היפניות כבר לא חיות הכי הרבה. מי במקום ה-1?
רעידת האדמה והצונאמי ב-2011, שהותירו 20 אלף הרוגים ונעדרים, טלטלו את ארץ השמש העולה וטלטלו גם את טבלת שיאי תוחלת החיים בעולם. הנשים היפניות ירדו למקום השני עם 85.90 שנים והגברים ניצבים במקום השביעי עם 79.44
אסון הטבע שטלטל את ארץ השמש העולה טלטל גם את טבלת השיאים העולמית: אחרי 26 שנה, הנשים היפניות איבדו את הבכורה העולמית ולא עומדות עוד בראש דירוג תוחלת החיים לפי מדינות. כך מסרה היום (יום ה') ממשלת יפן, שתלתה את האשמה לכך ברעידת האדמה ובצונאמי שפקדו את המדינה ב-2011 בירידתם בדירוג.
על החיים ועל המוות בארץ השמש העולה:
- יפן 2011: האוכלוסייה מתכווצת - ומזדקנת
שר הבריאות והעבודה היפני אמר שאסון הטבע, שהותיר אחריו כ-20 אלף בני אדם מתים ונעדרים, הוא הגורם העיקרי לירידה בממוצע תוחלת החיים ב-0.4 שנים מ-85.90 שנים. בכך ניצבות הנשים היפניות מאחורי נשות הונג קונג, שמובילות את רשימת תוחלת החיים עם ממוצע של 86.7 שנים.
השר היפני אמר גם כי העלייה במקרי ההתאבדויות במדינה גם תרם לירידה בתוחלת החיים.
באשר לגברים היפנים, ממוצע תוחלת החיים שלהם ירד ב-0.11 שנים ל-79.44 והציב אותם במקום השביעי ביחד עם האיטלקים.
שירותי הבריאות והרווחה המתקדמים ביפן לצד הירידה בשיעורי הלידות הפכו את יפן לאחת החברות הכי זקנות בעולם והכי מזדקנות בקצב מהיר. יפן, אגב, נמצאת במקום העשירי בעולם מבחינת גודל אוכלוסייתה וחיים בה כ-128 מיליון תושבים.
לפני חודשיים חזו אנשי אקדמיה ומומחים ביפן כי אוכלוסיית המדינה עלולה להיכחד תוך אלף שנה בשל שיעורי הילודה הנמוכים בה.
כיום עומדת אוכלוסיית הילדים ביפן עד גיל 15 על 16.6 מיליון, אולם היא מתכווצת בילד אחד מדי 100 שניות, אמרו החוקרים מעיר הנמל הצפונית סנדאי. הם גם הזהירו כי אם שיעור הילודה ימשיך לרדת הרי שלא ייוותרו ילדים במדינה תוך אלף שנים.