שתף קטע נבחר
 

סטודנטים מציעים: לגור בתוך מגדל אחסון לדגנים

גושי בטון לא פעילים עומדים בצדי דרכים ראשיות. פעם הם היו ממגורות לאחסון דשנים ושימשו את ענף התעשייה והחקלאות, היום הם נטושים ומוזנחים ויש תכנון להרוס אותם. סטודנטים לעיצוב פנים מהמסלול האקדמי המכללה למינהל החליטו לנסות לעצור את התוכניות ולהסב את המבנים למעונות סטודנטים. צפו

יכול להיות שהפתרונות למצוקת הדיור נמצאים לנו ממש מתחת לאף? לפי החוג לעיצוב פנים של המסלול האקדמי המכללה למינהל, התשובה יכולה להיות חיובית. בתערוכת הצגת הפרויקטים של בוגרי החוג, שתיפתח מחר (ה') בבית פעילה ביפו ותסתיים בסוף החודש, יציגו הסטודנטים פתרונות למגורים זמניים, בעיקר לסטודנטים, במבני תעשייה וחקלאות שיצאו ממעגל הפעילות מזה שנים.

 

עוד על יוזמות דיור של סטודנטים בערוץ הנדל"ן :

 

בנייה חדשה למגורים חשובה, אך חבלי לידתה ארוכים וכוללים הזדחלות בין משרדי הממשלה על מנת לאשר את תוכניות הבנייה. בנוסף, חלקה הגדול של הבנייה החדשה נבנה על חשבון מבנים קיימים שיהרסו עד היסוד - דבר שעשוי להימשך שנים וגם עלול לפגוע בסביבה.

 

ואולם הסבת מבני תעשייה וחקלאות למגורים מהווה פתרון מהיר וטוב לסביבה. זאת משום שאין הרס רב של בטון, שכן השימוש הוא במעטפת הקיימת - תוך עדכון המבנים, ויציקת חללים חדשים בתוך המעטפת התעשייתית הקיימת.

 

הסביבה תלמד להעריך את ערך המבנה 

המבנים הם בעלי ערך נדל"ני לא מבוטל, וסיום תפקידם המסורתי משנים עברו מעמיד אותם, במקרים רבים, כנטושים. למרות זאת, לא ממהרים להרוס אותם - כל עוד אין תוכנית בנייה אחרת במקום - וכך הם הופכים להיות מבנים נטושים ומוזנחים.

 

בנוסף, קיים הצד הערכי לעבודת הסטודנטים. חלק לא מבוטל מההיסטוריה של מדינת ישראל משתלב במבני התעשייה והחקלאות הללו, שכן כיום לא משתמשים במבנים אלה אלא במספר מפעלים גדולים.

 

הסטודנטים מנסים בעבודותיהם לשלב בין הצורך העכשווי בפתרון מהיר למגורים, לבין שימורו של המבנה בצורה מכובדת. המגורים במקום הלא שגרתי יהיו מכוונים בעיקר לאוכלוסיה צעירה וסטודנטיאלית, שבנוסף לחוויית המגורים בפיר תעשייתי, יוכלו ללמד את הסביבה על הערך של המבנה ולהוקיר לו על השנים שהיה אחראי להפקת חלק ניכר מהמזון שלנו.

 

ממגורה נטושה למבנה מודרני

כך, לדוגמא, בדרום תל-אביב עומדת ממגורת קמח נטושה (ממגורה היא, כאמור, מבנה לאכסון חומרים בתפזורת ובמקרים מסוימים אף לנוזלים). הסטודנט עומר אלימלך תכנן להפוך אותה לכזאת שתשמש למגורי סטודנטים.

 

הסטודנטית אלינור השלום תכננה לבצע שינויים בשלוש ממגורות של קיבוץ דגניה א' ולהפוך אותם למעונות לסטודנטים; והסטודנטית גל צידון ביצעה תכנון דומה בממגורה של המושב חיבת ציון שבצפון השרון, ולהפוך אותה למבנה מודרני עם ניחוח היסטורי.

 

"עיצוב פנים משמיש מחדש מבנים ומפתח אותן בהקשר שבין האדם לחלל דרך גישה בין תחומית, מהמימד החברתי-תרבותי, למימד הכלכלי והפוליטי", הסבירה ל-ynet כרמלה יעקבי-וולק, ראש החוג לעיצוב פנים במסלול האקדמי המכללה למינהל.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הצעה של הסטודנטית אלינור השלום
מומלצים