קפה גרג: "מיתוג חדש יעלה את המכירות ב-14%"
רשת בתי הקפה תמותג מחדש, סניפיה יורחבו ומנות חדשות נכנסו לתפריט. לפני 8 חודשים המחירים ברשת עלו ב-7% וקשה לצאת ממנה בזול: קפה ועוגייה יעלו לכם 28-19 שקל, הכריך הכי זול עולה 42 שקל. "המנות גדולות ויש לנו מטבח של מסעדה"
רשת הקפה השלישית בגודלה בארץ מתחדשת: 83 סניפי קפה גרג וכן שמונה סניפים חדשים שייפתחו השנה, יעברו מיתוג מחודש ויורחבו מ-150 מ"ר בממוצע ל-400 מ"ר בממוצע. שם הרשת קוצר מ"גרג קפה מאוד" ל"גרג" ומנות חדשות כבר נכנסו לתפריטים. גובה ההשקעה: 4 מיליון שקל.
- התקף לב בהדסה: 67 שקל לשני קפה ומאפה
- חשש ממחסור בקפה? גזי החממה יצילו אותו
- מקדונלד'ס מוזילה את הקפה: הפוך ב-4.90 שקלים
- הרווח מדלק ירד, נתחרה במקדונלד'ס עם קפה ג'ו
"אנחנו צופים שהמכירות יעלו ב-12%-14% בכל סניף – עד עלייה של 20% במחזור", אמר ל-ynet יאיר מלכה, מבעלי הרשת יחד עם גלעד אלמוג וניר אדרי. מחזור המכירות הכולל של הרשת מוערך בכ-200 מיליון שקל.
"הסיבה למיתוג המחודש היא שאנחנו רוצים להיתפס כרשת מובילה בעלת מיצוב גבוה. הלקוחות מעריכים כיסא יותר מפואר, בית קפה יותר מרווח, זה מגדיל את המכירות. הלקוחות לא אוהבים להגיע לסניף צפוף - אם בית הקפה הופך להיות מרווח, יותר משפחות יגיעו אליו. בנוסף, המטרה היא ליצור בידול מהרשתות האחרות הפועלות בשוק".
במה אתם שונים מקפה קפה למשל? גם שם יש תפריט אקלקטי, כורסאות.
"התמקדנו במהלך בארוחות הבוקר, אנחנו ידועים כרשת המובילה בארוחות בוקר. בנוסף, יש לנו מנות שאין ברשתות אחרות כמו דים סאם. בניגוד לרשתות אחרות, יותר משליש מהסניפים בבעלותנו ושאר הסניפים מופעלים על-ידי זכיינים איכותיים בלבד, כש-11 מנהלי אזור מפקחים עליהם".
המחירים עלו השנה אבל מחיר הקפה בירידה.
"לפני שמונה חודשים העלינו את המחירים ב-7%, בין היתר, שקל אחד יותר לכוס קפה. זה נכון שמחיר הקפה הגולמי קצת ירד אבל שכר הדירה עלה, הארנונה עלתה, שכר העובדים עלה, שכר הספקים עלה ודמי השכירות בקניונים לא ירדו".
למה אין ברשת אופציה להזמין מנות קטנות? קשה לאכול פה בפחות מ-50 שקל.
"יש לנו מטבח של מסעדה ויותר זול פה ממסעדה. ארוחות הבוקר נדיבות מאוד, משפחות מזמינות פה יחד ארוחת בוקר ליחיד".
רוצים לחסוך? תורידו את הלחם שעולה 8-7 שקלים
המחירים ברשת נמצאים בקצה הבינוני-גבוה של סקאלת רשתות בתי הקפה. אלה לא מחירים יוצאי דופן אבל הם מעידים שלא בהכרח זול היום לשבת בכל רשתות בתי הקפה, בעיקר לא באלה שממצבות את עצמן כמיני מסעדה, כמו קפה גרג.
קפה ו"משהו קטן בצד" יעלו בדרך כלל למעלה מ-20 שקל ברשת: קפוצ'ינו מתומחר ב-13, 16 או 18 שקל תלוי בגודל וקפה קר עולה 17-14 שקל. עוגייה עולה 10 שקלים ומעלה. אספרסו קצר או ארוך עולה 9 שקלים, מאפים מתומחרים ב-16 שקל, בראוני עולה 19 שקל ופאדג' שוקולד חם: 37 שקל. גם שייק פירות על מים לא זול ועולה 23 שקל, כששייק על בסיס חלב מתומחר ב-25 שקל.
מי שרוצה לשבת לאכול ברשת יתקשה כאמור להזמין בה בפחות מ-50 שקל. אם מתעקשים, אפשר למצוא בתפריט נשנוש אדממה ב-22 שקל וחציל בטחינה ב-32 שקל, אבל תוספת שתייה תקפיץ את המחיר: בקבוק קולה עולה 12 שקל, ובירה: 24-21 שקל.
הכריך הכי זול, כריך חביתה, עולה 42 שקל ולא מצאנו בתפריט חצי כריך. טורטיית גבינות עולה 49 שקל ובייגל עולה 52 שקל.
פסטה מתומחרת ב-58-45 שקל , סלט קטן 49-44 שקל, סלט גדול 61-48 שקל, קיש: 48 שקל, נודלס 49 שקל ודג וצ'יפס: 76 שקל. . ארוחת ילדים עולה 25 שקל. ארוחות הבוקר מתומחרות ב-56 שקל ליחיד ו-102 שקל לזוגית.
"מי שמעוניין לשלם פחות על ארוחת בוקר וסלט, יכול להוריד את הלחם מהארוחה, שמתומחר ב-8-7 שקלים", טוען מלכה. "במחיר סביר אפשר לאכול אצלנו הרבה מאוד ואנחנו הרי לא יכולים להעלות מחירים בגלל המחאה".
לוקחים בחשבון ש-5% מהסניפים בקניונים יעבדו פחות טוב
לדברי מלכה, "שוק בתי הקפה מגלגל 3.5 מיליארד שקל בשנה, וצמח בשנים האחרונות ב-35%, כשקפה גרג היא הרשת הצומחת ביותר, עם נתח שוק של 14.34%, מקום שלישי אחרי ארומה ישראל עם 20% וקפה קפה עם 19% נתח שוק".
שש שנים עברו מאז פרצה הרשת את גבולות חיפה והצפון ופתחה סניפים לשאר אזורי הארץ. רוב בתי הקפה החדשים שלה נפתחו ויפתחו בקניונים, זאת למרות דמי שכירות של 10% מהמחזור, התחרות הגדולה בין הקניונים ומרכזי הקניות וסימני שאלה לגבי המשך עתיד בתי הקפה בקניונים. "אנחנו אוהבים קניונים", טוען מלכה.
"אנחנו לוקחים בחשבון שב-5% מהסניפים בקניונים יהיה קשה יותר, זו הסיבה שמשפצים ומשדרגים. הקהל בקניונים זה קהל שקל לחיות ממנו, המחזורים בקניונים גדולים. פתחנו לאחרונה במלחה, ותוך 10 ימים הגענו למחזור של 300 אלף שקל. נגיע למיליון החודש. תחום בתי הקפה לא נפגע כמו מסעדות. התמהיל שלנו הוא 80% קניונים, 20% רחוב. ברחובות יש בעיית חניה והתחרות הכי גדולה שלנו שם - היא בתי קפה קטנים בבעלות משפחתית".