שתף קטע נבחר

 

תפריט אורגני לקיץ במחירים שפויים (כמעט)

יקר יותר, אך לא בשמיים: נכון שרוב המוצרים האורגניים עולים יותר מאחרים, אבל אפשר למצוא גם מגוון מוצרים איכותיים המתאימים במיוחד לקיץ, מבלי לחרוג מהתקציב המשפחתי. דוגמאות? בבקשה: עגבניות ומלפפונים ב-6 שקלים לקילו, חסות ב-3 שקלים לראש ותירס אורגני מתוק ב-10 שקלים לק"ג

אחת התגובות המיידיות בקרב הציבור הישראלי ששומע את המילה "אורגני", היא "יקר". ואכן, רוב המוצרים האורגנים יקרים בהשוואה לאחרים, אך גם ערכם גבוה יותר כשלוקחים בחשבון גורמים נוספים.

 

 

נניח שמשפחה ממוצעת קונה 10 ק"ג ירקות לשבוע. כיום ניתן למצוא תוצרת אורגנית ב-5 שקלים לק"ג, כך שההוצאה המשפחתית השבועית על ירקות אורגנים תעמוד על 50 שקל. המחיר הגון וסביר, אך כפול בהשוואה לסל ירקות לא אורגני, אותו נוכל לרכוש סל זול בכמחצית - 25 שקל.

 

מה נרגיש? כפי הנראה, שהסל האורגני יקר והמחיר כבר לא יראה לנו סביר. אך את הערך של מזון אורגני יש למדוד לא רק דרך המחיר, אלא במגוון התועלות שלו ולא רק הסביבתיות. כך למשל, ניתן להעריך אותו בגלל מה שאין בו - שימוש בחומרי הדברה מסוכנים.

 

בנוסף, כשאנו קונים משהו איכותי, אנו נוטים להעריך אותו יותר. צריכה מושכלת היא לא להגזים בכמויות שאנו קונים, ולהתמקד במה שאנו זקוקים לו באמת ושיש לו השפעה ישירה על החיים שלנו. יקר זה מונח יחסי שיש למדוד בין היתר מול כמה אחרים משלמים, כמה הייתי יכול לקנות במקום אחר ומה אני מרוויח. אין ספק כי המזון האורגני אינו זול, לא במחיר ולא במהות, אך לחלוטין אי אפשר לכנות אותו "יקר".

  

בלי להפר את התקציב המשפחתי

קיץ, חם, הילדים בבית או בקייטנות, ההוצאות המשפחתיות הולכות ותופחות והבקרה על התזונה מתרופפת. זו עשויה להיות הזדמנות לבחון שינוי בהרגלי הצריכה שלנו. מצאנו מגוון מוצרים אורגנים ואיכותיים, המתאימים במיוחד לקיץ, מבלי להפר את התקציב המשפחתי.

 

  • נתחיל במרעננים האמיתיים של הקיץ - אצל המגדלים השונים אפשר להשיג אבטיחים אורגנים ב-4 שקלים לק"ג, ויוגורטים אורגנים מחלב עיזים ב-12 שקל לחצי ליטר וב-22 שקל לליטר.

 

  • עגבניות ומלפפונים - 6 שקלים לקילו.

 

  • חסות ועלים ירוקים למינהם - 3 שקלים לראש במשק "הר פרחים" מושב עופר.

 

  • ליצי - 10.90 שקלים לחבילה במשק של משפחת מטס בנטעים.

 

  • קני סוכר אורגנים - 10 שקלים ליחידה במשק חילף בכרמי יוסף.

 

  • תירס אורגני מתוק - 10 שקלים לק"ג במשק שטיין בית יהושע.

 

  • דלעת ספגטי - 6 שקלים לק"ג במשפחת כהן מחוות האחיות מנתיב השיירה.

 

  • שמן זית אורגני ישראלי - בין 35 ל-45 שקלים שקל לליטר.

  

אל תתפתו לקנות שמן מיובא, גם אם הוא משווק על ידי יבואן המכנה את עצמו "אורגני". אפילו זעתר אורגני אפשר לקנות בציפורי אצל פרץ גן - המגדל צמחים ותבלינים אורגנים לרפואה. מבצעים נוספים ומתכונים ניתן למצוא באתר של הארגון לחקלאות אורגנית. שימו לב שעל המוצר מופיע הסימול המתאים, שכן לא כל מי שאומר לכם שהוא "אורגני" הוא אכן כזה.

 

אלה הם רק כמה דוגמאות לכך שניתן להרכיב תפריט אורגני לקיץ במחירים שפויים. אין צורך במהפכות, אך כדאי להתחיל לשנות את התרבות הצרכנית שלנו ומומלץ להתחיל דווקא במזון. אין צורך לרכוש מוצרים במחירים מופקעים, אך כן כדאי לנסות להכניס לסל הקניות מוצרים אורגנים לקיץ, הנמכרים במחירים סבירים והוגנים.

 

הכותבת היא מנכ"לית הארגון לחקלאות אורגנית וחוקרת בבית הספר למנהל עסקים ב-MIT

 

בהכנת הכתבה השתתפה עדי אבן חן

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המחירים לא בשמים
צילום: shutterstock
אורנית רז
מומלצים