אמרו צ'יז: פילדלפיה צ'יז סטייק
הגבינה המותכת נוזלת מהצדדים ובמרכז מככבים נתחים דקים של סטייק אנטרקוט. חיים כהן מלמד אתכם להכין, צעד אחרי צעד, את קלאסיקת הדיינר העסיסית של מסעדת "דיקסי" - פילדלפיה צ'יז סטייק
מקורה של אחת הקלאסיקות של מטבח הדיינר הוא בפילדלפיה שבמדינת פנסילבניה.
מדרכות העיר, שהייתה במשך שנים רבות הבירה הכלכלית והמסחרית של ארצות הברית, היו המקום שבו צלו לראשונה את הסנדוויץ' הזה להנאת המבקרים בשוק האיטלקי שבעיר.
עוד בערוץ האוכל:
עידן הקרח: המדריך המלא להכנת גלידות ביתיות
צנים הפלאים: כך תשדרגו את הטוסט שלך בסטייל
הפנקייק של חיים כהן: מתכוני דיינר
בהכנת הצ'יז סטייק, שמכונה גם פילי צ'יז סטייק, לא מנסים להתחכם יותר מדי.
הסנדוויץ' שמכין חיים כהן במסעדת "דיקסי" מכיל בסך הכל פרוסות דקות של סטייק אנטרקוט שנצלים עם גבינת גאודה צהובה מותכת ומוכנסים לאחר כבוד לכריך גדול ועסיסי. התוצאה המפנקת - לפניכם.
פילדלפיה צ'יז סטייק
המרכיבים ל-2 מנות:
180 גרם אנטרקוט פרוס דק ככל האפשר - בקשו מהקצב לעשות זאת עבורכם
1 בצל, חתוך לטבעות דקות
2 פלפלים (אדום וצהוב), קצוצים גס
חופן עלי רוקט או חסה
80-100 גרם גבינה צהובה - גאודה או אמנטל
שמן לטיגון
להגשה:
מיונז
חרדל דיז'ון
1 ג'בטה או לחמניה גדולה
אופן ההכנה:
- מחממים שמן ומטגנים את פרוסות הבצל והפלפל עד להזהבה
- מלהיטים משטח צלייה או מחבת ברזל. משמנים במעט שמן או חמאה וצולים את פרוסות האנטרקוט למשך כ-30 שניות עד דקה.
- מסדרים מעל את פרוסות הגבינה הצהובה וצולים חצי דקה נוספת. מוסיפים את הירקות הצלויים וצולים מספר שניות נוספות. מקפלים את צדי הנתחים פנימה בצורת מעטפה, על מנת לעצור מהגבינה המותכת מלזלוג.
- הגשה: פורסים את הלחמנייה לאורך ומורחים בה מיונז וחרדל לפי הטעם משני הצדדים. מוסיפים עלי אורוגולה או חסה.
- מניחים את מעטפת הצ'יז סטייק בלחמנייה, חוצים לרוחב ומגישים מייד.
חיים כהן הוא הבעלים של מסעדת דיקסי בתל אביב (תוצרת הארץ 3) וראשון לציון (הכרמל 20)