שוויץ: בתי חולים הפסיקו לבצע מילה
לאחר המחלוקת סביב המילה בגרמניה, שעוררה את זעמם של יהודים ומוסלמים, הודיעו שני בתי חולים בשוויץ כי הם אינם עורכים ניתוחי מילה מסיבות דתיות. "אנחנו בתהליך של הערכת העמדה החוקית והאתית כלפי הנושא בשוויץ"
בגרמניה
נראה שנעצר המהלך נגד מילה, אך בשוויץ
הוא דווקא תופס תאוצה. שני בתי חולים במדינה הודיעו בימים האחרונים כי הם מפסיקים לעת עתה לבצע ניתוחי מילה בתינוקות, שלא לצרכים רפואיים. בחודש שעבר קבע בית משפט
בקלן כי מילה לא רפואית אסורה בשל הפגיעה הבלתי הפיכה בגוף התינוק.
כלי תקשורת במדינה דיווחו כי בשבוע שעבר הכריז על כך בית החולים לילדים בציריך ובסוף השבוע הצטרף אליו בית החולים סנט גול, בצפון-מזרח שוויץ. "אנחנו בתהליך של הערכת העמדה החוקית והאתית כלפי הנושא בשוויץ", אמר מרקו סטצ'לי, דובר מטעם בית החולים בציריך, לסוכנות הידיעות הצרפתית.
"יכולים להיות מקרים מסובכים שבהם אם התינוק מעוניינת במילה ואילו האב מתנגד", הסביר הדובר שאמר כי בשוויץ ניתן לבצע את ההליך בכל בית חולים, תמורת תשלום.
"רוב הפציינטים היהודים פונים לרופאים מומחים שידועים בקהילה שלהם", אמר סטצ'לי, וציין כי בבית החולים שלו נערכו רק "מילה אחת או שתיים מדי חודש מסיבות דתיות".
המחלוקת סביב המנהג היהודי והמוסלמי לובתה שוב בעקבות פסיקת בית משפט בגרמניה שקבע בחודש שעבר כי מילה לא רפואית היא "התערבות חמורה ובלתי הפיכה בשלמות הגוף האנושי". הפסיקה, שהשלכותיה טרם הובררו, עוררה את זעמם של ארגונים יהודיים ואיסלאמיים כאחד.
הפוליטיקאים בגרמניה מיהרו להגיב, וקנצלרית גרמניה אנגלה מרקל יצאה בעצמה נגד הקריאה לאסור מילה. "איני רוצה שגרמניה תהיה המדינה היחידה בעולם שבה יהודים לא יוכלו לקיים את טקסיהם", אמרה לאנשי מפלגתה והוסיפה כי החלטה כזו תהפוך את ארצה למושא ללעג.
מספר ימים קודם לכן הבהיר דוברה, סטפן סייברט, כי בכוונת הממשלה הגרמנית למצוא דרך לעקוף את האיסור: "לכל אחד בממשלה ברור לגמרי שאנחנו רוצים שיהיו חיים דתיים יהודיים ואיסלאמיים בגרמניה. ידוע היטב כי בדת היהודית לברית מילה בשלב מוקדם יש משמעות רבה, ולכן דחוף שהזכות הזו תושב ליהודים. לא ניתן לדחות זאת. חופש הדת הוא זכות משפטית חשובה מאוד עבורנו".
כלי המוהל. "רוב הפציינטים היהודים פונים לרופאים מומחים שידועים בקהילה שלהם"
צילום: ישראל ברדוגו
מומלצים