שתף קטע נבחר
 
צילום: shutterstock

מתובל היטב: מרינדות ורטבים לבשר

רפי אהרונוביץ' לא נותן לא לחום ולא להגיון הצרוף לבלבל אותו ומארגן בביתו מנגל לילי. בין אנטרקוטים לנתחי טי-בון הוא גם מצרף מתכונים לתיבול מראש וכן לרטבי צ'ימצ'ורי וברביקיו מעושן

באחד הימים, עת ישבתי ספון בביתי על כורסתי, כשכרגיל שני המזגנים עתירי כוחות הסוס עובדים במלוא אונם, צפיתי במסך בשף בעל מבטא אוסטרלי מובהק מבצע את זממו בנתחי בשר על הגריל, מבריש אותם במני רטבים. "ברביקיו!" אמרתי לגברת. היא לא ענתה. הסתובבתי אליה ורק אז שמתי לב שהיא עטופה בשמיכה ולא עונה כי שיניה נוקשות. כיביתי לשניה את המזגן והצבע חזר ללחייה.

 

עוד בערוץ האוכל:

לצאת מהמקרר: מאפי פירות קייצים

 

"אתה שפוי? ברביקיו?! מה, אתה מתכוון לחבוש את המזגן על הראש? רק לא מזמן אמרת שיש לך רעיון להכין שביל גישה מקורה וממוזג מהדלת לחניה ואתה מתכנן להעלות את זה בישיבת וועד הבית הבאה".

 

הדלקתי שוב את המזגן, כי זה עוזר לי לחשוב. "נעשה את זה בלילה", אמרתי ושוב כיביתי, על מנת שתוכל לענות. "בלילה? כשהלכנו בשנה שעברה לאופרה בפארק ולא הפסקת לנגב את המשקפיים מהלחות נשבעת שזו הפעם האחרונה שאתה יוצא להופעה בלילה, וכשהצעתי לך להוריד את המשקפיים אמרת שאתה לא שומע טוב בלעדיהם".

 

חולם עליהם בלילה - נתחי בשר מובחרים לברביקיו (צילום: רפי אהרונוביץ' ) (צילום: רפי אהרונוביץ' )
חולם עליהם בלילה - נתחי בשר מובחרים לברביקיו(צילום: רפי אהרונוביץ' )

 

הלכנו לישון, אבל נתחי הבשר האוסטרליים נתקעו לי במוח. חיכיתי בסבלנות לדני רופ שיתריע על עומס חום קל מהרגיל לעונה, ומיד לבשתי מכנסיים קצרים במיוחד, גופיה דקה במיוחד וסינר אוורירי במיוחד והכרזתי על ברביקיו קיצי. כזה עם המון רטבים, בניגוד להרגלי. "אתה מתכוון שנצלה נתחי עופות על הגריל?" שאלה הגברת. "לא, לא עד כדי כך קיצי. נעשה בשר".

 

למנה ראשונה, על מנת שתהיה לנו התחלה קלה, קליתי על הגריל מספר גמבות, קילפתי אותן חלקית, הוספתי שום, לימון, מלח ושמן זית ולצידן הנחתי על הגריל בתור נייר כסף, פורל מעושן (קונים מוכן). חיממתי אותו קלות, סחטנו עליו לימון והנה מנה ראשונה מעולה.

 

לעיקרית - מספר נתחי סטייקים: שני אנטרקוטים עם עצם ושלושה טי-בון. מה שהפך אותם לטעימים במיוחד הייתה הצלייה.

לצלות בשני שלבים (צילום: רפי אהרונוביץ' ) (צילום: רפי אהרונוביץ' )
לצלות בשני שלבים(צילום: רפי אהרונוביץ' )

 

עקב עוביים התחלנו עם צלייה מרוחקת ממקור האש על רשת מוגבהת למשך כ-20 דקות לסירוגין. רק אחר כך הורדנו אותם לרשת התחתונה לקבלת קליפה חיצונית פריכה, בחום גבוה.

