שתף קטע נבחר
 

"חולדאי מזרז שיפוץ היכל התרבות בגלל בחירות"

עיריית ת"א נתנה היתר מיוחד לעבודות השיפוץ בהיכל התרבות גם בלילה, כדי לסיים אותן במהרה. התושבים מתוסכלים: ראש העיר מזרז את העבודות על חשבון איכות החיים שלנו. העירייה: המטרה היא להחזיר את הפילהרמונית להופיע כמה שיותר מהר

מה חשוב יותר: חזרתה המהירה של התזמורת הפילרמונית להיכל התרבות בתל-אביב, או לילות שקטים לתושבי האזור? תושבים במרכז תל-אביב, המתגוררים סמוך לתיאטרון הבימה והיכל התרבות, מתקוממים על החלטת העירייה לאפשר את עבודות השיפוץ בהיכל גם בשעות הלילה. בניגוד לעיריית תל-אביב, הם מעדיפים עוד כמה חודשי שיפוץ עם לילות ללא רעש מקדחים. העירייה מעדיפה ההיפך. נחשו מי קובע?

 

כתבות נוספות על תל-אביב בערוץ הנדל"ן :

 

מתחם היכל התרבות צמוד לתיאטרון הבימה מדרום, ועבודות חידושו נמשכו מספר שנים והסתיימו לפני פחות משנה. רצף עבודות השיפוץ המסיביות של המבנים הסמוכים זה לזה גרם לתסכול רב בקרב תושבי השכונה, משום שהם סובלים ממטרדי רעש של שיפוצים מעל כחמש שנים.

 

על פי תקנות הרעש, אסור לבצע עבודות בנייה ושיפוצים באזורי מגורים בין השעות 20:00 בערב ועד 7:00 בבוקר ביום שלמחרת; ובשבתות וחגים האיסור חל מיום שישי או ערב החג, החל מהשעה 17:00 עד ליום שאחרי החג ב-7:00 בבוקר. ואולם, חוק זה תוקן לפני כשנה, אז התאפשרה העבודה עד השעה 22:00 בלילה.

 

צילום: ירון ברנר

 

 

החוק הארצי והחוק התל-אביבי

בעיריית תל-אביב התגברו על החקיקה הארצית, ומזה מספר שנים שחוקק חוק עזר מקומי, לפיו ניתן לאשר עבודות שיפוץ ובנייה בלילה - אם "ראש העירייה אישר כי חשיבותה הציבורית מחייבת זאת".

 

נראה כי האצבע של העירייה קלה על השימוש "בחשיבות הציבורית", המאפשרת להרעיש גם בלילה. כך, לדוגמא, לפני כעשור נתן ראש העיר, רון חולדאי, היתר מיוחד לביצוע המעבר התת-קרקעי בשדרות מנחם בגין, שבוצע על ידי חברת נתיבי איילון. עבודות הביצוע התקצרו משמעותית, והמנהרה נחנכה מספר חודשים לפני מערכת הבחירות בשנת 2003.

 

ברחוב הירקון, היתרי העבודה הלילית ניתנו, ככל הנראה, ללא קשר למערכות הבחירות. שם ניתנו ההיתרים לפרויקטים פרטיים כדוגמת "סי וואן", והדבר הביא להתנגדות תושבים רבים באזור.

 

"תנופת הפיתוח שראש העיר חולדאי נוהג להתגאות בה ניכרת במוקדים רבים בעיר, אך מתברר שהלהיטות לזרז את העבודות גורמת סבל רב לדיירים בסביבה", זועמת אדריכלית הפנים רונית מרום, המתגוררת בסמיכות לרחוב הירקון.

 

לדבריה, "אנחנו עוברים שבועות בלי שינה, בשל רעשים עזים שעולים בכל שעות הלילה מאתרי בנייה של המגדלים. כאשר מתלוננים באוזני העירייה, מקבלים תגובה המשכנעת רק את העירייה עצמה: 'העבודות מתבצעות בהתאם להיתר ובתיאום עם העירייה, והעירייה פועלת בהקדם לטובת התושבים'".

 

למה אי אפשר בלי פילהרמונית עוד כמה חודשים?

"גם בעיר ללא הפסקה יש לתושבים זכות בסיסית לישון בלילות", אומר עו"ד ראובן לדיאנסקי, יו"ר סיעת "לתת לחיות" בתל-אביב. "סיומו של שיפוץ היכל התרבות יכול להתעכב על מנת לא להפריע את מנוחתם של דיירי האזור. אם מדובר בהאצת השיפוץ לצרכים פרסונליים לא ענייניים ופוליטיים, מדובר בדבר חמור, ואני מקווה שתושבי האזור יזכרו את זה במערכת הבחירות הבאה".

 

בכיר בעירייה סיפר ל-ynet שהוא כלל אינו בטוח שהפרויקט במתחם הבימה הוא פרויקט מציל חיים עם משמעות תנועתית, שמצדיקה את מתן ההיתר לעבודות סביב השעון.

 

"כל עוד אין נושא תשתיתי הגורם להפרעות תנועה קשות, אין צורך לתת היתר לעבודות סביב השעון. אז לא תהיה פילהרמונית עוד כמה חודשים. זה לא הכרח", הוא אומר. "לדעתי, מישהו הקדים את מערכת הבחירות - וכדאי להחזיר את הפרופורציות לחיי התושבים ולאפשר להם לחיות בעיר גם בשעות הלילה".

 

אין זה העניין היחיד שבו מתנצחים תושבי מתחם הבימה ועיריית תל-אביב. מזה מספר שבועות, דיווחו התושבים כי העירייה אסרה לילדים לשחק על פיסת הדשא הקרובה לחזית התיאטרון, ואף הציבה שומר במקום. תושבי השכונה ארגנו עצומה בפייסבוק, ולדבריהם לאחר מספר שעות פעילות של הקבוצה, נציג העירייה כתב על קיר העצומה ברשת החברתית כי העירייה תאפשר לילדים לשחק על הדשא.

 

מעיריית תל-אביב נמסר בתגובה: "במטרה לאפשר לתזמורת הפילהרמונית לחזור ולנגן בהיכל התרבות במרס 2013, ולצמצם את הנזקים הקשים הנגרמים לה בשל ההכרח לנגן במקומות חלופיים שאינם מתאימים, נאלצת העירייה לאפשר לתקופה קצובה וקצרה עבודות מעבר לשעה 23:00. העירייה עושה כל מאמץ, במטרה שההפרעה לתושבים במתחם תהיה מינימלית ותפעל לקצר את משך העבודות בלילה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
שיפוצים במתחם הבימה. מי קובע?
צילום: ירון ברנר
מומלצים