אחרי פרישת קדימה: הנגבי שוקל לעזוב המפלגה
השר לשעבר, שהתנגד בחריפות לפרישה מהקואליציה, דחה השבוע הצעות להקדמת הפריימריז בקדימה. עדיין לא ברור האם ישוב מיד לאחר פרישתו לליכוד, משם פרש ב-2005
השר לשעבר צחי הנגבי צפוי להודיע בימים הקרובים על פרישתו מקדימה. כך נודע הערב (יום ה') ל-ynet. הנגבי התנגד בחריפות לפרישת קדימה ממשלת נתניהו, והביע אכזבה מההחלטה לפרק את ממשלת האחדות. מקורביו ציינו כי הוא צפוי להודיע כבר בימים הקרובים על המשך דרכו בקדימה.
עוד בחדשות:
נתניהו: חיזבאללה ביצע את הפיגוע בבולגריה
הורשע ברצח לאומני: דרס למוות ביום הנכבה
דיווח: אנשי מודיעין ישראלים פועלים בגבול סוריה
הנגבי דחה בימים האחרונים הצעות לקרוא תיגר על יו"ר המפלגה, שאול מופז. כמו כן הוא דחה הצעה לקרוא להקדמת הפריימריז לראשות קדימה. גורמים בסביבתו אמרו: "הנגבי שוקל ברצינות להודיע כי יפרוש מקדימה".
עדיין לא ברור האם ישוב מיד לאחר פרישתו לליכוד, ממנו פרש יחד עם אריאל שרון ב-2005 עם הקמת קדימה. עם זאת, ההערכות הן שבשל הפופולריות הרבה של הנגבי בשורות הליכוד וכן בשל היחסים הטובים שיצר עם ראש הממשלה בנימין נתניהו בשנים
האחרונות, ובייחוד בשנים שבהן עמד בראשון ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, יקלו מאוד על הנגבי לחזור למפלגת האם שלו.
הנגבי נחשב לפופולרי מאוד גם בקדימה, אולם בשל חושים פוליטיים מחודדים הבין כי לא יוכל עדיין בשלב מוקדם כל כך - סמוך למשפטו - להתמודד על ראשות הממשלה בצורה רצינית, ועל כן חתר להתמנות לשר בממשלה מתוך אמונה והבנה כי על מנת להיות מועמד ריאלי בעתיד לתפקיד, עליו למלא שני תפקידי שרים לפחות בממשלה.
אם הנגבי יפרוש מקדימה הדבר יהווה מכה נוספת למנהיגותו של מופז, בעיקר בשל מעמדו החזק של הנגבי במפלגה. בקדימה מעריכים כי הפרישה של הנגבי תאיץ גם את פרישתם וחזרתם של פעילי שטח רבים לליכוד, ובהם ראשי רשויות שעברו לקדימה. אותם ראשי ראשויות מנהלים עם אנשיו של נתניהו מגעים לשיתוף פעולה בשלטון המקומי.
התפצלות כפולה?
במקביל, חברי כנסת בקדימה הנמנים על "קבוצת לבני" טוענים כי במהלך היום פנו אליהם גורמים בליכוד, בהם חברי כנסת, והציעו להם להשתתף במהלך של פילוג המפלגה יחד עם ח"כים המבקשים לחבור לליכוד. לטענת הח"כים בקדימה, ההצעה כללה רעיון להקים קבוצה של יותר מעשרה חברי כנסת בקדימה שיפרשו יחד לסיעה נפרדת, ולאחר מכן - יתפצלו שוב לשתי
סיעות נפרדות, כשזו התומכת בהישארות בקואליציה, תשוב אליה, ואילו השאר יקימו תשתית פרלמנטרית לפלטפורמה פוליטית חדשה בראשות ציפי לבני.
בדיקת ynet עם כמה מחברי "קבוצת לבני" העלתה כי ככל הנראה מדובר בגישושים שמתנהלים כבר כמה שבועות, אולם נדחו על הסף על ידי רוב מי שההצעה הגיעה לאוזניו. "אנחנו לא ניתן יד לקומבינה כזו", אמרו כמה ח"כים. "אין שום סיכוי שנתפלג עם מי שרוצה לחבור לליכוד, ולכן ההצעה הזו נראית הזויה למדי". גורם בליכוד ששמו הוזכר בקדימה כמי שמעורב במגעים לכאורה, אמר כי "אין לנו מה לעשות עם ארבעה ח"כים מקדימה".