 

הנחתי על קרש והברשתי אותם שוב במעט מהתבלינים, מתאפק לא להשתמש בחמאה (קיץ, אתם יודעים). הורדנו מהעצם, ליווינו בוודקה קפואה, כרגיל, היה מעולה. לידם על השולחן הגשנו מעין צ'ימיצ'ורי.

 

מרינדת אקספרס

בניגוד להרגלי (קיץ, אתם יודעים), תיבלתי את הנתחים מראש בפלפל גרוס טרי, תערובת עשבי תיבול יבשים ומעט גרידת לימון. פשוט, קליל ומצריך מינימום עבודה במטבח.

 

מעין צ'ימיצ'ורי

המרכיבים: 

1 גמבה קצוצה דק מאוד

1/2 כפית מלח מומסת ב-1/4 כוס מים חמים

1 כף צלפים גדולים (אני יודע שהקטנים איכותיים יותר אבל את הגדולים אפשר לקצוץ דק) קצוצים יחד עם כף-שתיים מנוזלי הצלפים

4 שיני שום כתושות

חבילת פטרוזיליה ענקית, קצוצה דק

מעט אורגנו טרי קצוץ

1 בצל סגול ו-1 בצל לבן קצוצים דק מאוד

1/4 כוס חומץ בן יין

1/2 כוס שמן זית

1/2 כוס שמן קנולה

 

אופן ההכנה: 

  1. מערבבים היטב ומניחים למספר שעות במקרר. פעם, אגב, הוספתי לזה 3-4 מלפפונים חמוצים קצוצים דק מאוד, שדרוג מעניין.
  2. לאחר מספר שעות במקרר כשהטעמים התאזנו, כדאי לטעום. אם חסרה חמיצות תוסיפו חומץ או מלח ומי שחייב שיוסיף פלפל חריף.

 

עם רוטב ברביקיו זה מושלם גם ביום חם (צילום: רפי אהרונוביץ' ) (צילום: רפי אהרונוביץ' )
עם רוטב ברביקיו זה מושלם גם ביום חם(צילום: רפי אהרונוביץ' )

 

לקינוח של הברביקיו הקיצי הנחנו אנטרקוט על הרשת. כ-2.5 ק"ג אנטרקוט שהושרה שלושה ימים ברוטב ברביקיו -

 

רוטב ברביקיו בסיסי

המרכיבים: 

3-4 כפות קטשופ (כן, לא לצחוק. השתמשתי בזה של חברת Mutti שמגיע מאיטליה. היה מעולה!)

1 כף חרדל

2 כפות רוטב סויה

1 כפית גרגרי כוסברה

1/2 כפית אורגנו יבש

2 כפות סילאן

1 בצל לבן קצוץ דק מאוד

1 כפית צ'ילי יבש

2 שיני שום כתושות

1/2 כוס יין אדום

 

אופן ההכנה: 

  1. מערבבים את הכל היטב, מניחים במקרר ללילה, ומשרים את הבשר.
  2. הכנתו של הבשר פשוטה מאוד. מניחים אותו על הרשת העליונה לכ-40-50 דקות, כשכל 10-15 דקות נותנים לו רבע סיבוב. מורידים לרשת התחתונה שם שוב הוא מקבל קליפה עבה ושחומה. משקים אותו מפעם לפעם בנוזלי משרה. מוציאים ומניחים על קרש, פורסים לפרוסות ומגישים.
  3. יש כאלה שהרוטב היה להם כל כך טעים שהברישו בו שוב את פרוסות האנטרקוט החתוכות.
  4. אחרי כל זה אפשר לאכול רק אבטיח. אבל הכי חשוב זה מקלחת קרה או בריכה צמודה.

 

לאתר של רפי אהרונוביץ' - מייסטר בשר ובעל הטור מר בשר 

 


 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רפי אהרונוביץ'
ברביקיו לוהט
צילום: רפי אהרונוביץ'
מומלצים