שתף קטע נבחר

רוסיה הצטרפה לארגון הסחר העולמי

אחרי 17 שנות מו"מ הצטרפה רוסיה לארגון הבינלאומי, מה שיחייבה להתאים 116 מענפי הכלכלה שלה לנוהלי הארגון, כולל הגדלת מעורבות חברות זרות. ההפסד המשוער לאוצר הרוסי מהמהלך ב־2013: 3 מיליארד דולר

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין חתם בסוף השבוע על הצטרפותה של רוסיה לארגון הסחר העולמי . בכך הפכה רוסיה למדינה ה־155 בארגון. מוסקבה ניהלה מו"מ על הצטרפות לארגון מאז 1995, אך רק בדצמבר 2011 נחתם בז'נבה מסמך הבנות שסלל את דרכה פנימה.

 

 

על פי ההסכם, רוסיה לוקחת על עצמה התחייבויות להתאים 116 ענפים בכלכלה שלה לנוהלי ארגון הסחר. על פי דיווחים שמגיעים מרוסיה, רוב הענפים הללו לא יסבלו משינויים משמעותיים, למעט ענף הביטוח. כאן היא תצטרך להגדיל את המעורבות של חברות זרות מ־25% כפי שמתיר החוק הרוסי היום ל־50% לפחות כפי שדורש תקנון ארגון הסחר.

 

כמו כן, על רוסיה להעלות את שיעור ההשתתפות של הון זר בחברות הביטוח ל־49% ובעוד תשע שנים להתיר פעילות של סניפי חברות ביטוח זרות בשטחה - מה שלא קיים כיום. בהתאם לכללי הארגון, רוסיה מתחייבת לבצע את כל ההתאמות בכלכלה שלה בתוך שנתיים עד שלוש, כאשר בענפים רגישים, כמו תעשייה קלה, תעשיית הרכב והחקלאות ניתנת לה תקופת התאמה של 5 עד 7 שנים.  

 

כבר במהלך שלב ההכנות לכניסה לארגון הסחר העולמי הפחיתה רוסיה את חומות המכס שהגנו על היצרנים המקומיים ובשנים 2015-2013 היא תשלים את המהלך כאשר תפחית את הרף הממוצע של מסי היבוא מ־9.5% ל־6%. חלק גדול מהמסים שאותם תפחית רוסיה בשנים הקרובות הם מכסים שהוטלו בשנת 2009 המשברית. כך, למשל, המס על יבוא מכוניות יירד באופן מיידי מ־30% ל־25% ובמהלך שבע השנים הקרובות יופחת ל־15%.

  

באוצר הרוסי העריכו שבשנה הבאה יפסיד תקציב המדינה כ־3 מיליארד דולר כתוצאה מהפחתת מסי היבוא ובשנה שלאחר מכן יפסיד 4 מיליארד דולר. על רקע זה, תנועות פוליטיות התנגדו למהלך של כניסת רוסיה לארגון בטענה שהדבר יפגע בהכנסת המדינה ממסים וגם יחשוף את היצרנים המקומיים לתחרות אשר לה הם עדיין לא מוכנים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין
צילום: AP
מומלצים