בזק מבטיחה: אינטרנט אלחוטי שיתופי ברחבי הארץ
החברה מבקשת מצרכניה לשתף את הרשת האלחוטית שלהם כדי שיוכלו להתחבר לאינטרנט בכל מקום בארץ. החברה תפתח רשת אלחוטית נוספת לכל מי שיירשם לשירות, וגולשים אחרים יוכלו לגלוש בה מהרחוב, בתנאי שגם הם נרשמו לשירות. השירות ללקוחות בזק במהירויות הגבוהות בלבד
לקוחות בזק בעלי תשתית של 5 מגה ומעלה, יוכלו לגלוש ברחבי הארץ באמצעות אינטרנט אלחוטי (Wi-Fi) של בזק, בתנאי שירשמו לשירות חדש של בזק - Bezeq Free. בזק מצהירה כי לכל לקוחותיה תהיה גישה לרשת אלחוטית ענקית בפריסה כלל ארצית על פני אלפי נתבים ברחבי הארץ. מדובר בבשורה למחזיקי סמארטפונים וטבלטים ובמהלך שיווקי של בזק, להעביר אליה לקוחות חדשים וכן להעביר את לקוחותיה הקיימים לקבצים הגבוהים.
- תעריפים חדשים לשימוש בסלולרי בחו"ל
"לבזק 850 אלף לקוחות עם נתבים אלחוטיים ואנחנו מקווים להגיע למאות אלפי משתמשים", אמר במסיבת עיתונאית שנערכה היום (ג') משנה למנכ"ל בזק רן גוראון, "הרשתות האלחוטיות בארץ הולכות ונסגרות. עד לפני כמה שנים 40% מהגולשים סגרו את הרשת שלהם עם שם משתמש וססמא. כיום 60% מהגולשים עושים זאת. תוך שנתיים אנו צופים ש-80% מהגולשים יסגרו את הרשת שלנו. זאת התשובה שלנו - רשת חברתית פתוחה".
החיבור לרשת השיתופית, יהיה באמצעות רישום לשירות וקבלת שם משתמש וססמא באמצעתן יהיה להתחבר לרשת. בזק יצרה במקביל שיתופי פעולה עם בתי עסק גדולים בפריסה ארצית כדי ליצור מסה של hot spots ברחבי הארץ, בין היתר: באג, המשביר לצרכן, פיצה האט, רנואר ותחנות דלק.
איך זה עובד?
אחרי שהלקוח ירשם ויקבל שם משתמש וססמא נוספים לשם המשתמש והססמא הקיימים שלו, בזק תפתח למעשה עוד ssit על הראוטר של הלקוח, כך שתיווצר רשת נוספת בבית הלקוח (Bezeq Free), שדרכה לקוחת בזק אחרים יוכלו להתחבר לשירות. בזק תדאג לאבטח את המידע ברשת הפרטית הקיימת, כלומר האורחים לא יוכלו לחדור לרשת הביתית של המשתפים אלא רק לרשת Bezeq Free.
השירות הזה לא פתוח ללקוחות הגולשים בתשתית בזק של 2.5 מגה. לקוח שמחזיק ב-5 מגה ו-10 מגה ישתף 1 מגה ויוכל לגלוש במהירות 1 מגה ברשתות של אחרים. לקוח שמחזיר ב-20 עד 100 מגה, יוכל לשתף 2 מגה ולגלוש ב-2 מגה ברשתות של אחרים. בזמנים בהם "האורחים" לא יעשו שימוש ברשת, הלקוח יעשה שימוש במלוא רוחב הפס.
הלקוחות יוכלו לגלוש ברשת הזו גם באמצעות הסמארטפון והטאבלט שלהם. בנוסף, ניתן יהיה להוריד אפליקציה בגוגל מרקט ובאפסטור, שמאפשרת לאתר hot spots - נקודות חיבור לרשתות אלחוטיות באזור בו הלקוח נמצא, וכן תאפשר רישום ראשוני לשירות.
האינטרנט הסלולרי - מוגבל בנפחו
בזק מתחרה כאן גם בחבילות הגלישה המוגבלות של חברות הסלולר. המהלך יקל על צרכנים שמעוניינים לגלוש באינטרנט בסלולרי ובטאבלט, בלי לחסל את חבילת הגלישה הסלולרית שלהם. חברת סלולר לא מציעה כיום נפח גלישה לא מוגבל. חברות כמו גולן טלקום והוט מובייל מציעות 3 ג'יגה נפח גלישה. רמי לוי מציע נפחים גדולים יותר בתוספת תשלום, אך בכל המקרים - לגלישה יש גבול, נפחה מוגבל ובתום ניצול החבילה מהירות הגלישה מואטת. רוב משתמשי הסמארטפונים מתחברים לאינטרנט אלחוטי ברגע שניתנת להם ההזדמנות.
אינטרנט אלחוטי שאינו סלולרי נחוץ באופן מיוחד ללקוחות אורנג' המחזיקים בלפטופים ונהגו להשתמש בסמארטון שלהם כמודם סלולרי. פרטנר חסמה לאחרונה את האופציה הזאת לשימוש חינמי, כנהוג בשאר החברות והחלה גובה עליו כסף.
גם בטבלטים, הגלישה היא לרוב באמצעות רשת אלחוטית: 85% מהטבלטים בישראל הם עם אפשרות להתחבר לווי פיי בלבד וללא אופצייה להכניס סים סלולרי.
לפי בזק, בישראל, כמו בעולם, היקף התעבורה בדאטה גדל. בעולם גדלה הנטייה של חברות להעביר גלישה מהרשתות ההסלולריות לרשתות Wi-Fi כדי לגלוש במהירות גבוהה יותר. מיזמים דומים של אינטרנט שיתופי קיימים כבר בבריטניה וסין.
ישנן ערים בישראל בהן המיזם של בזק לכאורה יהיה פחות רלוונטי: בת"א למשל, יש רשת אלחוטית חינמית לא רק ללקוחות בזק. אך היא מוגבלת במיקומים ובזמן: הגלישה היא באזורים מסוימים בעיר ולסגמנטים של חצי שעה בלבד, כדי למנוע ניצול לרעה של הרשת.
בבזק טוענים ששחברה כבר פיתחו מנגנונים כדי למנוע ניצול לרעה של הרשת השיתופית שלהם. כדי להתחבר לרשת, הלקוחות מזדהים באמצעות שם משתמש וססמא כך שבבזק יוכלו לזהות את המשתמשים שיעשו שימוש לרעה בשירות. בנוסף, בזק מזהים את נקודת ההתחברות לרשת, באמצעות ספרות שהוקצו לכל נקודה ואם מתגלה חשד לניצול לרעה - בזק יפנו לספק האינטרנט ומטפלים בניצול.