מחיר הבנזין צפוי לזנק ב-35 אגורות לליטר באוגוסט
במשק האנרגיה מעריכים שעליית שער הדולר והתייקרות הנפט יביאו את מחירו של ליטר בנזין אוקטן 95 באוגוסט לכ-7.60 שקלים לליטר בשירות עצמי. בחודש יולי פגה הנחת המס בגובה 15 אגורות לליטר בנזין שעליה הכריז ראש הממשלה בפברואר
מחיר הבנזין עלול לרשום בתחילת חודש אוגוסט זינוק של 35-32 אגורות, כך עולה מהערכות במשק האנרגיה. אם ההערכות יתממשו, ליטר בנזין אוקטן 95 בשירות עצמי יימכר בכ-7.60 שקלים, לעומת 7.27 שקלים בחודש יולי.
העלייה הצפויה במחיר הבנזין בחודש אוגוסט באה לאחר שלושה חודשים רצופים של ירידות במחיר הבנזין. שינוי הכיוון הצפוי נובע מהקפיצה בשער הדולר, שחצה השבוע את רף 4 השקלים לראשונה זה ארבע שנים, ומהעלייה במחיר הנפט. הדולר הוא המטבע שבאמצעותו רוכשים שני בתי הזיקוק בישראל את תזקיקי הנפט ממקורות בחו"ל, ולכן שערו משפיע באופן ישיר על מחיר הבנזין שנמכר ללקוחות בתחנות הדלק. בנוסף, בשבוע האחרון חלה עלייה של כ־5% במחיר חבית הנפט, שהבנזין הוא תוצר זיקוק שלו.
בשבוע הקרוב יחל מינהל הדלק במשרד האנרגיה והמים לשקלל את מחיר הבנזין באגן הים התיכון ואת שער הדולר לפני קביעת מחירו הסופי של ליטר בנזין בשירות עצמי בסוף יולי, כך שעדיין ייתכנו תנודות לפני קביעת המחיר. בסוף יוני האחרון פגה הנחת המיסוי בגובה 15 אגורות לליטר שקבע ראש הממשלה בנימין נתניהו בסוף פברואר. אובדן הכנסות המדינה שנובע מהנחת המיסוי נאמד ב־200 מיליון שקל בכל חודש שבו ההנחה היתה בתוקף.
מנתוני צריכת הדלקים הארצית, כפי שהם נמדדים על ידי משרד האנרגיה והמים, עולה כי במחצית הראשונה של 2012 צרך המשק הישראלי 1,330 אלפי טונות בנזין אוקטן 95, לעומת 1,282 אלפי טונות בנזין בתקופה המקבילה אשתקד - עלייה של 4%.
העלייה בצריכת הבנזין באה על רקע ירידה של 10% במסירות בענף הרכב במחצית הראשונה של 2012 לעומת המחצית המקבילה ב־2011. אחד ההסברים לפער בין העלייה בצריכת הבנזין לירידה בהיקף מסירות הרכב החדש הוא היעדרה של מערכת תחבורה ציבורית מתקדמת, שכופה על הנהגים ישראל להשתמש במכוניות.
לפי נתוני מינהל הכנסות המדינה מדלק, בחודשים ינואר־אפריל 2012 נכנסו לקופת המדינה 5.107 מיליארד שקל ממיסוי על דלקים, לעומת 4.963 מיליארד שקל בינואר־אפריל 2011, ובאפריל 2012 בלבד נכנסו לקופת המדינה 1.13 מיליארד שקל ממס על דלקים, עלייה של 2.1% לעומת אפריל 2011.
בעלייה
צילום: AFP
מומלצים