בחשבון שלא להכביד על הדיירים בעלויות החזקה חודשיות ולשלב את אותם אלמנטים - רק אם הם אינם מכבידים על דמי הניהול החודשיים".

 

אם המפרט הטכני המוצע בישראל אינו מספיק לכם, בדקנו אילו תוספות מציעות חברות נדל"ן בחו"ל. בין השאר מציעים קבלנים דירות ריקות לאורחי הדיירים, חדרי הקרנת סרטים ומתחמי ברבקיו. כך, למשל, בפרויקט אמרלד סיטי בטורונטו, קנדה, שבונה חברת הנדל"ן אלעד קנדה, מעוניינים הדיירים בדירות פנויות בתוך פרויקט המגורים. לדברי המנכ"ל שי ברוורמן, חוץ מ-2,500 יחידות הדיור שייבנו, הדיירים מעוניינים באפשרות לשכור מוועד הבית דירות ריקות, כך שיוכלו לארח חברים ומשפחה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פעם בריכה הייתה רק לעשירים
צילום: AP
מומלצים