שתף קטע נבחר

 

בן-פורת למנוחות: "סללה הדרך לנשים במשפט"

מאות בני אדם ליוו את מבקרת המדינה לשעבר שהלכה לעולמה בגיל 94, בדרכה האחרונה. לינדנשטראוס: "היא הייתה אחת השופטות הכי טובות בתולדות המשפט הישראלי"

בבית העלמין גבעת שאול בירושלים הובאה הערב (יום ה') למנוחות מבקרת המדינה לשעבר מרים בן-פורת, שהלכה הבוקר לעולמה בגיל 94. מאות בני אדם ליוו את בן-פורת בדרכה האחרונה. בהלוויה השתתפו בין היתר שר המשפטים יעקב נאמן, נשיא בית המשפט העליון אשר גרוניס, יו"ר הכנסת ראובן (רובי) ריבלין, מבקר המדינה מיכה לינדנשטראוס והשופטת עדנה ארבל.

 

חריפת מחשבה, רגישה לזולת. פרידה מבן-פורת

 

"היא סללה את הדרך לנשים במשפט", ספד לה גרוניס. "בסביבה שהיתה גברית היא הצליחה לפלס מקום משלה במסגרת המשפטית בזכות כישוריה וחוכמתה". נשיא העליון הזכיר כי "לימים כתבה בספרה שמיעוט הנשים במקצוע גרע מבטחונה שמא לא תוכל להתמודד עם טיעונים חריפים. דמותה שידרה אצילות ואלגנטיות".

 

שר המשפטים נאמן ויו"ר הכנסת ריבלין בהלווית בן פורת (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
שר המשפטים נאמן ויו"ר הכנסת ריבלין בהלווית בן פורת(צילום: גיל יוחנן)

 

נשיא בית המשפט העליון גרוניס. "מקום משלה בחברה גברית"  (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
נשיא בית המשפט העליון גרוניס. "מקום משלה בחברה גברית" (צילום: גיל יוחנן)

 

מבקר המדינה היוצא, מיכה לינדנשטראוס, אמר ל-ynet כי "הצער הוא רב, אנו נפרדים ממי שהיתה אחת השופטות הטובות ביותר בתולדות המשפט בישראל. אישה אצילת רוח ששלטה ברזי המשפט בצורה משמעותית. באופן אישי איבדתי חברה טובה. היא היתה מבקרת המדינה בה' הידיעה, וביצעה פעולות במגוון תחומים ושלטה במנהל התקין".

 

עוד בחדשות ynet:

 

נשיא בית המפשט העליון לשעבר השופט בדימוס מאיר שמגר סיפר ששלשום שוחח לאחרונה עם בן פורת. "מרים הייתה אדם שהתווה דרך ברורה שבמרכזה גילוי האמת וסובלנות", אמר. "הייתה לה יכולת אינטלקטואלית להתגבר על כל מערכת העובדות. היא לרגע לא זנחה את טיפוח המערכת המשפטית בה גדלה. נתגעגע אליה, התרגלנו לראות אותה במסדרוננו כאילו לא חלפה תקופה. דיברתי איתה שלשום, והיא הייתה בהירה כמו לפני שנים רבות".

 

נשיא בית המשפט העליון לשעבר, שמגר. "נתגעגע אליה" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
נשיא בית המשפט העליון לשעבר, שמגר. "נתגעגע אליה"(צילום: גיל יוחנן)

 

רונית, בתה של בן פורת, ספדה לה: "אני נושמת אותך יום יום, שעה שעה. לא היה יום אחד בחיי שלא היית בו. את תמיד בלבנו. תודה אמא, אני אוהבת אותך. אמא, היית עמוד השדרה שלנו, נתת את כל כולך ולימדת אותנו ערכים. אהבת הזולת הייתה נר לרגליך".

 

בן-פורת נולדה ב-26 באפריל 1918 בוויטבסק שהייתה אז ברוסיה וגדלה בקובנה שבליטא. כשהייתה בת 18, היא עלתה לישראל ובשנת 1945 היא סיימה את לימודי המשפטים והוסמכה כעורכת דין. בשנת 1958 מונתה בן-פורת לשופטת בבית המשפט המחוזי בירושלים ו-17 שנים לאחר מכן קודמה לתפקיד נשיאת בית המשפט. במקביל לעבודתה כשופטת היא עסקה בהוראה באוניברסיטה העברית בירושלים.

 

בשנת 1976 היא מונתה לשופטת בפועל בבית המשפט

העליון בירושלים ולאחר מכן הפכה לאשה הראשונה שמכהנת במינוי קבע בתפקיד. משנת 1983 ועד פרישתה מכס המשפט ב-1988 היא הייתה המשנה לנשיא בית המשפט העליון. לאחר פרישתה מונתה בן-פורת למבקרת המדינה וגם בתפקיד זה הייתה האשה הראשונה - והיחידה עד כה. כהונתה כמבקרת המדינה החלה ב-1988 והסתיימה ב-1998. בשנת 1991 היא זכתה בפרס ישראל.

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו הביע צער על מותה. בהודעה שפרסם הבוקר כתב: "היא הייתה אשה פורצת דרך, שופטת מוערכת בבית המשפט העליון, מבקרת מדינה שקידשה את ערכי היושרה והשקיפות וכלת פרס ישראל. בצניעותה, בדבקותה בעקרונות ובמסירותה למדינה היא נתנה דוגמה ומופת לשוויון ההזדמנויות ולעליונות שלטון החוק".


פורסם לראשונה 26/07/2012 19:02

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בן-פורת
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים