סוף עונת הפקוסים
עונתו של הפקוס, המלפפון הערבי, אוטוטו נגמרת. שנייה לפני סוף העונה , דוחול ספאדי מבקש שתתנו לו צ'אנס ומכין שתי מנות רעננות וקיציות ובעיקר - קלות מאד להכנה
סלט פקוס
המרכיבים ל-4-6 מנות:
4 פקוסים שטופים וחתוכים לקוביות גסות
1 בצל סגול בינוני חתוך לטבעות דקות
חופן של עלי נענע שלמים ושטופים
200 גרם גבינת פטה יוונית, חתוכה קוביות
מיץ מלימון אחד
1 כף חומץ בלסמי
1/4 כוס שמן זית.
סומאק
1 פיתה מטוגנת בשמן עמוק וחתוכה לקוביות
עוד בערוץ האוכל:
עידן הקרח: המדריך המלא להכנת גלידות ביתיות
צנים הפלאים: כך תשדרגו את הטוסט שלך בסטייל
ארז קומרובסקי מציג: לחמי מחבת קיציים
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל הירקות ביחד חוץ מהגבינה והפיתה, מוסיפים את הלימון בהדרגה החומץ הבלסמי, מלח ושמן הזית טועמים ומשפרים את הטעם ואח"כ מעבירים לכלי הגשה, מעטרים בפיתה הקלויה ומפזרים את הגבינה ובוזקים קצת סומק לקישוט.
פקוס עוקצני
סלט חריף של פקוס
המרכיבים ל-4-6 מנות:
4-5 פקוסים בינוניים, חתוכים לרצועות דקות
1 כוס יוגורט עזים
1-2 שיני שום קטנים כתושים
4-5 אגוזי מלך קצוצם גס
1 פלפל חריף קצוץ דק או יותר לפי הטעם
מעט מלח
שמן זית
להגשה:
עלי פטרוזיליה
מעט פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
- מסדרים את רצועות הפקוס בצלחת הגשה בצורת ערימה.
- מערבבים את היוגורט, מלח, שום,הפלפל החריף, אגוזי המלך בקערת עמוקה ומוסיפים לרצועות .מקשטים בשמן זית, פפריקה ועלי פטרוזיליה.
דוחול ספאדי הוא השף והבעלים של מסעדת דיאנא. שכונת אל מוטראן, נצרת (מתחת למלון גרנד ניו), 077515616