מחפשים עבודה? כך תבנו רשימת ממליצים
מעסיקים רבים מתנים את העסקת המועמד בהמלצות שיקבלו. איך עוברים את המשוכה הזו בדרך לעבודה החדשה ומה כדאי לזכור כשבוחרים ממליצים? מדריך
קורות החיים ששלחתם מצוינים, האישיות הכובשת שלכם כבשה את לב המראיינים ונדמה שהחתימה על חוזה עבודה על הסף. ואז, רגע לפני שהתקבלתם באופן סופי למשרה המבוקשת, המנהל לעתיד מביע רצון לדבר עם אחד הממליצים שלכם.
- ראיון אצל "האח הגדול": כשהמראיין חודר לחיים מדוע מראה חיצוני משפיע עלינו במיון עובדים?
- המרואיינים שבאים לעשות עליכם סיבוב
אין צורך להילחץ. המעסיק הפוטנציאלי מחפש חיזוקים לכך שאכן התרשם מכם נכון בהליך הקבלה לעבודה, הואיל ולא תמיד עומדים לרשותו אמצעים להעמיד את כישוריכם במבחן המציאות. בחירת ממליצים נכונים מצידכם תספק לו הוכחה שהוא בוחר את האדם המתאים ביותר למשרה ותשפיע על סיכוייכם להתקבל לעבודה.
למה צריך ממליצים בכלל?
לממליצים שלכם יש השפעה רבה על קבלתכם הסופית למשרה, היות והם יכולים להעיד באופן אישי וישיר על תפקודכם במקום העבודה.
אז איך עוברים את השלב הזה בצורה החלקה ביותר? כדי לענות על השאלה הזו פשוט צריך להתנהל חכם ולתכנן מראש. הנה כמה טיפים שיעבירו אתכם בשלום גם את השלב הזה.
1. גבשו מראש את רשימת הממליצים שלכם
ישנם מקומות עבודה המציינים מראש כי נדרשים מכתבי המלצה והם אכן יוצרים קשר עם הממליצים בנושא, לפעמים אפילו טרם הזימון לראיון. לכן, הכינו את רשימת הממליצים שלכם טרם כתיבת קורות חיים. חשוב מכך, הגיעו מוכנים עם רשימת ממליצים אל ראיון העבודה. אל תגיעו למצב בו שואלים אתכם בנושא ואתם מגמגמים מול המראיין.
2. בחרו את הממליצים הטובים ביותר
חשוב שהממליצים יהיו רציניים, איכותיים ורלוונטיים לתחום העיסוק שלכם או לכישורים שציינתם. כדאי לקדם לראש הרשימה מעסיקים שהכירו אתכם בתחום הפעילות הרלוונטי – המנהל הקודם, עמיתים לעבודה, מנהלת משאבי אנוש ועוד.
בחרו ממליצים שידוע לכם בוודאות שיוכלו לעשות לכם יחסי ציבור טובים והעדיפו ממליצים בדרג בכיר - תפקידים כמו מנכ"ל, פרופסור, ראש מחלקה וכדומה משאירים רושם מצוין.
3. אל תחששו לגוון בממליצים
מומלץ לבחור ממליץ מכל תחום עיסוק במטרה ליצור רושם חיובי ולהציג אישיות מגוונת. לדוגמא, מרצה שהכיר אתכם באופן אישי בזמן לימודי התואר ומודע לכישוריכם האקדמיים, מנהל מפרגן או אפילו מפקד מהצבא.
4. צרפו את הממליצים לקורות החיים עצמם
במקרים מסוימים כדאי לשקול שדרוג קורות חיים והוספה של רשימת שמות ממליצים. במידה ששלחתם קורות חיים ללא רשימת ממליצים, הקפידו לציין שהמלצות יימסרו לפי דרישה.
5. הכינו מראש גם את הממליצים עצמם
חשוב לעדכן מראש את הממליצים שאתם בוחרים בכך ששילבתם אותם ברשימת הממליצים, כדי שיהיו מוכנים במידה וייצרו קשר איתם. לכן מומלץ לשמור על קשר עם ממליצים פוטנציאליים ולהתעדכן במידה וחלו שינויים במקום העבודה שלהם או פרטי ההתקשרות איתם.
6. הממליצים שלכם לא להיט? התפשרו
במקרים רבים תתבקשו להגיש רשימת ממליצים במטרה להמשיך תהליך קבלה לעבודה - ולכן, יש צורך להעשיר את רשימת הממליצים גם אם מבחינתכם, לא מדובר בממליצים האולטימטיביים. במקרה זה, דרגו את הממליצים לפי סדר היררכי – כך שבראש הרשימה יופיעו הממליצים המוצלחים מביניהם.
7. מה קורה כשאין ממליצים?
אם מסיבה כל שהיא אתם לא מעוניינים להפנות את המראיין למעסיקים קודמים, נסו לחשוב בכל זאת מי יכול להמליץ עליכם - אם לא המנהל הישיר אולי קולגה מוערכת. במידה ועדיין אין לכם ממליץ, נסחו מראש תשובה טובה לשאלה מדוע. זכרו כי העיקרון המנחה שלכם צריך להיות הצגת הדברים באופן החיובי ביותר, תוך שמירה על האמת.
ליאת בן תורה היא מומחית AllJobs לקורות חיים