תושבי ר"ג זועמים: מגדלי הבורסה מגיעים לשכונות
בסמוך למפעל עלית ברמת גן מתכננת העירייה להקים 8 מגדלים עם כמעט 1,300 יחידות דיור ועוד 23 אלף מ"ר של משרדים. נשמע כמו פתרון טוב למצוקת הדיור? תושבי שכונת המתמיד-ארלוזורוב הסמוכה דווקא מתנגדים וזועמים: "זה יהיה גיהינום"
האם מגדלים שנבנו לא רחוק מדירתכם מהווים סימן להתקרבות קטר הבנייה גם אליכם? לפי מה שקורה במתחם הבורסה ברמת גן, נראה כי זו המציאות. מגדלי הבורסה הענקיים מתחילים להיכנס לשכונות המגורים הסמוכות, ובשכונת המתמיד-ארלוזרוב עומדים להתרומם לגובה מגדלי ענק - שרובם, כך נראה, לא יתביישו להתחרות בגובהם של מגדלי המשרדים שממול.
כתבות נוספות על רמת גן בערוץ הנדל"ן :
- ענבל אור רכשה מגרש נוסף ברמת גן ב-10 מיליון
- רמת גן: מגדל בן 25 קומות יוקם בקריית קרניצי
- ענבל אור קופצת על גל מחאת הדיור - ברמת גן
לטענת תושבי השכונה, מדובר במגמה שמובילה העירייה, תוך רמיסת זכויות הדיירים בשכונה וחוסר התחשבות בהם. "לא נוכל להמשיך לגור כאן אם יבנו לנו מגדלים מול התריסים", אומר ל-ynet תושב רחוב המתמיד ברמת גן, שעומד בראש רשימה של כ-200 מתנגדים לתוכניות העירייה לבנות שמונה מגדלים בין הרחובות ז'בוטינסקי, ארלוזרוב ולאן, העוטפים ממזרח את מתחם מפעל עלית לשעבר.
מספר יחידות הדיור בשבעת המגדלים יעמוד על 1,296 ובמגדל השמיני יהיו עוד עשרות אלפי מטרים לייעוד משרדי. שטחים אלו יניבו לעיריית רמת גן הכנסה לא מבוטלת ממסי הארנונה.
פעם היה כאן ריח של שוקולד, בקרוב מערבלי בטון
תוכנית אחת יושבת על קרן הרחובות ז'בוטינסקי וארלוזורוב, על שטח מפעל השוקולד הוותיק של עלית.
בעבר היה מתוכנן להיבנות שם מגדל אחד מאסיבי על ידי המיליארדר האמריקאי דונלד טראמפ, אך כעת התכנון פוצל לשני מגדלים: האחד בניין מגורים הפונה לרחוב ארלוזרוב בן 60 קומות עם 296 יחידות דיור; והשני בניין משרדים הפונה לכיוון ז'בוטינסקי בן 25 קומות, עם 23 אלף מ"ר לשימוש משרדי ושטחים נוספים למסחר. במתחם זה יהיה חלק לשימור, שיכלול את המקום שבו שוכן חלק מבית הספר לעיצוב של שנקר.
בהמשך לכיוון מזרח מתוכננים עוד ארבעה מגדלי מגורים שיבנו על ידי חברת הבנייה מצלאווי. שניים ישבו על ז'בוטינסקי, השלישי יהיה מאחוריהם ויעמוד על רחוב המתמיד והרביע יתקבע ברחוב ארלוזורוב.
ארבעת הבניינים יהיו בני 40 קומות ויכילו 660 יחידות דיור. אלו ייבנו בתמורה לפינוי 83 יחידות דיור במספר בניינים ישנים בתחילת רחוב המתמיד. לפי התוכנית, תבוצע נדידת זכויות בנייה (כלומר העברת זכויות הבנייה לדירות למגרשים סמוכים) והגדלתם לכיוון המגדלים, כך שבמרבית השטח שבו קיימים כיום מבנים יקומו מבני ציבור.
בהמשך לכיוון מזרח, על קרן הרחובות המצפה והמתמיד, מתוכננים להתרומם עוד שני מגדלים בני 34 קומות עם 330 יחידות דיור של חברת ים סוף בבעלות משפחת פפושדו.
החניה עלולה להיעלם
שני המגדלים המזרחיים על קרן הרחובות מצפה והמתמיד העלו את עיקר זעמם של התושבים. הסיבה, לדבריהם, היא כי מבנים אלו פורצים לתוך שכונתם, שעד כה לא הגיעה אליה תנופת המגדלים המפלצתיים. "אין לנו בעיה עם תוכניות חדשות ועם התחדשות עירונית, אך יש פה צפיפות נוראית והעירייה לא לוקחת את הדברים בחשבון", אומרת נילי שפרלינג, תושבת המתמיד 10.לדבריה, "הולכים להוסיף לשכונה הקטנה והשקטה, עם תנאי תחבורה צרים וצפופים ובלי חניה, עוד 1,300 משפחות". עוד מוסיפה שפרלינג כי לפי תקן החניה של עיריית רמת גן, החניות בבניינים החדשים יעניקו חניה אחת לכל משפחה. "ההיגיון אומר שלמשפחות שיגורו בבניינים היוקרתיים תהיה יותר ממכונית אחת. אלו, בנוסף לרחובות הצרים וחוסר ההלימה לבניינים הישנים, יזיקו לתושבי השכונה הוותיקה", היא טוענת.
"אנחנו נשמח שישפרו את השכונה, אבל במקום 35 קומות שיבנו 10 קומות", הוסיפה שפרלינג. "זאת לא גבעה בהרי ירושלים. זאת שכונה מיושבת שמשלמת מסים. מתייחסים אלינו כאילו השכונה לא קיימת. אין התחשבות באזרחים שממילא גרים כאן. הבנייה תהפוך את החיים לגיהנום. פשוטו כמשמעו".
תושב נוסף טוען כי העירייה פועלת בצורה לא שקופה ומונעת מהתושבים לראות תוכנית כוללת לשטח כולו. לדבריו, לא הייתה כל התנגדות לבניית מגדלי עלית, או מגדלי מצלאווי, אך נראה שתוכניות העירייה מרחיקות לכת הרבה יותר.
מעיריית רמת גן נמסר בתגובה: "עיריית רמת גן שמחה להוביל את ההתחדשות העירונית המסיבית בלב אזור הביקוש. הגדלת היצע הדירות, שחלק לא מבוטל הן דירות קטנות, יסייע למיתון עליית מחירי הדירות. הבתים המיועדים להריסה ולבנייה מחדש משפרים מאוד את מצב הדיירים ומחדשים את פני העיר. לכל התוכניות נערך נספח תחבורתי, נספח חברתי ונספח סביבתי. יש לקוות שהתוכניות יופקדו בקרוב ויעמדו לעיון הציבור ולהתייחסותו".